.

.
.

26 Şubat 2019 Salı

26 ŞUBAT ( İHTİYAAACIIM VAR! HA BİR DE BİRAZ OSCAR VAR)

Meydan okuma ile vedalaşmak üzereyim, 26. günde Ezgi şöyle sormuş:

26. Maddi ya da manevi neye ihtiyacın var?

Bu soruya verilecek en güzel ve en kısa  cevap sağlık ve huzur olabilir. Ha biraz da para olsa fena olmaz ama yoksa da ağlayacak değiliz ya 😃

Bu soruyu böyle kısaca cevapladıktan sonra umumi arzu üzerine biraz Oscar'dan bahsetmek istiyorum. Sürekli takipçilerim bilirler, heryıl Oscar törenini izler ve yazarım. Bu yıl kısmet olmadı ama yazmayacağımı belirtince itiraz sesleri yükseldi. eh onları kıracağıma ceviz kırarım 😉😊 Nette şöyle bir gezindim, Kırmızı Halı'da kimler nasıl salınmış gözden geçirdim. Yine neredeyse tamamı rüküşlükten mefta olmak üzereydiler. Bunlara bu kılıkları dayak atarak mı giydiriyorlar Allasen? Tasarlayan modacıya da, giyen oyuncuya da ne diyeyim bilemedim.  O zaman haydi biraz dalgamızı geçelim:


Kim olduğunu bilmediğim şu arkadaşı "Oscar'ın Ennn Rüküşü" ilan edip kendisine "Altın Kabak" ödülü veriyorum. Nevresimden bozma tuvaletine mi yanayım, avizeden hallice küpelerine mi? Çanta almaya kıyamamış, avize küpelerin kadife kutusunu kapıp gelmiş fırfırlarını sevdiğim 😃


Yine tanışma şerefine nail olmadığım bu hanım kızımız da yukarıdakiyle aynı çeyiz mağazasından giyinmiş, dallı güllü nevresimi ötekine kaptırınca bu da "Yeter ki pembe olsun" diyerek lastikli çarşaf ve baza fırfırıyla yetinmiş. 


Adının Kacey Musgraves olduğunu zor bela öğrendiğim bu hanım kızımız da erkek kardeşinin sünnetinden kaçıp kırmızı halıda bulmuş kendini. Bunun babası perdeci imiş, anası tülü bol bulunca büzmüş büzmüş takmış heryerine. Belindeki de kapı kolu olsa gerek. 


Buyrun bir pembe sevdalısı daha. Sarah Paulson'muş bu arkadaşın adı. Yahu bunları tanıyor musunuz siz, bu yıl genelde uvertürler mi katılmış törene nedir? Kızım bu kıyafet, o saç ne ya? Anneannem olsa "Dana yalamış bunun kafasını" derdi. Sanırım bu modaevi kuyruğunda en sona kalmış, giydirecek giysi bulamayınca altına küp örtüsünü, üstüne tüp örtüsünü takıp yollamışlar.


Pembe sevdası erkek-dişi tanımıyor dostlar. O devasa gövdeye toz pembe de pek yakışmış. Adam mı çok uzun, kadın mı çok kısa bilemedim ama balık ağına bürünüp geldiği belli. 


Pembenin tonları giderek koyulaşıyor, kocası "Haydi ama gecikiyoruz" deyince ekmek pişirdiği seniti bir kenara atıp, şalvarının üstündeki unları silkeleyip düşmüş yola anlaşılan bu hatun. 


"Montmartre"ın alev kadını/Ruhun donuyorsa çamura bürün" diye iki dize okumuştum bir vakitler, kime aitti unuttum ama sanırım bu kadın için yazılmış. Burnuna taktığı oksijen hortumuna bakılırsa acilde olması lazım ama dana moku topuzu ve omuzundaki aile boyu volan pek öyle göstermiyor, basbayağı kırmızı halıda. Yine bilmediğim bir afet bu da, müsaadenizle öğrenmek için de uğraşamayacağım. Kırmızı halı bu, bugün var, yarın yok. 


Ah Rachel Weisz ah! Hiç oldu mu bu kıyafet, sen ki saraylardan çıkma kadınsın. Nerden buldun bu laylonlu itfaiyeci kılığını. 


Bu saraylılara bir hal olmuş, Emma Stone kızımız da yanmış waffleları ziyan olmasın diye kostüm yapıp geçirmiş üstüne. 


Molly Sims nâm bu kadıncağızı da soba boyasıyla boyamışlar ama iyi tutmamış, yer yer atmış boyalar.


Ay bu ne? İlahi Billy, Mevlevi Dergahı'na mı girdin ne ettin? Birazdan sema ayinine katılıp dönecek gibi bir halin var da seçimin yanlış olmuş. Beyaz giyecektin, beyaz.


