.

.
.

21 Kasım 2011 Pazartesi

CELAL TAN VE ÇATLAK AİLESİ


Afişini gördüğüm andan beri merak içindeydim. Bir an önce vizyona girse ve izlesem diye sabırsızlanırken nihayet bugün muradıma erdim. Kahramanların yerçekimine aykırı bir şekilde dimdik duran saçları, ilginç yüz ifadeleri, zemin yerine tavana yerleştirilmiş etajer, vazo ve abajurun başaşağı görünümü filmin ne derece absürd bir şekilde seyredeceğinin ipuçlarını veriyordu zaten, yanıltmadı. Oldukça önemli bir izleyici kitlesi olan "Leyla ve Mecnun" dizisinin yaratıcısı Onur Ünlü tarzına uygun bir film yapmış. Çokları için saçma bulunup, "bu nasıl film" dedirtecek bir yapım aslında Celal Tan ve Ailesi'nin filmi. Ama yer yer öyle güzel noktalara parmak basılıp öyle ince eleştiriler yapılıyor ki hem gülüp hem düşünüyorsunuz. Şunu da belirteyim izledikten sonra küfür dağarcığınız epey gelişme gösterebilir, çocuklarınızla gitmenizi önermem. Bembeyaz saçlarıyla evin babaannesi rolündeki Güler Ökten bile öyle yakası açılmadık bir küfür savuruyor ki hastane sedyesinde ağzınız açık kalıyor. 

Bir grup arkadaşla gittik filmi izlemeye; bir kısmı hiç beğenmedi, nefret etti filmden. Bir kısmı izlenebilir ama izlenmese de olur dedi. Ben ve bir-iki arkadaş ise hem beğendik, hem de çok ama çok eğlendik. Bir başyapıt ya da konusu itibarıyla çok güzel bir film değil ama kendine özgü bir tarzı var. Ana rollerdeki oyuncular çok iyiydi, yer yer çok iyi espriler ve çok iyi giydirmeler vardı. Konunun saçma olduğunu baştan bilerek giderseniz sizin de eğleneceğinize eminim. Tercih size ait...

10 yorum:

  1. Altın portakalda en iyi senaryo ödülünü almış... Gerlim diye sunulan bir absürd trajikomedi...
    Ben Dedemin insanlarını izleyeceğim bu hafta... Nasıl sabırsızlıkla bekledim. Çağan Irmak hiç yanıltmadı beni umarım yine öyledir.
    Çok öptüm seni Leylak DALICIM

    YanıtlaSil
  2. Filmi merak ediyorum fakat nedense içimdeki bir ses hayal kırıklığına uğrayacağımı söylüyor. Yine de absürt bir şeyler bulacağımı düşünüyorum.
    Bu arada hafiften Adams Family havasını andıran afişini çok sevdim. Senin başlığın bu afişe filmin kendi adından daha iyi oturmuş bence!

    YanıtlaSil
  3. Suan basimizi nereye cevirsek, hem gercek olarak hem de bize izlemememiz icin sunulan herseyde icimiz kararmis durumda..fena mi arada bir absürd bir filmle rahatlayip, gülmek..ne iyi yapmissiniz...

    YanıtlaSil
  4. Ben de çok bekledim filmi ancak internetten izleyeceğim. Onur Ünlü' nün bütün işlerini seviyorum, filmle beraber meşhur şiir kitabı Gidiyorum Bu da yeni baskı yaptı üstelik.

    Beş Şehir' in yerini almaz umarım:)

    sevgilerle,

    YanıtlaSil
  5. Benimde cok ilgimi cekti film bu afisi gorunce :)
    Ilk anda Adams Ailesini andiriyor hemen, sanirim yapimcilar onun etkisinde kalmis olmali. Bende merak ettim filmi simdi :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de çok merak ettim filmi, tabi her zamanki gibi dvd'sini bekleyeceğim:(((

    YanıtlaSil
  7. ben de afişi beğenen ve merak edenlerdenim
    absürd hikayeleri severim
    izleyeyim bakalım nasıl bulacağım

    YanıtlaSil
  8. Güzel bir yorum yazmışsın Leylakcım filmle ilgili...
    Katılıyorum sana,ben de bugün izledim.
    Absürd bir film olduğu kesin ve reel yalaşımlar var.
    Küfürler konusunda haklısın.Dikkat çekelim bu konuya:)
    Ben sıkılmadım ama çok sevmedim filmi...Daha önce bu yönetmenin filmini de izlememiştim.

    YanıtlaSil
  9. Bu filme gitmeyi çok istiyorum gerçekten. Umarım başarırım:-)

    YanıtlaSil
  10. ben internetten indirim izlerim herhalde...

    YanıtlaSil