.

.
.

10 Ocak 2012 Salı

SALI BİTMEDEN


Bugünün en önemli etkinliği az evvel izlemekten geldiğim bale idi: "Mevlana'nın Çağrısı". Açıkçası çok büyük bir beklenti ile gitmemiştim ama umduğumdan daha güzel ve başarılı buldum. Özellikle "Zerkub"u canlandıran sanatçı-balet mi, semazen mi anlayamadım, fotoğraftaki kırmızılı, İranlı olduğunu öğrendim çıkışta- çok iyiydi. Neredeyse 15 dakika süren bir sema dönüşü izletti bize, oturduğum yerde benim başım döndü. Ayrıca sahne düzeni, ışık, müzik ve atmosfer de oldukça etkileyiciydi. Orkestra yoktu, sahnenin sol köşesinde kemençe, ud, ney ve kudüm çalan 4'lü bir grup yaptı müziği, ara ara fondan gelen ezgiler eşlik etti. Kısacası gittiğime değen bir gösteriydi.

Öğlen bir ara dışarı çıkmıştım, günün en absürd görüntüsüne denk geldim. Evin yakınlarında bir apartmanın altına muhtemel ki lokal adı altında açılmış bir kumar salonu gördüm. Kapı pencere boyanmış, heryer kapalı. Kapının üstüne "...... Lokali" yazan bir tabela asılı, tabelanın sağ yanına kocaman bir yeşil elma, sol yanına kocaman bir kırmızı elma resmedilmiş. Lokalin önündeki taşlığı ise elinde boyunun iki misli uzunluğunda bir saplı süpürge ile takım elbiseli, kravatlı bir cüce süpürüyordu, bakakaldım Fellini filmi setinde miyiz acaba diye düşünerek:)


 

Bu fotoğraflar bugün sıcağı sıcağına pardon soğuğu soğuğuna Ankara'dan kızkardeş tarafından gönderildi. Konu başlığı "Ankara'ya öyle yakışırdı ki kar". Hala yağıyor mu, eridi mi bilemem ama kar görme arzusunda olanlar için ekleyim dedim. Ben iki yıldır doydum, pek heves etmiyorum. 

Salı Çarşambaya dönerken hepinize keyifli bir gün diliyorum...

10 yorum:

  1. İstanbul'ada bekliyoruzzzz karrr :)))

    YanıtlaSil
  2. valla leylağım geçen yıl bizi kar fotolarınla pek güzel doyurmuştun, arada böyle sana yollasınlar da nasiplenelim biz de...

    Bale çok iyiymiş, resmi görünce izlemiş olmayı istedim.

    YanıtlaSil
  3. Semazenlerin gösterisi ne güzelmiş. Bir Konyalı olarak ben hiç semazen gösterisi seyretmedim. Tripoterlardan Akşehirde de vardı. Yanılıyorsam pırpır derlerdi. O da yazdığınız gibi karşılıklı iki oturma yeri ile özellikle pazar alışverişi yapanları taşırdı.

    Bu arada kartınızı aldım. Ama bunu size daha önce bildirdim mi bilmiyorum. Teşekkür ederim. Yeni etkinliklerde ve paylaşımlarda görüşmek üzere.

    Sevgiler
    <:))

    YanıtlaSil
  4. merhaba, ben de o kadar doymuşum ki kara kışa hiç canım çekmiyor.o karda işe gitmek falan ne kadar zor olurdu.evet ankara'ya yakışıyor doğru ama zaten deniz olmayan bir şehre yaz mevsiminin yakışması da abes olmaz mı? :)

    YanıtlaSil
  5. Ne yani Antalya'ya kar mi yagdi dedim bir an fotograflari gorunce :)

    YanıtlaSil
  6. Bak şimdi, yazı okuyunca cahilliğim bir kez daha su üstüne çıktı. Kudüm ne ola ki dedim, Kocama sordum merakla baktık google amcaya danıştık, en sonunda kudümle tanıştık,bak sayende bişiy daha öğrendik canım benim ne güzel vakit geçirmişsin, bu arada bugün karımız eriyor, yağmuyor:(((

    YanıtlaSil
  7. Ohh bale de izlenmiş. Gelsin yeni biletler :) Ben de bu akşam tiyatroya gidiyorum da.

    YanıtlaSil
  8. Bale nin resmine bayıldımmm.
    Ilişirse gözüme gideyim.

    Sağol paylaştığın için.

    Sanatsever anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  9. Çok güzel yağdı ama uzun sürmedi malesef,eridi bitti karımız :(

    YanıtlaSil