.

.
.

16 Ocak 2012 Pazartesi

TEMİZLİK, KİTAP, KART, KAHVE: PAZARTESİ RAPORU


Bütün haftasonunu ilaçlanıp yatarak geçirdikten sonra haftabaşı itibarıyla hareketlendim. Zira eve bir miktar çekidüzen vermem gerekti, hastalık bahanesi bile sökecek gibi değildi bu defa. Eşime ve kendime aldığım eşofmanlardan dökülen ince tüy tabakası evin tüm odalarını-banyo ve tuvalet de dahil- kaplayınca iş başa düştü. Zaten günlerdir hastayım, sinemaya gideceğim, canım istemiyor, hava kötü gibi uyduruk sebeplerle temizlik yapmayı ertelediğim için bir gün eve dönüşte apartman kapısında "Sizin evi götürdük. İmza: B.k" şeklinde bir not bulmayı bekliyordum, eşofmanlar da üzerine tüy dikince hastalığı falan boşverip işe giriştim. Son olarak çağırdığım 10 yıllık temizlikçi kadınım bana arkasından bir günlük iş bırakıp 90 liramı da alarak gidince bir süre onları eve sokmamaya karar verdim. Nasılsa yoruluyorum bari param cebimde kalsın. Kahvaltımı yapar yapmaz eşofmanları makineye tıktım ve işe giriştim, yoruldum ama ev pırıldadı. Umarım yarına tekrar hastalanıp yatmam. 
Yaptığım temizliğin ödülü kargonun getirdiği kitaplar ve 3 hafta sonunda nihayet yeniden uğrayabilen postacının bıraktığı bir miktar kart oldu. Kitaplar çevirmen bir arkadaşımdan; kendi yazdığı "Radyonun ABeCe'si" ve çevirisini yaptığı Jack London'dan "Martin Eden" imzalı olarak kitaplığıma teşrif ettiler ve okunma sırasına girdiler. Diyorum ya her zaman "Kutlu Doğum Haftası" formatında kutlanan doğum günüm üstüste aldığım hediyelerle daha günü gelmeden "Kutlu Doğum Ayı"na dönüştü. Katkıda bulunanlara müteşekkirim:) Kartlarıma gelince hala eksik ne yazık ki, postanenin nerelerine saklandı da bu kadar gecikmeli geliyor anlamadım, son parti bir dahaki yılbaşına ulaşacak galiba. Eminim ki benim gönderdiklerim arasında da başına bu türden iş gelenler vardır. Bugünkü kartlarımı Serrose, Yolların Başlangıcı, Müjgan Halıcılar, Hayat İzlerim, Erkipek, Sonay Ataç, Eda Üntürk ve Nazpek yollamış. Hepsine güzel seçimleri ve dile getirdikleri içten duygular için çok teşekkür ediyorum. Ayrıca beni çok mutlu eden etkinlik dışı bir kart daha aldım ki gönderen arkadaşıma sevgilerimi yolluyorum. Ve Allahtan ümit kesilmez diyerek ulaşmayanların da birgün elime geçeceğini düşlüyor, kitabımı okumak üzere kaçıyorum...

30 yorum:

  1. Temizlikten sonraki huzur gibi yok değil mi? Rahat rahat pislenebilirim artık diye düşünüyorum ben o zamanlar (: Martin Eden de çok güzel bir romandır benim için, iyi okumalar (:

    YanıtlaSil
  2. sevgili Leylak çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim. son aylarıma girene kadar ben de yeminliydim temizliğe kadın almaya ama doğum yaklaşınca geri adım atmam gerekti:) şükür bu sefer iyi biri çıktı karşıma. kitaplarınla keyifli okumalar diliyorum.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. geçmiş olsun canım.
    hastalık çok zor.
    bana da beklerim
    :)))))))))))

    YanıtlaSil
  4. sendromsuz bir pazartesi işte....

    bu arada geçmişler olsunnnn
    dikkat et kendine dikkat

    YanıtlaSil
  5. Bizim ev de kılıçtan geçti bu gün misler gibin oldu...Sen o eşofmanlara dediğim taktiği uygula... Onların, iç havları ayrı bir dokumadır. O kada kumaşlarla haşır neşir olduk yıllarca:))

    Öptüm çook

    YanıtlaSil
  6. güle güle kirlet mis gibi evini:) kitap ve kartlar en güzel hediyedir zaten,iyi okumalar.

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Damlamıyor işte her tarafınızdan bir şirinlik akııııyyyooorrr; ""Sizin evi götürdük. İmza: B.k" bittim ben buna öğretmenimmm, bayıldım.
    Umarım yarın sabah bize sapasağlamım diye bir yazı yazarsınız, bu arada o tüycükler benim yeni aldığım eşofman sebebiyle tüm hane halkını gık getirmiş durumda, okudum ve evcek okuttum yazınızı ;-)) ss.

    YanıtlaSil
  8. Ah haftasonu bizde yatalak geçirdik ama baktım ev gerçekten gidici kalkıp yaptık kızımla.Şimdi heryer firil firil mis gibi.Geçmiş olsun kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil
  9. "sizin evi goturduk. İmza b.k" kisminda baya baya kikirdadim. Temiz temiz keyifle oturun...

    YanıtlaSil
  10. Oh te temiz temiz otur işte. Hasta da olursan şayet temiz temiz yatmış olucaksın :)) işin şakası inşallah bişicikler olmaz. Postacı getirmemiş benim zarfı sanırım :( yeni bi seferde inşallah alırsın..

