.

.
.

10 Ocak 2011 Pazartesi

PAZARIN ERTESİSİ

Sonunda Nazlı Eray'ın anılarını topladığı kitabı almayı başardım, geçen haftadan beri peşindeydim. Başlamak için sabırsızlanıyorum ama elimdeki Murakami'yi bitirmeden niyetim yok. Sadece yorgun argın, beli tutulmuş, dizi ağrımış bir şekilde çarşıdan dönünce ince dilimlenmiş kekim ve nescafem eşliğinde son sayfalardaki fotoğraflara baktım ve annesinin güzelliğine hayran oldum. Tamam kendisi de güzel kadın ama annesinin yanında Ava Gardner solda sıfır kalır. En kısa zamanda başlamak arzusundayım.

Dün günboyu izlediğim üç film yetmezmiş gibi geceyarısından sonra bir film daha seyrettim, zombi miyim neyim:)) Endişeli Peri sağolsun, izlemiş ve tanıtmış. Merak ettim ben de izledim. 2010'un en iyi filmleri arasında olduğu söyleniyor. Amerikan taşrasında geçen bir film, zorlu doğa koşullarının yanısıra uyuşturucu üreticisi kaçak bir baba, psikolojik sorunlu bir anne ve bakıma muhtaç iki kardeşin sorumluluğuyla bocalayan 17 yaşında bir kızı ve yaşadıklarını anlatan son derece gerçekçi, doğal, çarpıcı ve yorucu (evet tabir bu bence) bir film. Başrol oyuncusu Jennifer Lawrence harika bir oyun çıkarmış, daralmayacaksanız izleyin derim.

Şimdi sırada Lale'nin tavsiyesiyle izlemeye başladığım animasyon filmi "A Christmas Carol" var. İzninizle, film manyağı olmuş Leylak kaçar...

26 yorum:

  1. İçim kıpır kıpır Nazlı Eray okuyacağım diye, şu Firarperestten firar mı etsem Leylak Hocam bilemedim:))

    YanıtlaSil
  2. ben de izlemiştim, Jennifer L.'ın performansı oldukça iyiydi katılıyorum .)

    YanıtlaSil
  3. Nazlı Eray kitabım benim de sehpabım üstünde,kahve yapabilirim kendime hemen,ama itiraf etmek istiyorum ki ben kek yapmasını bilmiyorum.Oğlum beraber kek yapalım mı dedi ,ben de ciciannenle (kendisi oğlumu büyüten muhteşem insandır) yaparsın dedim.Önceki evimizde işe yaramayan ,hep yakan bir fırınımız vardı.Doğru düzgün bir fırın tecrübem olmadığı için elimde fırının kullanma kılavuzu ile geziyorum.Sonunda karar verdik,ben fırını çözeceğim,sevgili ciciannede keki yapacak.Nazlı Eray okurken kekde bana yetişecek.Hepimize keyifli okumalar diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. bugün nazlı erayın kitabından bahsedilen sanırım dördüncü yazı bu..ve ben ciddi ciddi merak etmeye başladım:)

    YanıtlaSil
  5. Aman tanrım ben orda bir kek görüyorum, evet evet görüyorum, hatta okudum da, "ince bir dilim kek" yazıyordu:) bu ne güzel bir keyif böyle, diyetin kemerleri biraz esnedi sanırım, eğer öyleyse çok sevindim:) arada böyle mükafatlar da lazım.

    Ben de elimdeki Floransa Büyücüsü'nü bitirmeden başlayamayacağım Nazlı Eray'a, ama sabırsızlanıyorum aynı şekilde. Aslında Floransa Büyücüsü'nü çok beğendim ama zamansızlktan, yılbaşıydı ödevlerdi derken okuyamadım doğru dürüst, yoksa bu kitabı bu kadar uzun süre elimde tutmaktan hayıflanıyorum.

    Bu keyifli gün sonu yazısını da okuduktan sonra Zero da uykuya kaçar:) sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Zerocum,
    Kemer memer esnemedi valla:) Öğleden sonra ince bir dilim kek yiyebilme izni var haftada bir falan. Zaten bu da hiç yağsız, pekmezle yapılmış ince bir dilim. iki lokmada hop bitti, bu ara duraklama devresindeyim zaten. 20 günde sadece 1,5 kilo vermişim. Düzelir herhalde. Murakami bitmek üzere ve çok beğendim, arkasından hemen Nazlı eray'a başlayacağım. Geçen hafta imza günü varmış ama gününü karıştırmışım gidemedim, aslında iyi olmuş okulları getirmişler çocuk kitapları için. Nasılsa bu kitap için bir söyleşi yapar.
    İyi uykular diyorum sana:)))

    YanıtlaSil
  7. Zeynep,
    Evet, kitap piyasaya yeni çıktı, sanırım hepimiz bugün almışız. Tesadüf işte:) okuyunca bahsederim ama güzel olduğuna eminim, zira Nazlı Eray'a bayılırım.

