.

.
.

1 Ocak 2011 Cumartesi

YILIN İLK GÜNÜ

Bekledik, bekledik, hazırlandık, aldık, sattık, kendimizi paraladık, yollarına güller döktük, yol gözlemekten gözümüzün kökü sarardı ve sonunda teşrif etti yeni yıl. Hoş bunları yapmasaydık gelmeyecek miydi, el mahkum gelecekti ama onu biraz şımartalım, kendimizi de biraz keyiflendirelim istedik. Değişen sadece takvim, bir de tarih atarken en son sayıyı 0 yerine 1 yazıyor olmamız yoksa gün yine aynı gün, devran yine aynı devran. Ha, ömürden bir yılı daha yolcu ettik o da ayrı ama açmayalım şimdi bu konuyu. Yine de hoşgeldin 2011, lütfen güzel yüzünü göster dünyamıza...

Ailecek evde karşıladık gelen ağır misafiri, onu değil kendimizi ağırladık aslında. Herzamankinden farklı sofralar, herzamankinden farklı süslemeler, herzamankinden farklı heyecan. İyidir iyidir, arada bir fırçayı en renkli boyaya batırıp ömür tuvaline gönlünce sürüvermek. Bunun için hiçbir fırsatı kaçırmamalı ki gökkuşağına dönsün hayatımız. Her senenin değişmeyen alışkanlıklarını gerçekleştirdim yine; yenmeyip artacak yemekler için mutfakta saatler geçirdim, 5. dakikanın sonunda savaş alanına dönecek bir sofra için dönendim durdum mutfakla salon arasında. Ben olayın gerçekleştiği andan çok hazırlık aşamalarını seviyorum, oyuncu olsaydım galadan ziyade provalardan zevk alırdım muhtemelen. Öyle ya da böyle güler yüzle eda ettik yeni bir yılı karşılama ritüelini, dilerim yıl boyunca gülsün yüzlerimiz, yüzleriniz.

Yılın ilk gününü de farkına varmadan sinemalarda dün vizyona girmiş bir filmi izleyerek geçirdim: "Certified Copy/Aslı Gibidir". Juliette Binoche'ye bayılan bir Adem kızı olarak her filmi gibi bunu da sevdim ama daha güzel filmleri var mıydı, vardı tabii ki. Bir de filmin neredeyse yarısından çoğunda sütyen askıları görünen bir elbiseyle ortalarda dolaşmasına akıl erdirememiştim ki işin sırrı sonuna doğru çözüldü. Geçen sene yeni yıla Audrey Hepburn ile merhaba demiştim, bu yıl kısmetime Juliette Binoche çıktı, ikisi de tadından yenmez bu oyuncular gibi diliyorum ki 2011 yılı da tadından yenmesin...

24 yorum:

  1. Yeni yıldan sana ilk merhabam arkadaşım. Boyası bizlere de dokunan fırçandan canlı renkler hiç eksik olmasın. Gökkuşağı hiç eksilmesin yaşamından.
    Ne güzel bir ilk gün yazısıydı. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sabah uyandıktan sonra tarihe baktım, her şeyin daha güzel olacağı umudundan koruyamıyor insan kendisini. Bir yanı ne kadar alışkansa her şeye yine umut var, daima olacak.

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  3. Aslında hep aynı şeyler yaptığımız.
    Dün gece anladım ki yeni yılı karşılarken de çocuk olmak gerek.
    Benim oğlan o kadar eğlendi ki yeni yıl geliyor diye, yalnız sabah uyanınca sorduğu soru şu oldu : Eeee, ne değişti ki şimdi?
    Ne bekliyorsa artık:))
    Sevgiler Leylak'cım ve mutlu yıllar yeniden:)

    YanıtlaSil
  4. "fırçayı en renkli boyaya batırıp ömür tuvaline gönlünce sürüvermek"Nasıl güzel bir cümle buuu.
    Ben de yeni izlemiştim bu filmi,sevmiştim..
    Leylak dalıcım 2010"un en büyük bonusu sensin...öptüm çook

    YanıtlaSil
  5. maşallah.. gıpta ettim doğrusu.. bir Audrey Hepburn bir de Juliette Binoche.. ikisin de çok severim.. bol filmli bir yıl olsun hepimize:)

    YanıtlaSil
  6. çekirdeğime bakınca..
    ergen kızıma yani..
    bunun bir lüks olduğunu anlıyorum..
    onun ve yaşıtlarının telaşı beni izlerken yoruyor =)..

    sevgiyle..
    atalet

    YanıtlaSil
  7. Gerçektende değişen sadece takvimdeki rakam , büyüdükçe çoşkular azalıyor.Çocuk olmak lazım o heyacanı yaşamak için...Bus abah kalktığımda her zaman ki gibi sıradan bir cumartesiydi ve yeni yıldan eser yoktu ve oğlum hala hastaydı...
    Yemek konusu süper gerçektende, çeşit çeşit salatalar , mezeler yaptım.Saatlerce uğraş , 10 dakika da talan olsun.Yine de keyifle yapıyoruz o yemekleri her ne hikmetse...Yeni yıl sağlık ve huzur getirir umarım.Mutluluk siiznle olsun ,iyi seneler

    YanıtlaSil
  8. En çok gecenin köründe özenle hazırladığım ama eşim ve ağabeyimin kafa çekerken darmadağın ettiği masayı toplarken çılgınlar gibi eğlendim:)) Gidip gelip keçelerime dokundum ki bu yıl da hep keçelerle geçsin.

