Annemin güngörmüş tunç havanında geçmiş yılların tokmağıyla karanfil dövdüm
Mutluluk versin diye çikolata parçaladım
Getiren güzel kadını anarak fındık kırdım (gerçek anlamda tabii ki:)
Hayatın acısını, tatlısını anımsatsın diye zencefil ekledim
Kar gibi yağdırdım hindistan cevizini tarçınla vanilyanın üstüne
Hamuruna unla birlikte anılarımı da kattım
Sevgimi de ekleyip kalıba döktüm
Ben bugün çocukluğumun en güzel, en eski arkadaşına kek yaptım...
Ek: Yorumlarda Işın ve Adsız arkadaş tarif istediler, yazayım bari:)) Baharat tüyosunu Sibel'in Kahvesi blogundan aldım ama kek tarifi benim hiç bozulmayan, yıllardır kullandığım klasik tarifim, birkaç oynama yaptım sadece şeker yerine üzüm reçeli kullanmak gibi.
Malzemeler:
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt-süt karışımı
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı toz şeker (Ben 1 su bardağı üzüm reçeli ve 1 parmak şeker kullandım)
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Baharatlar:
1 tatlı kaşığı dövülmüş karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
8-10 adet parçalanmış bitter madlen çikolata
Fındık ya da ceviz (döğülmüş)
Kuru üzüm (ben üzüm reçeli kullandığım için üzüm koymadım)
Tüm baharatlar yarım bardak unla karıştırılıp harmanlanır. Kek malzemesi çatalla çırpılarak karıştırılır, aldığı kadar un, vanilya, kabartma tozu eklenip boza kıvamında bir hamur yapılır. Baharatlı karışımın dörtte üçü eklenip karıştırılır. Kalıba dökülüp kalan baharatlı karışım üzerine serpilir. 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Afiyet olsuuun...
Aman yarabbim harika görünüyor..Mmmmm..
YanıtlaSilOfff ya şahane görünüyor, isterim bir dilim:))
YanıtlaSilHarika baharatlarla çok güzel olmuş,ellerinize sağlık.Afiyetler olsun.Sevgiler...
YanıtlaSilEnfes görünüyor, arkadaşınız çok şanslı biri :)
YanıtlaSilanlatım da damağında tad bırakıyor insanın, sen hep yaz olur mu ;)
oh,
YanıtlaSilne kadar edebi görünüyorlar, elinize sağlık. afiyet olsun hocacım. :)
Tarif ,tarif ??
YanıtlaSilsüper görünüyor:))
YanıtlaSilMuhteşemmiş.....
YanıtlaSilGörüntü, anlatımla renklenmiş , tadı da eminim damak çatlatandan;))
Ne güzelbir post olmuş....
YanıtlaSilBAyıldım,..
Afiyet olsun,...
kıss sen ne yaptınnn...
YanıtlaSilLalem,
YanıtlaSilÇeçiideklerini çıkaaadım, yeçel yaptııım:)))
Pınar,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Natali,
YanıtlaSilNe yalan söyleyim lezzetli oldu, yiyenler de beğendi:))
La Luna,
YanıtlaSilEh teşekkür ederim de sen nerelerdesin?
Dejawu,
YanıtlaSilÇok teşekkürler. Hep yazmak niyetindeyim, umarım engelleyen birşey çıkmaz:))
Arzu,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, benden de sevgiler. Hem size hem Denizli'ye...
Kaymaklım, Kadayıfım,
YanıtlaSilSağol canım:))
ışına katılıyorum. tarif, tarif?.. sevgiler size...
YanıtlaSilxoxo
Özlem,
YanıtlaSilBuyur buyur çekinme:))
Mavi Balon,
YanıtlaSilÖvünmek gibi olmasın iyiydi yani:))
Işın ve Adsız,
YanıtlaSilUmumi arzu üzerine tarifi alta ekliyorum:)) Teşekkürler...
Offff diyorum, başka da bişi demiyorum:)))
YanıtlaSilÖzlem,
YanıtlaSilGel canım, sana da yaparım:))
çok teşekkürler sevgili leylak dalı...
YanıtlaSilxoxo
uzun zamandır okuduğum en güzel kek tarifi bu.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilhmmmmm hmmm çok lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilböyle sevgi doluda bir tarif duymamıştın . şahanesin
Bu kekin inanılmaz güzel olduğuna eminim. O güzel havanla dövülen karanfiller, güzelim çikolatalar ve ilave edilen buram buram sevgi...
YanıtlaSilellerine sağlıkkk, ağzım sulandı vallahi:) o havandan annemin de var, ceviz fındık kırıyorum bazan içinde çong çong , çok hoşuma gidiyor:)
YanıtlaSilsüpperr, müthiş birşey bu :) ellerine sağlık, fotoğraflarla harika anlatmışsın çok hoş :)
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Çook teşekkürler tarif için.
YanıtlaSilKek nefis görünüyor. Çok da pratik. Çatalla çırpınca bu kadar kabarıyor haa ? Kek yapmayı günler öncesinden planlayan, saatlerce ölçen, çırpan, yine de kabartamayan bana örnek olsun.
sizin sevginiz katılmışsa muhteşem olmuştur :)
YanıtlaSilsevgili Leylak Dalı kekin nefis görünüyor,karışım şahane, fotolar da harika olmuş, ellerine sağlık:)
YanıtlaSilNeslihan,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım, umarım canını çektirmedim. Hemen yapar kargolarım öyle birşey varsa. Gerçekten...