    YanıtlaSil
  11. Oley oley benimki ulaşmış.Sarı zarf benimdir! :)

    YanıtlaSil
  12. hastayken iş yapmak yorucudur ama sonrası mis gibi kokan bir evin keyfide ayrı.
    Hediyelerinizi iyi günlerde okuyun. Bizde bu sene tebrik kartı gönderdik ama bize gönderen henüz olmadı. :(

    YanıtlaSil
  13. 1- Postacı halen sağ mı?
    2- "Sizin evi götürdük. İmza: B.k" içtiğimi püskürttüm bu cümleyi okurken sayende. Allah seni çok çok güldürsün Leylakcım :)
    3- hasta oluyoruz olmayacağız olmayacaklar.

    YanıtlaSil
  14. Leylakcığım, geçmişler olsun.Hediyelerinin tadını çıkarmanı dilerim.
    Bırak ev dağınık kalsın.Uğraşıp kendini yormasaydın.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Ohh, bi derin nefes de benim için çek ablam o temiz evde... Bizim ev de gidici ama temizlemek yerine ben evi böylece bırakıp yeni bir eve çıkmayı hayal ediyorum. Yok artık iflah olmaz burası :)
    Sevi

    YanıtlaSil
  16. Geçmiş olsun Leylak'cım. bazen hasta olmak evde vakit geçirmek için güzel bir bahane olabiliyor. eğer istersen mikroplarını bana gönderebilirsin. Zira hasta olup evde yatmaya çok ihtiyacım var bu aralar. Bir de şu temizlikçi teyzeler ekmekçikızla benim de gündemimizde bu aralar. Hiç temizlemeden olan parayı yutuyorlar. Valla ben de benimkini bırakıcam galiba.Bakalım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Martin Eden' ı çok beğenerek okumuştum, ne güzel az da olsa kartlarına kavuşmuşsun, ne güzel postacının başına bir iş gelmemiş, ne güzel o notun şu ara sadece benim kapımda bulunması olasılığı , tamam tamam bugün temizleyeceğim her yanı yalayıp yutacağım, hasta da değilim üstelik, ay sinir oldum kendime şimdi:)))

    YanıtlaSil
  18. Bilgenin annesi,
    Boş oturanı Allah da sevmez, kul da. Haydi bakalım marş marş temizlik yapmaya:)))


    Gamlı Baykuşum,
    Yazık değil mi sana ya. Mikropsuz otur oturacaksan evde. Temizlikçilere gelince hiç sorma, iyi niyetimizden sürekli kazıklanmaktayız:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Sevi,
    Ben de hep senin gibi düşünürüm ev kirlenince, temizlik yapacağımıza taşınsak valla ne güzel olur, daha kolay ve daha zevkli:))
    Öperim...

    YanıtlaSil
  20. Nanem Şekerim,
    Sağolasın, sayenizde tad çıkaracağım çok şeyim oldu:))
    Valla artık dağınık kalma durumunu aşmıştı, el atmak gerekiyordu:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  21. Sis,
    1- Postacı sağ, çünkü bu gelen farklı bir tipti, öteki ne oldu bilmem:)
    2- Valla gerçek olması an meselesiydi o lafın direkten döndüm:))
    3- Olmayalım tabi, iyiyiz, iyi:))

    YanıtlaSil
  22. Gülşah,
    Sağolun, benim kartlar da çok geç ulaştı elime. PTT de kesin bir sorun var...


    Eda,
    Evet sonunda ulaştı, teşekkürler. Ha gayret diyorum, belki kalan birkaç tanesi de sürpriz yapıp ulaşır:))

    YanıtlaSil
  23. Mavi Balon,
    Evet seninkinden henüz haber yok ama umudumu kesmiş değilim:))



    Kakarakikiri,
    Çok teşekkürler, güldürebildiysem ne mutlu ayrıca:))

    YanıtlaSil
  24. Red Riding,
    Sağolun, yaparken tatsız da bitince güzel oluyor, pırıl pırıl.
    Aman hasta olmayalım, sevgiyle...



    Ecehan,
    Demek benim eşofmanlardan sizde de varmış. LCW ise ebediyen boykot edeceğim. Şimdi Lale'nin tavsiyesi üzerine yıkandıktan sonra torbalanıp derin dondurucuya girdiler 24 saat sonra çıkarıcam bakalım ne olacak.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  25. Adreferda,
    Çok teşekkürler. Sevgiler...



    Lalem,
    Dediğini yaptım, eşofmanlar dondurma olmak üzere buzlukta:))

    YanıtlaSil
  26. Darla,
    Sağol canım, sen de...




    Bir Kase Lezzet,
    Çok teşekkürler, uğruyorum ara sıra:)

    YanıtlaSil
  27. Neslihan,
    Aman sevindim iyi bir kadın bulduğuna zira sana ihtiyaç şimdi. Çok teşekkür ediyorum, bu ara sıkı okuyorum. Hayırlısıyla gelsin bebişimiz diyor sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  28. Ayben,
    Teşekkürler. Temizlik yaparken tatsız da bitince iyi oluyor:) Martin eden'in güzel olduğunu herkes söylüyor, bakalım arkadaşımın çevirisyel nasıl olmuş. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  29. Benim gonderdigim kart gelmemis cok uzuldum :( bir baska arkadasima yolladigim zarf acilmis, icinden boyadigim tas alinmis posta kutusuna o sekilde konmus, ne kadar uzucu bir durum... Ulkemizde agiz tadiyla bir mektup dahi gonderemiyoruz :(
    En yakin zamanda yeni bir kart gonderiyorum canim bu sefer PTT degil kargoyu tercih edecegim, umarim eline gecer...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  30. Sevgili Noni,
    Gelmedi evet, ne kart ne de Miso:( Postacıyı senin blogdaki klozete yollamayı düşünüyorum, sığar mı acaba:)
    Kendini yorma diyeceğim ama Misolarda gözüm kaldı:))) Çok teşekkürler, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil