.

.
.

17 Ocak 2012 Salı

KOMŞU MASALLARI PART 2


Sabah ilk işim balkona çıkmak oldu, dün yıkayıp çamaşır teline astığım ve kurumadığı için gece dışarda bıraktığım mutfak yolluğunu almaktı niyetim. Ve fekat sayın seyirciler yolluk yerinde yoktu. Balkonu dip köşe araştırdım, eğilip aşağılara baktım. Evin tüm odalarını kontrol ettim acaba eşim habersiz içeri almış mıdır diye lakin benim yolluk sırra kadem basmıştı. "Zahir" dedim "gece rüzgarla mandallarından kurtuldu, yere düştü, biri de alıp gitti". "Ah benim portakal rengi-uçuk mavi çizgili, parlak renkli emektar yolluğum, yokluğuna nasıl dayansam" türünde birtakım ağıtlar yakmayı denedim canım istemedi. "Aman bee" dedim "giden yolluk olsun, bahaneyle yenilenir". Sonra kendime kahve yapmak için ocağın başına geçtim. Kahveyi fincana aktarırken sağ yanımdan gelen "güm" sesiyle yerimden sıçradım. O da ne? Benim yolluk üst kattan balkona küt diye fırlatılmıştı. Koştum kucakladım içeri aldım, "Gurbanlar olduğuum, gadasın aldığıım" demedim tabii ki, o anda kafam yolluğun yerçekimine aykırı olarak üst kata nasıl yükseldiğiyle meşguldü. Balkondan başımı yukarı doğru uzattım anafor falan mı var diye, anafor yerine kırış kırış olmuş, et benleriyle dolu, bin yaşında görünen bir kadın yüzüyle karşılaştım. Bu benim üst kat komşumu (muhtemel ki anneleri zira çok kalabalıklar) ilk görüşümdü. "Gelin Hanım" dedi bana, "Bismillah" diye cevap verdim içimden. "Senin yolluk aşağı düşmüş, benim oğlan gelirken alıp getirmiş". "E kapıdan vereydi bari" demedim tabii yine, hep içimde kaldı söylemek istediklerim bu sabah. "Sağolsun, zahmet olmuş" diyebildim sadece, kadının cevabı "Teşekkür ederim" şeklinde yanlış bir replik oldu, o benim repliğimdi, onun "Birşey değil" demesi gerekiyordu. Yolluğuma kavuşmanın mutluluğuyla affettim bu yanlış repliği ve içeri girdim:) On dakika sonra kapı çaldı, açtığımda 10-11 yaşlarında kavruk bir oğlan çocuğu gördüm kapıda, neredeyse içeri adımını atmak üzere konuşlanmış ve elindeki naylon poşeti yüzüme doğru uzatmıştı. "Ne vardı?" dedim ve biraz ürktüm, zira elindeki poşetten dolayı tinerci sandım. "Mandalın teyze" dedi, uzattığı poşette benim yolluğa takılı olan 2 adet mavi mandal vardı (kesinlikle çamaşırın rengine uygun mandal takarım, yolluğumun portakal rengi-mavi çizgili olduğunu yukarıda belirtmiştim hatırlarsanız:). Teslimatın ikinci aşaması da böylece gerçekleştirilmiş ve ben hem yolluğuma kavuşma hem de üst kat komşumun en büyük ve en küçük aile fertlerini tanıma mutluluğuna erişmiş oldum. Bu yüzden size minnetttarım gürültücü komşularım, "birşey değil" :))

Fotoğraf mı? Meyve sepetim yolluğun komşusu olur da o nedenle koyuverdim :))

38 yorum:

  1. Bu gecenlerde halı silkeleyip sizi toza yumağa boğan komşu mu? Herkesin icinde farklı miktar ve mahiyette insanlık var demek:) artık kahveye de iner çıkarsınız belki...