    YanıtlaSil
  9. Güzel başlamış heppp güzel gitsinin dilerim. Bulunduğun yere zaten götüreceğin güzelliklerle.

    YanıtlaSil
  10. Leylak Dalım, şu ömürden 1 yıl daha yeme meselesini son kez açalım ve hatta güzel kapatalım mümkünse..Ben buna 'ömürden bir yıl daha yemek' değil de 'ne mutlu ki bir yıl daha yaşayabilmek' olarak bakıyorum ve çok iyi geliyor inan. Öteki türlü düşününce, yılların akışını durduramayacağımıza ve illa ki yaşlanacağımıza göre, o zaman ölelim gitsin..Bir yıl daha yememiş oluruz böylece!?..Bu mudur? Tabii ki değildir. Bir yıl daha yaşadık. Olleeeyyy..Konu kapanmıştır..Mutlu yıllar arkadaşım..

    YanıtlaSil
  11. Ben yeni yılın ilk gününe öğleden sonra saat 4 de başladım tüm gece çalışınca. Haliyle şimdilerde afyonum patladı.
    İyi ki varsın ve yazılarınla keyiflendiriyorsun beni Leylakcım. Çookk iyi bir 2011 e inşallah

    YanıtlaSil
  12. Asucum,
    Ben de yeni yılın ilk mesajını senden almış oldum böylece ancak bilgisayarımda yapılan yenileme çalışması sabahın ilerleyen saatlerine kadar sürdüğü için ancak cevap verebiliyorum selamına. Ey 2011 en renkli yüzünü göster bize ve cümle aleme ki sevelim seni.
    Kocaman sarıldım Asucum...

    YanıtlaSil
  13. Lunacım,
    İçimizden umudu eksiltmediğimiz sürece yolunda gider herşey, inan buna.
    Birsürü sevgi yolluyorum sana yeni yılın 2.gününden...

    YanıtlaSil
  14. Özlem,
    Boşver anacım içimizdeki çocuk da yeterince zevk alıyor yılbaşından. Umarım annen iyidir artık. Tüm sıkıntıların ve sağlık sorunlarının eski yılda kalması dileğiyle sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Lalem,
    O bonustan bende de var:) Fırçamın ucundaki renklerin en göz alıcılarından biri de sensin biliyorsun değil mi?
    En cıvıldak, şıngırtılı sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  16. Deli anne,
    Sağolasın. olsun tabi, bol filmli, bol kitaplı, bol müzikli, keyifli, eğlenceli bir yıl olsun ve hepsinden önce en sağlıklısı olsun. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Atalet,
    Çekirdek yaşlarındayken bizim büyükler de bize bakıp yoruldu mu acaba? Yoksa biz daha telaşsız ergenler miydik, kimbilir?
    Telaşsız ve huzurlu olsun o zaman bu yıl ha, belki bunu dilememizi bekliyordur:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  18. İçimizdeki Karnaval,
    Kendine böyle bir isim seçenin yemekleri neden coşkuyla yaptığı belli:)) İçimizdeki bitmek bilmez karnaval bence bizi öyle coşturan ve dilerim o karnaval yılboyu sürsün...

    YanıtlaSil
  19. Nedukcum,
    Ben de yılbaşı gecesi sık sık düşündüm ki Neduk acaba hangi kıyafetle gitti baloya diye, anladım ki ahçı ve garson kılığıyla katılmışsın:)) Gerçi hepimiz o kılıktaydık ya olsun senin ayırıcı özelliğin keçelerin ve marifetli ellerin olmuş.
    Gönlünce geçsin yeni yılın...

    YanıtlaSil
  20. Nehir İda,
    Hepimiz için heppp güzel geçsin, sağlıkla, sevgiyle, huzurla. Gerisini zaten kendimiz hallederiz. Koccaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. Serapcım,
    Sen bakma yazdıklarıma, ben öyle giden yıllara, ömürden geçen bir seneye falan pabuç bırakmam:)) Giden her yılı da büyük bir zevkle ve coşkuyla kutlarım, bu ayın sonu doğum günüm, şimdiden planlara başladım bile. Havai fişek falan düşünüyorum:))
    Güzeldi 2010, bir sürü güzel şey yaşadım, pekçok güzel insan tanıdım çoğunun yüzlerini görmesem de dostluklarını hissettiğim. Dilerim bu yıl da öyle gelip geçsin. Çoook sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Sis,
    Kimbilir ne ilginç anekdotların vardır yılbaşı gecesiyle ilgili. 4 e kadar uyumayı haketmişsindir sen:))
    Ve diyorum ki iyi ki sen de varsın, görmesem de yüzünü yazılarınla keyifleniyorum, sıcaklığını hissediyorum ya önemli olan budur.
    Herşey gönlünce olsun bu yıl ve her yıl...

    YanıtlaSil
  23. Leylak'cım yeni yılı şımartalım ki oda bizi şımartsın ama dimi :) tekrar iyi yıllar,çoook sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Kasigin icinde koskocaman rengarenk bir agac.....sevdim:)
    Yeni yili degil aslinda kendimizi agirladik...ne kadar dogru bunuda sevdim:)
    Öptüm

    YanıtlaSil