.

.
.

8 Mart 2012 Perşembe

DİKKAT, BU POST ÇOK SAYIDA İŞTAH AÇICI İÇERİR :)

Sabah kalktım, daha doğrusu Hasibe ile birlikte kalktık, beraber yatmıştık çünkü. Geceyi mutfakta geçiren Dilber ile kahvaltı yaparken konuyu açtım: "Haydi bakalım kızlar dedim, bugün Emekçi Kadınlar Günü. Bir haftadır bana verdiğiniz emeklerden dolayı sizi bu günün şerefine yemeğe götüreceğim". Dilber derhal itiraz etti: "Yemek ne alaka şimdi, beni bozar" dedi. Hasibe ondan kalır mı, bir itiraz da ondan geldi: "Halim yok gidemem". Kararlıydım pabuç bırakmadım itirazlarına, "Bana bakın dedim, bir haftadır canıma yettiniz, kendinizi paralasanız da gidiyoruz, bugünlük teneffüs veriyorum hem kendime, hem size". Ha bu arada merak ettiniz değil mi bunlar kim diye, söyleyim; Hasibe benim hastalık, Dilber de diyet. Onlar zırıldayadursun giyindim, kuşandım düştüm yola, çaresiz takıldılar peşime. Arkadaşlarla sözleştiğimiz restorana kadar güneşli kaldırımlardan yürüdüm, "dünya varmış" dedim.


Mobil telefon şirketlerinin birinin önünden geçerken görevli kız bana bu şakayıkları uzattı "Kadınlar Gününüz kutlu olsun" diyerek. Hasibe'yle Dilber'e vermedi, çok bozuldular, canıma değsin. Hasibe'ye içirdiğim ilaçlar, Dilber'e yedirmediğim yemekler yüzünden midemdeki rahatsızlık doğru adrese gittiğimi haber verse de Dilber'in sürekli "geri dönelim" şeklindeki dürtüklemeleri canımı sıktı, Allah için Hasibe'nin pek sesi çıkmadı güneşi görünce. Sonuçta restorana ulaştım, bizim için ayrılmış masaya yerleştim, çok geçmedi arkadaşlar geldi, ardından da yemekler.


Burası Antakya usulü yemekler yapan bir lokanta, seçimlerimiz de o yönde oldu zaten. "Sini Kebabı" ısmarladık ve hazırlanmasını beklerken ikram edilen biberli ekmekleri, ıspanaklı pideleri götürdük. Zahter salatası yedik, sıcacık  lavaşları  ezmelere katık ettik. Bu arada ben sürekli Dilber'in tacizine uğrasam da pek kulak asmadım, bu öğlen izin vermiştim zira kendime. Derken assolist göründü. Aldık tabaklarımıza ama benim Dilber'le geçen günlerimden sonra ağır geldi "sini kebabı" bünyeme. Bir de yanımda Dilber sinsi sinsi "Oh olsun" dercesine gülünce "Kes sesini" diye çemkirdim, "yedik denedik işte, akşam yine senle beraberiz". Pıstı garip, çekildi bir köşeciğe. Ona inat olsun diye künefeden de iki-üç çatal aldım ama ahı mı tuttu nedir, çok hoşuma gitmedi, Antakya lokantasında daha esaslı bir künefe beklerdim. Yine de güzeldi herşey, en azından arkadaşlarla beraber olmak ve Dilber'le Hasibe yanımda olsa da evden çıkmak iyi geldi. 


Restoran çıkışı yine yürüyerek döndüm eve, yolboyu Dilber'in dırdırını, Hasibe'nin mızıltısını dinledim. Çenelerini kapatsınlar diye pazara uğradım ve bu sümbülleri bana verdikleri emeklerden dolayı her ikisine "Emekçi Kadınlar Günü" hediyesi olarak aldım.



Mis kokulu frezyalarsa kendime. Ve böylece kaçamak bitti, Dilber ve Hasibe'yle muhabbete devam.