    YanıtlaSil
  2. Gülmekten kaslarım gerildi, nasıl yazmak bu böyle: )
    Şirkette boş boş bu hatuna ne oldu diye bakıyorlardı, dedim bakmayın, alın linki okuyun sonra bana hak verirsiniz: )
    İnsanlar türlü türlü işte.
    Yan masamdan gelen not; "Gözünüz aydın, allah ayırmasın ne diyelim"

    YanıtlaSil
  3. Kakarakikiri,
    Evet aynı şahsiyetler:) Lakin kafama atacağına o yolluk onda kalsa evlaydı. Emanet teslim etmenin de bir adabı vardır. Kahve mi, aman eksik olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Anne Mahsustan,
    Bunlarda hergün bir vukuat, halim ne olacak bilmem. ama o yolluğun balkona iniş sahnesini görmeliydiniz:))

    YanıtlaSil
  5. Anne Mahsustan,
    Yan masaya selam:))

    YanıtlaSil
  6. El deliye biz akıllıya hasret diyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Funda,
    Bir de paratoner gibi çekiyorum yahu. Üst katıma bir tane normal komşu gelse dişimi kıracağım:))

    YanıtlaSil
  8. uzunca görünce yazıyı, çay koyayım d aöyle okuyayım demiştim, ama bir baktım yazının sonuna gelmişim. öyle zevkle ve gülümseyerek okudum. çamaşırın rengine uygun mandal kullanma hadisesi bir bana özel değilmiş:)

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Peri,
    Çok teşekkürler:) Demek mandal takıntısı olan başkaları da varmış yaşasın, herkes dalga geçiyordu benimle bu yüzden. Renkler tutmuyor diye sürekli mandal alırım da:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok güldüm, hey allahım;)) Bu arada merhaba Leylak Dalı, daha önce de Neo'nun sayfasından uğramış, okumuştum yazılarınızı. Seslenmek bugüne kalmış demek. Komşuluk ne zor "iş" yahu, hâlâ gülüyorum;)
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Justine,
    Merhaba, hoşgeldiniz. Güldürdüysem ne mutlu bana:)) Komşuluk gerçekten çok zor, bana da hep cinsleri çatıyor, bundan önceki daha da beterdi, sonrasını düşünemiyorum bile:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. Nedir bu üst kat komşulardan çektiğimiz, benimki de çok değişik bir model akşama kadar tıkır tıkır temizlik sonra evlenme programları bangır bangır...
    Çok güldüm sizkine de çoook :)))
    Neyse sonuç iyi olmuş bariii...

    YanıtlaSil
  13. Natalicim,
    Demek sen de muzdaripsin komşularından, ah ah benim bunca yıldır üst katımda kim oturduysa canıma okudu. Hayırlısı:))

    YanıtlaSil
  14. Sayın Leylak Dalı,30 seneye yakın müstakil evde oturduğumdan üst kat alt kat komşu olayım yok.Mandal dedinizya yakınımda olsanız sizi kucaklardım herhalde yalnız değilim yalnız değilim diye çığlık atardım. Her alışverişe çıktığımda çaktırmadan mandallara göz atarım, mandallarımın çifti kaybolsun fellik fellik mandal ararım.Tencere tava tabak kırılsın umursamam amaaaaa mandallarıma dokunmayın.Tatil de gittiğimiz evlerde ve yakınımızada gitsek mandal alırım tektük farklı farklı mandallara oralarda bile tahammülüm yok.Daha fazla devam etmeyim sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  15. Leylak' cım, sen yine de dua et, oraya pisi terlik giyen, kulağı delik, tık deyince beş tıkla "seni duydum" mesajı veren ,yazmak için mutlak sessizlik bekleyen münzevi bir yazar gelmesin. Hele de duvarlar incecikse, tlf.konuşmalarında bile azap çekiyor insan. Ben daha kötüsünü yaşamadım.
    Temizlik üstüne bu yorgun halimle güldürdün beni :))

    YanıtlaSil
  16. :))))))))
    ayyy çok güldüm... :)
    bi dinleneyim ben... :)

    YanıtlaSil
  17. leylak dalı, lojistik böyle birşey işte... :)))

    YanıtlaSil
  18. hahah ama benim mandalları mandalina anlayıp, ay ne zarif komşuların var dememi yazmamaışsın ayol hihihi. Ne bilim ya bizim için Antalya portakal , mandalina demek ya ondan ZAHİR:))

    YanıtlaSil
  19. Bu komşuları hepvar etmeliyim, hatta ne ile besleniyorlarsa gelip gizliden beslemeli ve var olmalarını sağlamalıyım. Bu seri devam etmeli hem de artarak katmerlenerek yeni karekterler eklenerek :)))) pek güzel pek..

