.

.
.

14 Kasım 2011 Pazartesi

HAVA, RUH HALİ, FİLM, YAĞMUR, FALAN FİLAN...

 
Öncelikle şunu belirteyim ki upuzun bir yazı yazmıştım, birkaç satır kala yayınlamadan yemek yemeğe gittim, döndüm eksik yerini tamamladım ve yayınla komutunu verdim ki ne göreyim yazı uçmuş gitmiş, kala kala Tenten filminin afişi kalmış, fesüphanallah iyi saatte olsunlar ziyaretime geldi galiba.

Kaç gündür evden dışarı çıkmadım, bayram yorgunluğunu ancak atabildim üstümden, havalar da bozdu iki gündür, tadım kaçtı. Dün depresif ruhumu oturttum karşıma ve kendisine bir nutuk çektim. "Bak" dedim "üzgünüm ama artık güneş, sıcak havalar, kolsuz giysiler, çorapsız ayaklar, sandaletler bitti. Havalar soğudu, daha da soğuyacak, yağmur yağacak. Tamam güneşli, ılık günler olabilir ama kış geldi neticede. Şimdi kazak, ceket, yün çorap, çizme, bot, kapalı ayakkabı, şemsiye, ıhlamur, salep, pek gönüllü yemediğin portakal zamanıdır. Bir süre sonra o sevdiğin mandalinalar da çekilecek piyasadan, kokusu içini bayan gramantinler kalacak sadece. Alış bu duruma ve ne kendini ne de beni üz." Ruhum olgunlukla karşıladı bu durumu, başını gururla dikleştirdi ve  "Elle gelen düğün bayram" dedi. "Ne yapalım biz de uyum sağlarız, hem şurada bahara ne kaldı ki, taş çatlasa 4 ay". Bu uyumlu halinden dolayı başını okşayarak ödüllendirdim ruhumu ve katlayıp yerine kaldırdım sonra da ütü masasını kurdum. Öncesinde kendime bir Türk filmi seçtim, zira ütü yaparken alt yazı okumak zor oluyor, kat yeri yapıyorum. Filmin adı "Bir Avuç Deniz" idi, Ayda Aksel'i izlerim en kötü ihtimal dedim, demez olaydım. Ütü ve film senkronize gitmedi, ütü filmden önce bitince bir kahve yapıp filme devam ettim ama sorsanız ki ütü mü güzeldi, film mi, ütü derim. Tahmin edin artık gerisini siz. Günün kalanını yarım kalan kitabımı okuyarak ve "Angry Birds" oynayarak tamamladım. 3-5 domuz öldürecem diye sürüyle kuş telef ettim ama eğlendim şahsen: "Hulliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!.."

Bugünün etkinliği ise "Tenten" filmi idi. 4 arkadaş bir kez daha sinema salonu kapattık. Kocaman 3D gözlüklerimizi takıp koca salona yayılıp izledik filmi. Hatta gözlüklü halimiz o kadar hoşumuza gitti ki film arasında fotoğraf çekip bu anı ölümsüzleştirdik:) Film süperdi, bayıldım. Yalnız Tenten'in animasyon hali o kadar Ankara'daki komşumuz Nimet'e benziyordu ki Tenten'in maceralarını mı, Nimet'in maceralarını mı izledim bilemedim:)

Şimdi bugün aldığım Leyla Erbil'in "Kalan" kitabını okumak için huzurdan ayrılıyorum. Hepinize güzel bir akşam diliyorum...

11 yorum:

  1. Tenten bu gelen haftasonu için programa alındı. Oğlumla gideceğiz. Umarım iyidir.

    Ruh konuşmaları süper :)

    YanıtlaSil
  2. ama bu filmi ben de çok seviyorum...sen de çok seviyorsun..çağırsaydın beraber giderdik:)))

    YanıtlaSil
  3. Sen bilmezsin benim gençliğimde çizgi romanları vardı tentenin hastasıydım ben ders kitaplarımın arasında tomiks teksas ve tenten okurdum.Filmi yeni teknolojiyle kim ne güzeldir ya .

    YanıtlaSil
  4. Angr Birds bizim ofisin oyunu haline geldi. Bir ben oynamıyorum. Nedense çıkan sesten hiç haz etmiyorum:))

    YanıtlaSil
  5. Dersaadet,
    Beni çocuklar bulaştırdılar bu işe, stres atmada birebir:)) Tekrar iyi yolculuklar...

    YanıtlaSil
  6. Mevdoş,
    Ben nasıl bilmem, çoc ukluklarımız üç aşağı beş yukarı aynı dönemdir. Tenten'e ben de bayılırdım, filmi de çok güzel tavsiye ederim. Noni'ye selamlar, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sis,
    Beğeneceğinize eminim, Tenten biraz bizim komşunun gelinine benzese de:))
    Ruhumla aramı iyi tutmaya çalışıyorum bu aralar:))

    YanıtlaSil
  8. Niyancıım,
    Keşke aynı şehirde yaşasaydık, elele tutuşur giderdik ne güzel:)) İnşallah bir gün senin robotları da beyaz perdede görürüz. Öptüm seni.

    YanıtlaSil
  9. Hafta sonu bizde gitmeyi planlıyoruz kızımla.Umarım altyazılı değildir Erzurmda'ki..

    YanıtlaSil
  10. Ruh konusmanizi aynen kopyalamayi dusunuyorum. Nimet'in maceralari esprisi bana ofiste kahkaha attirdi. Cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
  11. ütü yaparken benimde tercihim Türk filmi , aynı sebebten :)Hatta bu yuzden son zamanlarda cok Türk filmi izlememim sebebidir.

    YanıtlaSil