    YanıtlaSil
  8. Özlemcim,
    Sen, ben, Zero, Kaymaklı Kadayıf bir fan klüp mü kursak acaba Nazlı Eray için, tesadüf dördümüz de almışız kitabı:) Hem de elimizde okuduğumuz kitap varken.
    Kek yapmak dünyanın en kolay işi, eminim niyet etmemişsindir, hadi bıdıkla bir deneme yap bakalım nasıl olacak:))
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  9. Lavanta Bahçesi,
    Evet gerçekten çok iyiydi kız, film yer yer beni dehşete düşürse de o garabet tipler yüzünden:))

    YanıtlaSil
  10. Kadayıfcım,
    Postunda yazdığın bir söze sonuna kadar katılıyorum, markalaşıp popüler hale gelen yazarlardan soğuyorum. Elif Şafak bunlardan biri, diğeri de Ayşe Kulin. Herkesin bayıldığı Aşk'ı inatla okumadım, hele de o iki farklı kapakla çıkmadı mı deli oldum, yuh yani. Ayşe Kulin'e de sırf anı olduğu için ayrıcalık yaptım son iki kitabını aldım ama romanlarını okuyacağımı sanmıyorum.
    Firarperest'i almayı hiç düşünmedim zaten, bence sen firar edip Nazlı'nın kucağına atla, eminim daha sıcaktır:))
    Öptüm seni, Nazlı eraylar bitince buluşalım...

    YanıtlaSil
  11. Özlem'den sonra Leylak'cım da Nazlı Eray diyorsa kaçarı yok okunacaktır.
    Kitap raflara dizilmiş bile, fabrika gibi yazar, aslında siyasette kalmasını tercih ederdim de!
    Film de ilgimi çekti 14 Ocak sömstre tatili başlasın seyrettiğin filimlerden seçmece yapıcam anlaşılan.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Ajandanın arkası liste haline dönüştü:)

    YanıtlaSil
  13. Kahve, kitap ve kek üçlemesi güzel gözüküyor..Yalnız masadaki danttelli örtüde çok güzel, dikkatimi çekti..

    YanıtlaSil
  14. ben de tüm gün kendimi eve kapatım elimde çayım kitap okumak istiyorumm..
    o fotograf nasıl da imrendirdi beni ahh ahhh
    keyfin bol olsun :)

    YanıtlaSil
  15. Sevgili NzN,
    Ben de tüm gün kendimi eve kapatıp çay eşliğinde kitap okumak için epey uzun yıllar geçirdim ve öyle yapanlara çok imrendim. Sağlığınız yerinde olsun yeter ki gün geliyor bakmışsınız isteğiniz gerçek olmuş, emeklilik keyifli birşey, ulaşmanız dileğiyle..

    YanıtlaSil
  16. Hayatın Süs Payı,
    Teşekkürler...
    Örtü annemin çeyizinden kalma hayli eski bir parça, güzelliği oradan geliyordur.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  17. Ebrucum,
    Haydi bakalım, yavaş yavaş erit listedekileri ki yenilerine yer kalsın:))

    YanıtlaSil
  18. Nurcuğum,
    Nazlı Eray benim için kendisini de tanıma şansına erdiğim, oturup sohbet ettiğim, ahbaplık geliştirdiğim çok özel bir yazardır. Kitapları ayrı zevktir ama sohbeti doyumsuzdur, keşke denk gelse de katılabilsen bir söyleşisine. Anılarının çıkacağını biliyordum, Kasım ayında müsvedde olarak duruyordu önünde neyse ki çabuk çıktı piyasaya yoksa ben meraktan ölürdüm:))
    Gönlünce okuyup film izleyeceğin sömestr tatilinin çabucak gelmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  19. ben de bayılırım film izlemeye
    hem de gece yarısı film izlemek gibisi yoktur
    güzel bir gün diliyorum
    öptümmmm

    YanıtlaSil
  20. benim diyetimde kek hakkım yoktu :( ama 1 kase sütlü tatlı hakkım var:))

    YanıtlaSil
  21. Ne güzel film ve kitapla dolu dolusunuz,sizi tebrik ederim.Bize de öncülük yapıp , fikir vermiş oluyorsunuz.Nazlı Eray'ın hayal gücüne bayılırım bu kitabının da anıları olması çok hoşuma gitti ,kitaplarda romanın yanısıra anı ve biyografi türünü severim.Bu kitabını ben de alacağım ama sırayla .Daha sırada çok kitap var...

    YanıtlaSil
  22. Endişeli Peri,
    İzlediğiniz filmler referans oluyor, iyi ki varsınız:))

    YanıtlaSil
  23. Baykuş Gözüyle,
    Çok teşekkürler güzel sözleriniz için. Emeklilik böyle birşey, zaman kendinize ait istediğiniz gibi kullanıyorsunuz. Çalışırken yapamadıklarımın acısını çıkarmaktayım. Nazlı eray'a bayılırım, hem kitaplarına, hem kendisine. Eminim ki anılarını okumak çok ilginç olacak.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  24. Judy,
    Haftada bir falan incecik, yağsız mağsız bir keke izin var, ben de diyete başladığımdan beri ilk kez kullandım bu hakkı ama iki lokmada bitti. Sütlü tatlı daha iyi bir seçenekmiş:))

    YanıtlaSil
  25. Maviannecim,
    Bu aralar resmen film manyağı oldum, ardarda izliyorum kovalayan varmış gibi:)) Neyse ki hepsi iyi filmler çıktı. Hele az evvel izlediğim bir tane vardı ki çok etkilendim, yarın sözedeceğim.
    Sevgiler en kocamanından...

    YanıtlaSil