Zeynep,
YanıtlaSilCanım sağol, o sevgiden sana bol bol yolluyorum...
Işın,
YanıtlaSilGerçekten bu tarif hiç bozulmaz, baharatları koymadan da deneyebilirsin.
Kahve Dükkanı,
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım, güzel görüşün...
Judy,
YanıtlaSilHemen gel yiyelim içelim. Sonra da çong çong fındık kırarız:))
Mihribancım,
YanıtlaSilSağol canım, sevgiyle yapılan herşey güzel oluyor.
Elif,
YanıtlaSilO şahanelik size ait efendim, güzel görüşünüz:)) Sevgiyle...
Emine,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Adsız,
YanıtlaSilRica ederim efendim:))
Önce fotoğraf ve yazıları bir arada gözden geçirdim. Sonra teker teker fotoların tadına baktım, özellikle de hindistancevizinin çikolata ve fındıklarla buluştuğu o fotoğraf... Sonra yazılara tekrar döndüm, her bir aşamayı kafamda gerçekleştirdim, pişirdim, neredeyse tadına bile baktım, o kadar hayal ettim yani her bir aşamayı... o kadar güzel anlatmış ve fotoğraflamışsın ki Leylak Dalım, ellerine sağlık, her iki açıdan da:)
YanıtlaSilburalardayım yine. luna' nın 1. yılıyla beraber geleceğim inşallah.
YanıtlaSilkocaman sevgiler :)
Ya olmazki ama, keşke elimizi uzatınca alabilsek. Şuanda içmekde olduğum tomurcuk kokulu çayımla ne de güzel giderdi şimdi. Ellerinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilLeylağım coşmuş !!!
YanıtlaSil:=))))
İmrendim mi ne vallahi :=)
birde o arkadaşa da selam ola ..
Nunucum,
YanıtlaSilBir kerecik de ben coşayım dedim. Epeydir bu işlere baktığım yoktu diyet meselesinden:)
Selamını ileteceğim.
Sevgiler...
Güngör,
YanıtlaSilKeşke uzatabilseydim bir tabak ne keyifli olurdu:)
Sevgiler çok...
La Luna,
YanıtlaSilBekliyoruz sabırsızlıkla:)
Zerom,
YanıtlaSilBenimki sunum güzelliğidir, yoksa lezzeti senin yaptıklarına ulaşamaz:))
Ama birgün Antalyaya gelirsin, karşılıklı çaylar eşliğinde götürürüz aynısını:))
Gündüz iş yerindeyken ancak bir göz atmaya vaktim oldu yazıya ve tarifi mutlaka istemeliyim dedim. Şimdi geldim ki tarif eklenmiş. Ehh geriye bir de senin dostun gibi bir dost bulabilmek kaldı bu keki ikram edecek ki o da en zoru.
YanıtlaSilNasıl da belli sevgiyle harmanlanarak sevilenlerle tadına varıldığı...
YanıtlaSilHem fotograflara hem de anlatima bayildim. Eline saglik.
YanıtlaSilSana geldiğimde bu kekten istiyorum,anlamam :)
YanıtlaSiloff be ne güzel görünüyor:))
YanıtlaSilyumuşacık, mis..hmm kkusu geldi burnuma, detaylı tarif de isterim ben :)
mesela malzemeleri koyarken belli bir sıra var mı?
YanıtlaSilmalum yeni gelinim ve yemek konusunda acemiyim
burdak tarifteki sırayla mı yapsam?
ay çok heyecanlandım yarınakşam malzemeleri toplarlayıp yapacağım ben bunu!
Sis,
YanıtlaSilBir dost bulamadın gün akşam oldu ise o zaman keki yapıp kendine ikram et, en güzeli. Ya da gel, ben sana yapayım:))
Sokak Kedisi,
YanıtlaSilAynen dediğin gibi:))
Hande,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Buğdaycım,
YanıtlaSilSen yeter ki gel, istedğin kek olsun:))
Fulcüm,
YanıtlaSilBu kek çok kolaydır hiç bozulmaz tam yeni evlilere göre. Ben sana kekin detaylı tarifini yazayım, baharatlarını yazdığım gibi eklersin. Çukur bir kaba oda ısısında 3 yumurtayı (büyükse 2 de olabilir), yarım bardak sıvıyağı, 1 veya 1,5 bardak şekeri ve 1 bardak süt-yoğurt karışımını koyup (hepsi oda ısısında olursa iyi olur) çatallla pütür kalmayana kadar karıştır, istersen bızzt diye blenderi de tutabilirsin ama uzun boylu karıştırmaya gerek yok. Sonra aldığı kadar unu (2 bardağı biraz geçik oluyor, kıvamına bak, tahin gibi akışkan ama koyuca)eleyerek ekle (ben tel süzgeç kullanıyorum) içine 1 paket kabartma tozu ve vanilyayı da karıştır. Yağlanmış kalıba dök ve 170-180 derecelik soğuk fırına koy, 40-45 dakikada pişiyor, bıçak batırıp denersin ama ilk 20-25 dakika fırını açma. Bu kek tarifi garantilidir. içine istediğin malzemeyi ekle. Bu kekte baharat karışımının dörtte üçü içine kalanı üstüne konuyor. Haydi bakalım kolay gele-afiyet ola:))