.

.
.

28 Kasım 2011 Pazartesi

DEDEMİZİN İNSANLARI


Dün başlayan sanatsal ve kültürel faaliyetler silsilesi bugün "Dedemin İnsanları" ile devam etti. Sinemanın bulunduğu alışveriş merkezinin girişinde beni fotoğraftaki şirinler karşıladı. Ben henüz olaya adapte olamasam da yılbaşı yaklaşmakta anlaşıldı. Aralık girmeden yeni yıl moduna geçemiyorum, sonra da kimse tutmasın beni vaziyeti ortaya çıkıyor, kendimi durduramıyorum.


Yalnızca dışarısı değil içerisi de girmiş yeni yıl havasına. Şıkır şıkır, ışıl ışıl pek hoş, şöyle bir dolandım gişeye gitmeden önce havaya girdim:)


Film hakkında söyleyeceğim fazla birşey yok; çok güzeldi, çok insancıldı, çok sıcaktı ve çok gerçekti. Kimi zaman dudağımda bir tebessüm, kimi zaman da yüreğimde bir taş ağırlığıyla izledim. Sizler de kaçırmamalısınız.


Dün öğleden sonra Antalya Piyano Festivali etkinlikleri kapsamında "Genç Yetenekler Konseri"ni izledim. Çok genç ve çok yetenekli 4 kızımız kulaklarımızın pasını sildi. 2006 yılında vefat eden piyanist ve eğitimci Prof. Kamuran Gündemir anısına düzenlenen konserde ilk olarak 11 yaşındaki Eylül Esme Bölücek'i  (fotoğraftaki kırmızı elbiseli) dinledik, olağanüstüydü. Suzanna Rudanovskaya ve Lara Melda'nın ardından son olarak sahne alan Ayşegül Yörükoğlu (en sağdaki krem rengi elbiseli) ise özellikle Paganini-Liszt eseri "La Campanella" da harikalar yarattı. Yolları açık olsun...

11 yorum:

  1. En kısa zamanda bu filme ben de gideceğim.
    Etkinlik yoğunluğu yaşıyorum şu aralar , bugün de konsere gittim .
    Siz de çok güzel bir konser dinlemişsiniz,şanslıyız biz:))

    YanıtlaSil
  2. Valla Bravo,ne güzel böyle zamanını değerlendiren insanlara bayılıyorum.Pazar dahil çalışıyorum,umarım kısa sürede bende rahatlarım, buraya uğramak iyi geldi ,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Yarın izleyeceğim ben de. Güzel bir film belli güzel olduğu.

    YanıtlaSil
  4. Helal vallahi komşum! Ne güzel bir sürü faaliyet. Ben de istiyorum Dedemin İnsanları'nı izlemeyi. Akşam havaalanından gelirken piyano festivalinin ilanlarını görünce ah bir tanesini olsun izlesem diye düşündüm. Neyse bakalım belki becerebilirim.

    YanıtlaSil
  5. bende bugün tüm aileye bilet alıp anne,baba çoluk çocuk,damat karıştırmasıyla gitsekmi diye düşünüyodum tam ailelik bir film gibi:)

    YanıtlaSil
  6. Meyra,
    evet ailecek rahatlıkla izlenebilir, kesinlikle gitmelisiniz.

    YanıtlaSil
  7. Tijen,
    Emekliliği en çok zamanım bana ait olduğu için seviyorum, içimde kalan ne varsa yapmak için gayretteyim:) Cumartesi Piyano Festivali kapsamında bir konsere gideceğim, sanırım güzel bir konser olacak.
    Film mübadeleyi konu alıyor ve çok sıcak, çok içten, izlemeni öneririm. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Hayat İzlerim,
    Evet izlemelisin.

    YanıtlaSil
  9. Red Riding Hood,
    Dilerim sizin de keyfinizce geçireceğiniz zamanlar yakındır.
    iyi ki uğradınız, sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Natalicim,
    Gerçekten bu konuda şanslıyız. Sen ve ben etkinlik canavarı moduna geçtik bu aralar. aman nazar değmesin daha çok etkinliğe katılalım:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. buraya yorum bıraktım gibi hatırlıyorum. belkı gonder yapmadım.

    SEvgili leylak dalı, yılbaşı kart etkinliğini ne zaman başlatacaksınız. dört gözle bekliyoruz.

    sevgiler

    YanıtlaSil