17 yorum:

  1. Ablacım, önce senin, sonra Hasibe ile Dilber'in gününü kutlarım :)
    Gerçi, Hasibe ve Dilber ile pek sıkı-fıkı olmamanda yarar görüyorum ama :)))) neyse...

    Hanimiş: afiyet olsun :)
    Canım çekti resmen, yuh! bile bile lades buna diyorlar :)))

    YanıtlaSil
  2. vayy arap köftesi yemişsinn.. antakyada öyle duymuştum ismini..afiyet olsun dlber hanımda oh olsun.. kadınlar gününüz kutlu olsun.. ne diyim çiçeklerin kokusu beni mestetti..

    YanıtlaSil
  3. Ohh sefan olsun valla :)) bir guncuk ara psikolojiye de iyi gelir hem, ben de aynı münasebetten ötürü sac kavurmaylan şenlendirdim bünyemi :))

    Kadınlar gününüz kutlu olsun...

    YanıtlaSil
  4. oh iyi etmişsin afiyet şeker olsun sizlere. leylaklara da bayıldım senin de katınlar günün kutlu olsun sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  5. Bence sen bu maceraları kitap yapmalısın Leylak'cım, şahane.
    Hasibe'nin, Dilber'in ve senin kadınlar gününüz kutlu olsun:))

    YanıtlaSil
  6. Ohhh sefan olsunnnn :)
    Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun. Ne güzel bir gün geçirmişsin.

    YanıtlaSil
  7. Benim gibi öğrenci olup bu postu görenlerin vay haline ! :((
    Ama yinede ♥

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun canına değsin.sümbüller,frezyalar :))) mis gibi bir gün olmuş.emekçi kadınlar günümüz kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  9. Bence sen su Hasibeyi def et gitsin artik basindan. Dilberle fazla bozusmadan seviyeli bir sekilde devam edebilirsin pek zarari olmaz ama o hasibeyi cikar artik hayatindan derim:)

    Kadinlar günün kutlu olmus iyi olmus:)

    YanıtlaSil
  10. Leylakcığım, çok tatlısın :) Ne güzel yazmışsın yine.

    Son zamanlardaki çalışma tempomu biliyorsun.Daha da artıyor :( pijama , terlik, excel modumu arar oldum.Yazıların enerji, moral desteği oluyor bana :)

    Teşekkürler :)

    Not: Hasibe gitsin artık bir daha sana uğramasın.

    YanıtlaSil
  11. Sanırım kadınlar gününe/size yakışır bir gün olmuş: )

    Tez zamanda Dilber ve Hasibe'den kurtulursunuz inş. İkisinden de
    pek hazetmem: ) "Misafir misafiri sevmez, ev sahibi hiçbirini" bunlar için söylenmiş: )

    Afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  12. Ay sen beni öldürürsün, şakayık verdiler demek dün bilgeyle dolaşırken boynu ciddi anlamda bükük bir karanfil uzattılar Bilge'ye, üstelik bana vermediler:(((

    YanıtlaSil
  13. hızlıca baktım kaçtım, çok tuzak var bu yazıda:)
    vaktin olursa sana bir mim gönderdim.
    Pek mim de sayılmaz ya, konu hoşuna giderse, kitap okuma ritüellerini paylaşırsın balki:)
    http://gununcorbasi.blogspot.com/2012/03/kitap-okuma-rituelleri-mim-tadnda.html

    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Hastayken giyinip bir yere çıkmak meselesi bana çok zor gelmiştir hep, o yüzden seni tebrik ederim :)
    Ayrıca Hasibe'den bir an önce kurtulman gerekiyor biliyorsun değil mi?

    YanıtlaSil
  15. oh yarasın..
    beyaz erengüllere bittim..
    saksılara bittim.. dilbere bişey demem de..
    hasibe evine dönsün artık..

    öptüm de.. =)

    atalet

    YanıtlaSil
  16. Hastalığı dinlememiş, yollara düşmüşsünüz ama ne iyi etmişsiniz, müthiş bir 8 Mart olmuş:))
    Kutlu olsun, geç de olsa:)

    YanıtlaSil