Diane Warren teyzemin boyun fıtığı var sanırsam, ortopedik boyunluğunu takıp gelmiş, devasa zinciri de hangi demirciye yaptırmış bilemedim. Kostüm de çok kötü, kafadaki de saç mıdır, şapka mıdır, belirsiz.


Kostüm kuyruğunda hava alanlardan biri de bu olsa gerek, mecbur kocasının cıbıklı pijamalarına el koymuş. 



Ve okul kaçakları, yakalandılar. Üstteki formasını çıkarmaya bile fırsat bulamamış. Çocuğum daha kısa pantolondan kurtulamamışsın ne işin var senin kırmızı halılarda, uykun da gelmiş belli, ayakta uyuyorsun, tut ablanın elinden, git evine, sütünü içip yat, Allah Allaaah! Hadi kızım hadi, yukardaki arkadaşınızı da alın, ayıp formayla gelmiş, idare görse disipline verir, gidin evinize...


Ve bir alkış istiyorum Oscar'ın denizci amiraline. Apoletini gören selam durmuştur eminim. 


İlahi Glenn Close, kaç yılın kadınısın, ne rollere girdin, ne adaylıklar aldın. Derdin neydi de Oscar Amca'na özenip aynı kostümü diktirdin. 


Şu morlara bürünmüş, Miki Fare kılıklı, aşk muştalı Spike Lee arkadaşı da ekleyip en beğendiğim iki kostümle bitireyim bu yazıyı. Hep rüküşleri paylaşacak değiliz ya:


Alison Janney, geçen yıl "I Tonya"daki rolüyle "Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar"ını almıştı, bu yıl da en iyi ikinci kıyafet ödülünü ben bizzat takdim ediyorum kendisine. Gayet asil ve şık, kolyeden puan kırdım biraz ama o kadarcık çatlak su kaçırmaz. 



Ve ilahemiz Charlize Theron. İlk fotoğrafı gördüğümde koyultulmuş saçları ve boğazına kadar kapalı kostümüyle rahibe olmaya karar verdiğini düşünmüştüm ama sonra sırt dekoltesi çıktı ortaya. Takıları, giysisi ve asil havasıyla her zamanki gibi gecenin en şık kadınıydı. Şanın yürüsün Çarlizcim 💗

Haydi bakalım, eski şaşaasında olmasa da yazdık sizler için bir şeyler. Nice Oscar'lara diyelim...

13 yorum:

  1. yok anacım Billy dışında giyinmeyi bilen yok :))

    YanıtlaSil
  2. hah hah hah
    Leylağım Şanın yürüsün :)))
    Oscar Töreninden daha renklisin
    rüküşlük abidesi kıyafetler senin yorumlarınla daha da anlam kazandı
    iyiki varsın

    YanıtlaSil
  3. Haha süper yorumlar ben o kabarık etekli erkek smokimsiyi görünce fotoşop dedimdi sonra baktım diil, nasıl bunları giyip çok güzel olduklarını düşünüyorlar anlamıyorum

    YanıtlaSil
  4. Oscarda birde türk olsa inşallah bir gün olur

    YanıtlaSil
  5. Her sene okumaya bayılıyorum bu Oscar kıyafet yorumlarınızı :)

    YanıtlaSil
  6. Danaseven ile ekmek yaparken işi yarım kalan teyzede koptum ben:)))

    YanıtlaSil
  7. Yorumlar şahaneee :) Törene gitmiş kadar oldum :)

    YanıtlaSil
  8. Harika yorumlar yapmışsınız gülümsettiniz sabah sabah sağolun.

    YanıtlaSil
  9. çok güldüm çok ...harikaydı yorumlarınız..sanki bu sene rüküşlük ekstra ekstra fazlaydı mı ne...ama geceye elbise smokin damgasını vurdu...ve o adam genelde elbise giyormuş zaten...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Yorumlar müthiş. Pembeli abi Jason Momoa, balıkağına bürünmüş karısı da Lisa Bonet. Bir zamanlar Cosby dizisindeki evin güzel kızı, cortlamış o da
    Çenebaz

    YanıtlaSil
  11. Ekonomik kiriz Amerikayı da mı vurdu acep.Ucuza getirmeye kalkmışlar kostümlerini.Evde ne buldularsa sarınıp bürünüp,kırmızı halıya gelmişler...Onlar böyle olursa biz fukara ülke vatandaşları napsın :))

    YanıtlaSil
  12. Gece vakti gülmekten karnıma ağrılar girdi resmen. Bayılıyorum sizin bu yazılarınıza, iyi geliyor bana :)

    YanıtlaSil