.

.
.

12 Ocak 2012 Perşembe

İLANEN BİLDİRİM


Günün olayı budur, aptal ütü bozuldu. Elimdeki son parçayı ütülerken dilini çıkartıp "sana yapacağım en iyi kıyağı yapıp çamaşırlar bitene kadar bekledim ama artık cool bir şahsiyet olmaya karar verdim" diyerek buz gibi oluverdi. Üstelik yaşı daha çok gençti ve fazla bir emeği geçmemişti şahsıma. Kendisini  hepinizin huzurunda kınıyor ve hakkımı haram ettiğimi bildiriyorum. Bir daha da Tefal marka ütü alırsam beni onunla ütülesinler. Gidip en ucuz, en dandik ütüyü alacağım ve bu hurdayı da iki elim yakasında olmak üzere Ütüler Tanrısı'na havale edeceğim. Böyle biline...

29 yorum:

  1. bir ütünün hazimeti bu kadar eğlenceli anlatılır:))
    tüm sülalem,arkadaşlarım ve kısaca çevremdeki genel şahsiyetler bende dahil olmak üzere Philips Azur ütü kullanır ve şahanedir kendileri bilmeni isterim!Ki ben kazanlı olanını kullanıyorum kolumu yormaz beni hiç üzmez:)

    YanıtlaSil
  2. :)) Geçmiş olsun. Tefal'in ütüleri iyiydi diye biliyordum bende...

    YanıtlaSil
  3. ben de Tefal ütü kullanıyorum hem de uzun yıllardır aynı ütü
    sorunsuz anlaşıyoruz biz onunla :)

    YanıtlaSil
  4. Rowenta beni sürüm sürüm süründürdü de Nazlı'nın öğrencilik ütüsüne kaldık:)

    YanıtlaSil
  5. Tefal benim 2. ütüm aksine çok memnunum. Sizinki nazlı olanı herhalde:))

    YanıtlaSil
  6. Ay yazık ama bak ablası işin bitene kadar da beklemiş haram etme :)) philips i tek geçerim :)

    YanıtlaSil
  7. Ben profesyonel, kazanlı ütü kullanıyorum evde. Hani terzilerde devasa boyutlarda olanlar var ya, onun daha insanî boyutta olanlarından. Çok memnunum. Diğer ütüler, ütü değilmiş meğer. Fiyatı da bir Philips Azur kadar üstelik. Burası geçici eviniz değilse tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. Ayni hareketi bana da dun bulasik makinesi yapti kafayi yiyecegim :((
    Bu arada ben gittim utunun en detaysiz en ucuzundan aldim, buhari falan bile yok bi isit bi sogut, canavar gibi calisiyor :)

    YanıtlaSil
  9. Tam 10 yıldır tefal kullanıyorum, düştü halımı yaktı, ucu kırıldı, altı sarardı ama hala görevini başarıyla yerine getiriyor. :)

    YanıtlaSil
  10. Benim ütüm hiç bozulmuyor. Çünkü hiç yorulmuyor:))

    YanıtlaSil
  11. Ay çok tatlısın yaaa bayıldım bir ütü ancak böyle güzel anlatılır .King marka al hem ucuz hem güzel ütülüyor .

    YanıtlaSil
  12. Tefal iyidir be Leylağım. Belki yalnızca fişinden falan kaynaklanmıştır sorun. Önce bi göster istersen, sonra alırsın yenisini.

    YanıtlaSil
  13. 2 hafta kadar önce aynı dertten muzdarip olarak, pek bi pahalıya mal olmuş tefal ütümüzü atıp çok ucuz bi ütü aldık... bizimki de öyle bi ısınıyordu ki, en düşük derecede dahi yakmaya başlamıştı her şeyi...

    ablamın da benzer bir tefal öyküsü var...
    tamir ücretini duyunca servisten çıkıp ilk gördüğü çöpe atmış ve ilk avm den çok ucuz bi ütü almış... çok memnun... :)

    YanıtlaSil
  14. Yav sen adamı gülmekten öldürürsün Leylağım ya!:))))))))))))))

    YanıtlaSil
  15. Gözünüz aydın..Daha ne istiyorsunuz..Ütünüz bozulmuş..Benimki de Tefal..Çok sağlam.Ama ütüden nefret ettiğim için,mecbur kaldığım şeyleri tam kullanacağımız zaman zoraki ütülüyorum.Bir süre dinlenin,ütüsüz yaşamayı deneyin.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Yaaa..ne tadlusun Nurşen'im ...çok güzel bir yazı çok güldüm..gerçi seni fena kızdırmış ama bizi güldürdü gider ayak..hah ha ha ha ..