    YanıtlaSil
  20. :)))) ay sabah sabah ne guldum nasil guzel anlatmak boyle :)

    YanıtlaSil
  21. Uyuz komşular ben de toplandı sanıyordum ama yanılmışım, seninki benimkileri almış yürümüş, ne diyeyim ablam Allah sabırlar vere, tez zamanda taşınsın bu uyuzlar, bu ne ya

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Leylak dalı
    Sinirden mideme kraplar girdiği anda okudum yazını inan yayları gevşemiş kemana döndüm:)))
    benim üst kattaki komşumda 6.katta oturmasına rağmen giriş katından telefon konuşması duyulan minik seslidir ve seni okurken kızıyla kavga ediyordu(düşün sessizliği)
    zaten senin apartman maceralarını okudukça ben yanlız değilim diye teselli oluyorum:)))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  23. Serap,
    Eh hal böyle olunca ben de teselli buluyorum, bir tek bende değillermiş diye. Şu anda öyle dehşetli bir kuyruk yağı kokusu var ki üst kattan gelen kusmak üzereyim. Anla işte:)

    YanıtlaSil
  24. Bilgenin annesi,
    Biliyorsun ki ben bir paratonerim nerede çatlak varsa çekerim:))

    YanıtlaSil
  25. A-H,
    Her zaman gül sen. Ben yine bulurum anlatacak birşeyler:))

    YanıtlaSil
  26. Kadayıfım,
    Kimden yanasın, komşudan mı benden mi:)) Sanırım şu anda eriterek mahalleyi kokuya boğdukları kuyruk yağını sen gönderdin:))

    YanıtlaSil
  27. Lalem,
    Ha mandal ha mandalina, 3 harfin lafı mı olur senin hatırının yanında:))

    YanıtlaSil
  28. Zeynep,
    Hakikaten, ayrıca çok organize çalışıyorlar:)

    YanıtlaSil
  29. Ruşen,
    En güzel yorgunluk gülerkenki yorgunluk di mi:)) İyi dinlenmeler...

    YanıtlaSil
  30. Asucum,
    En büyük arzum benden şikayet eden bir komşumun olması, birikmiş intikamlarımı alırım böylece:))
    Senin o komşuyu bilmemz miyim, şölen yapacaktık ya taşınması şerefine:))

    YanıtlaSil
  31. Adsız,
    Öyleyse yaşasın mandal kardeşliği:))

    YanıtlaSil
  32. Çok güldüm okurken. Mandalları isabet ettirememekten korktular da kapıdan vermeyi mi düşündüler acaba?? :))
    Ben de üst kat komşumdan muzdaribim. Gecenin bi yarısı muhtelif seslerle uyandırabiliyorlar.

    YanıtlaSil
  33. Amanın biz yukarının halılarına komplo hazırlayalım derken görüyor musun sen?:)))

    YanıtlaSil
  34. hehehe.. akıllıya hasret durumu var sanırım.. =) ama eğlenceli olmuş.. çok sırıttım okurken.. fotoğraf esprisi de ayrı bir tarz katmış..

    atalet..

    YanıtlaSil
  35. Atalet,
    Eğlenceli bakmazsam bir gün kadını o benim yolluk gibi atmam gerekecek:)) Dalgaya vurup idare ediyoruz işte. Öperim:)

    YanıtlaSil
  36. Nedret,
    Valla komplonUn hasını onlar banahazırlıyor:))

    YanıtlaSil
  37. Neslice Tarifler,
    Yahu mandallar bir de özel olarak poşetlenmişti. Gülsem mi ağlasam mı bilemedim:)

    YanıtlaSil
  38. Çok eğlenceli ve hoş bir yazı olmuş. Keyifle okudum.

    YanıtlaSil