.

.
.

14 Mart 2012 Çarşamba

BUGÜNLÜK


Fotoğraftaki benim genç kuşak kuzenlerimden biri, kendisi Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasında keman sanatçısı. Dün akşam piyanoda kendisine eşlik eden Ksenia Altıntaş ile resitali vardı Opera salonunda. Rachmaninoff'dan bir, Prokofiev'den iki eser seslendirdiler. Çok başarılı bir konserdi, eh ben de kuzimi izlerken hafiften kabaran koltuklarıma engel olamadım. Dilerim daha pekçok başarısına tanık oluruz.

İki gündür hava sıkkın ve yağmurlu. Cumartesi-Pazar bize gülümseyen bir yüz gösterip sevindiren güneş Pazartesi akşamından beri kayıp. Eminim yukarılardan "kandırdım enayileri" diye sinsi sinsi sırıtıyordur. Ama son gülen iyi gülermiş. Şurada fazla birşey kalmadı, eninde sonunda açacaksın yüzündeki peçeyi ve göreceğiz gül yüzünü. Hatta öyle ki bulutların ardında kaybolman için dua bile edebiliriz 3-4 ay sonra. Onun için insanoğluyla iyi geçin ulu güneş hazretleri (yazdıklarımı okudu galiba, ortalık ışıdı birdenbire:). Havanın bu gelgit halinden dolayı ağaçların çiçeklenmesini bile doğru dürüst gözleyemedik. Bir gün kupkuru dallarla gördüğüm ağacı birkaç gün sonra yeşermiş görüyor ne ara çiçeklendi akıl erdiremiyorum. 

Ardarda bitirdiğim iki Sema Kaygusuz kitabından sonra bir yabancı yazara geçiş yaptım, Margaret Mazzantini'nin "Sen Dünyaya Gelmeden"ini okuyorum. Hakkında epeyce övgü duydum, bakalım dedikleri kadar var mıymış.

Benim cephede bugünlük bu kadar. 70'ler bloguna göz atın, yeni yazı ekledim. http://yetmiszamanolurki.blogspot.com/ Ayrıca yazı göndermek isterseniz iletişim adresi blogda. Şimdiden teşekkürler...

5 yorum:

  1. Koltuklarının kabarması güzel bir duygu ama değil mi :)Ben de dilerim daha nice güzel başarılara koşar kuzenin.Burası günlük güneşlik hep siz bizi imrendiriyordunuz ama bu yıl biz iyiyiz galiba :)havalar açısından yani..Güneşi göndereyim biraz oralara ;) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kuzene başarılarının devamını ,güneşe tehditlerini Ankarayı da kapsaması yönünde sürdürmenin dileyip yetmiş zamana koşuyorum:)

    YanıtlaSil
  3. tebrik ediyorum leylakcığım kuzenini
    koltuklarının kabaracağı kadar var ama
    güneşi ankaraya da göndersen
    yağmur çamur var bugün buralarda

    YanıtlaSil
  4. kuzenini tebrik ediyorum ben de...
    Bahar gelmeye gelecek de gelene kadar bizi yerlere serecek:)

    YanıtlaSil
  5. Yakınınızda başarılı insanları görmek ne hoştur, tebrik ederim...
    Yeni okumaya başladığınız kitabı duymuştum, okuyunca fikrinizi bekliyorum:)

    YanıtlaSil