    YanıtlaSil
  17. Oleyyy ütülere ölüüümmm:)) şimdi bir süre halı altıve koltukta popiş altı ile manuel ütü yapılmalı ee ütü vardi da biz mi yapmadık denilmeli yeni ütü alınması geciktirildikçe geciktirilmeli.:))))

    YanıtlaSil
  18. Kendimi bildim bileli diye başladım ama şunu uzun yıllardan beri diye değiştirelim Tefal ütü kullanırım. Kaç defa da yere çakıldı. Çok memnunum. Bütün markaların (başta Bosh) son ürünleri berbat nedense.

    YanıtlaSil
  19. Beni de iki gün önce tam da yemek yapmak üzere içine soğanı attığımda rondom terk etti. İyi de bi markaydı( braun). Acilen cesedini çöp poşetiyle kapı önüne koydum ve ertesi gün gidip Moulinex ile flörtleştim önce. Sonra baktım Kenwood hem daha yakışıklı hem daha hesaplı onda karar kıldım.

    1984 senesinde başladığım anne evi dışı yaşamımda en çok bozulan şeyim herhalde ütüdür. Son 5 sene önce hayatıma giren Philips Mistral ise aşkım bebeim tek gerçek ütüm:D

    YanıtlaSil
  20. çok siniz bozucuuuu bir durum.evin ütü müdürü olduğum için ütü sırasındaki aksaklıkların hele hele ütünün kendisinin aksamasının ne kadar sinir bozucu olduğunu bilirim.
    ama dil çıkaran bir ütü de çok tatlı olmuş :)

    YanıtlaSil
  21. ortadoğu ve balkanların en çok ütü bozan kişisiyim. tefal ütünün termostatı bozulunca aynen bu şekilde isyan edip en ucuz ütüyü satın almış idim. ancak tefal atıyorum 6 ayda bozulduysa bu ucuz olan 8 günde bozuldu. o baabta tefal'i tamir edip tekrar şeyttim izniniznen.

    YanıtlaSil
  22. Her ütü yapışımda bunu çıkarana diye söylenirim, her ütülü mis gibi gömlekleri giyişimde de bunu çıkarana övgüler düzerim: )

    Umarım daha az el yoran, çabucak bitiren ütü nasip olur size: )

    YanıtlaSil
  23. Tefal ütüler çok kısa sürede bozuluyor.. Ucuz ütü almak en iyisi gerçekten.. Sonuçta hepsi bozuluyor...

    YanıtlaSil
  24. Ütüyle aram hep kötü olmuştur zaten, şaşırmadım yaptığı densizliğe, yapar bunlar gıcıklar işte ne olacak

    YanıtlaSil
  25. ilk ütüm tefaldi memnun kaldığım için yeni ütümü de tefall aldım.. hiç memnun kalmadım.. ütülerken resmen savaşıyorum... kolum ağrıyor her ütüden sonra... ben de bir daha asla tefall ütü almam...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili arkadaşlarım,
    Bütün tembelliğime ve ev işi sevmememe rağmen ütüyü hiç sorun etmem, hatta söylenmeden yaptığım tek ev işidir diyebilirim. O kadar çok ütü bozdum ve eskittim ki sayısını unuttum. Velakin hepsi de bana epey hizmet verdikten sonra rahmetli olmuşlardı. Bu pek yeniydi ve pek az kullanılmıştı, üstelik ütüleyip dururken küt diye bozuldu. O yüzden Tefal beni kızdırdı. Bir daha ütü olarak almam ve dediğim gibi en dandik en ucuz ütüyü almak niyetindeyim, bunu da oğlum tamir ederse eder yoksa ütüler cennetine yallah:))
    Hepinizi seviyorum...

    YanıtlaSil
  27. Çok hoş bir yazı olmuş :) Ben de Philipsten vazgeçemeyenlerdenim, bugüne kadar beni hiç üzmedi sağolsun ;)

    YanıtlaSil
  28. ben de hergün köle gibi çalıştırıyorum.. fazla yüz vermemek lazım :)

    YanıtlaSil
  29. cicim sevise götürsen sanki kendine gelir ne dersin garantsi yok mu :( tefalın emekte servisi vardı bildiğim kadarıyla olmazsa bi uğra derim...

    YanıtlaSil