.

.
.

30 Ocak 2012 Pazartesi

PAZARIN ERTESİ


Günün ilk zili yukarıda gördüğünüz Van'a Destek Kitabı için çaldı. Elime jumbo boy pizza kutusu boyutlarında devasa bir kutu verip gitti görevli. Lakin içinden çıkan 17X17 boyutlarında bir kitapçık oldu. Bu Amerikalılar kandırıkçı, küçücük şeyi kocaman ambalaja koyup ne diye hayal kırıklığına uğratırsınız be yav:) Ama içindeki fotoğraflar çok güzeldi, bir kez daha Decaflatte'ye emekleri ve böyle bir yardım faaliyetine önayak olduğu için teşekkür ediyorum.


İkinci zili postacı çaldı. 2 kart daha geldi, bunlardan İzmir'den, sevgili Mavi Balon'dan geleni 28 Aralık'ta postaya verilmiş. insaf yani yürüyerek gelse şimdiye çoktan ulaşırdı. Vahşi Batı'da kervanlarla ulaşım zamanında bile bundan hızlı gittiğine eminim postanın. Mavi Balon'cuğumun İzmir temalı ayracı ve annesinin elinden çıkan sarmısak torbası için çok teşekkür ediyorum, sarmısaklar içine yerleşti ve uygun bir yere asıldı. Diğer kartım Elif'in Elizi'nden. Lavanta kokulu o kaftan Sultan Süleyman'da bile yoktur. Sağolasın Elficim, ellerin dert görmesin. Çıkmadık canda umut vardır diyorum ve ulaşmayan kartların da 2013 yılına kadar ulaşacağı düşüncesiyle kendimi teselli ediyorum.


Efendim bu da mahlepli parmak çöreğimiz. Haftasonu yaptığım çoktan tükendi, ikinci parti yapıldı, bu defa içine biraz da tane haşhaş ilave ettim, pek güzel oldu. Tarif Yetur'la Lezzet Kareleri'nden. Tavsiye olunur.

Bunların dışında bir film izledim: "Bridesmaids/Nedimeler". Sıradan bir filmdi, bir numarası yoktu; bolca belaltı espri, bolca laf, bolca koşuşturma vardı. Oyunculardan biri "En iyi yardımcı kadın oyuncu" dalında Oscar adayı imiş, o sebeple listeme girmişti. Evet, günün bilançosu budur, izninizle ayrılıyorum huzurdan. Ha, doğumgünü hediyemi gördünüz mü? Yan tarafta, Göksu çizdi, pek sevdim, hatta sevindirik oldum. Bir kez de buradan ellerine sağlık diyorum...

18 yorum:

  1. parmak çöreklerden de istiyorummm...Bundan sonraki ödülümü onu isteyeceğim... O dizilişteki ahenk ne öyle ya...

    Pek güzel bir pazartesi olmuş Leylak Dalıcım...Devamı da öyle gelsin.

    YanıtlaSil
  2. Hala umut var demek ki, kart gelmiş,yaşasın...bana da gelebilir demek ki:))
    O kurabiyelerden canım çekti şimdi tarife bakmaya gidiyorum, haş haş iyi fikir evde de var:)
    Güzelliklerle dolu günler size kar'lar prensesinden;)

    YanıtlaSil
  3. Of of acıktım, şu son kare karnımdan çıkan sesleri kuvvetlendirdi:))

    YanıtlaSil
  4. Ay bitti, gönül rahatlığı ile doğum gününü kutlayabilirim sevgili Leylak Dalı :)
    Hangi gündü, KDE'nin neresine denk geliyordu diye düşüneceğime... oh, mis! :)
    Dilerim yeni yaşının tadı damağında kalacak kadar güzel olur.
    Yüzünü güldüren, ''iyi ki'' dedirten güzellikler getirir sana.
    Çok mutlu ol bu yaşında... hem de çok! :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Sittirella,
    Sağol canım, kadın 40 gün 40 gece doğum günü kutlarsa olacağı budur:)) Ne yapayım yaş aldıkça kutlama sayısını arttırarak teselli buluyorum:)) Ama asıl, gerçek, öz doğumgünüm yarındır efenim, 31 Ocak yani. Tüm dileklerin hepimiz için gerçek olsun inşallah.
    Antalya'dan kucak dolusu sevgiler gelsin...

    YanıtlaSil
  6. Dersaadet,
    Sen hele bir düğünü yap, ben sana yaparım o çöreklerden:))

    YanıtlaSil
  7. Natalicim, Karlar Prensesim,
    Çıkmadık canda umut vardır, ben hala kesmedim umudu gelmeyen birkaç taneden. Sana da daha gelebilir diye düşünüyorum. baksana 1 ayda ulaşmış izmir'den kart, hayret yani.
    Bu çörek çok kolay ve çok lezzetli oluyor, tavsiye ederim. akşam atıştırmalığı oldu bizim evin ama mahlep kullan mutlaka, güzel kokuyor.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Lalem,
    Sen ödülü iste, ben sana yapar yollarım.
    Hep evdeydim, oyalandım birşeylerle, PTT Kargo yürüyerek geliyor sanırım ses çıkmadı bugün de. Yarından umutluyum. Öperim seni...

    YanıtlaSil
  9. Bu soğuk günde ki oralar soğuk mu bilmiyorum iyi gelmiştir sanırım. Valla çok şaşırdım postacı ve ptt nin yaptığına.. birde bilge ve annesine yolladığım kartta geri geldi :(

    YanıtlaSil
  10. Bu soğuk günde ki oralar soğuk mu bilmiyorum iyi gelmiştir sanırım. Valla çok şaşırdım postacı ve ptt nin yaptığına.. birde bilge ve annesine yolladığım kartta geri geldi :(

    YanıtlaSil
  11. Hani 31 ocağa gireli 24 dk olmuşken daha ben benn ilk kutlayan ben olayım dedim :))
    Leylakcım nice mutlu doğum günleri görmen dileğiyle; iyi ki varsın iyi ki yazıyorsun ve ben iyi ki okuyorum yazdıklarını.

    YanıtlaSil
  12. O corekler ne guzel duruyor oyle, ac halimle bunlari gormem hic iyi olmadi :))

    YanıtlaSil
  13. A-H,
    Ah mümkün olsa hemen yollardım canım. Ama sen daha iyilerini yaparsın, süslü süslü:))

    YanıtlaSil
  14. Sis,
    Canım benim çok teşekkür ederim. Hep birlikte nice yıllarımız olsun. iyi ki sen de varsın, sevgiyle ve bu yıl görüşebilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  15. Şenizcim,
    Gerçekten iyi geldi, sağol güzelim. Bir de daha hızlı gelseydi:))
    Bilgenin annesinin postacısında sorun yoktu niye geri geldi acep?

    YanıtlaSil
  16. sarimsak torbasi ve sarimsaklarin ne ise yaradigini yazar misiniz? evde nereye astiniz?

    dogumgununuz kutlu olsun...

    bir okuyucu..

    YanıtlaSil
  17. Adsız Okuyucu,
    Sarmısak ne işe yarar diye sormanızı anlayamadım, sarmısak sarmısaktır yani:) Torbası ise sarmısakları içine koyup kullanmak içindir, mutfağın bir köşesine astım. Özel bir anlamı yok kısacası bereket falan getirmiyor:))
    Kutlama için çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  18. hehehehhee ama bu sefer suçlu benim az biraz geç gönderdim kartımı . ama olsun yeni yıl dedik öyle değilmi halen yeni yılda değilmiyiz :)
    mahlep ve haşhaş daha ne olsun merak ettim gideyim hemen tarife :)

    YanıtlaSil