Yorgun ama keyifliyim. Arkadaşlarımla bizim evde bir "Yaza Girerken" toplantısı yaptık. Ülkedeki bütün can sıkıcı olayları zihnimin bir tarafına itip bugün çakma yemek blogu konumuna geçmek istiyorum. Dün olaylar plandığımın dışında gelişince bütün işler bu sabaha sarktı. Aniden davet edilmesi gereken bir yemekli misafiri gecenin geç vaktinde yolcu ettikten sonra hazırlıkların bir kısmı için mutfağa girdim. Aşağıda görülen portakallı keki bir güzel hazırlayıp kalıba döktüm, tam fırına veriyordum ki elime bulaşan bir parça hamuru yaladığımda zehir gibi acı olduğunu farkettim. Tabii, yılın yarısından çoğunu Ankara'da geçirirsen evde bulunan herşey bayatlar, tıpkı kullandığım un gibi. Hamurun tamamı çöpe gitti. Gecenin 12 sinden sonra un bulma imkanı olmayınca çilekli pasta yapımına geçtim. Orada da fiyasko, daha öğlen alınan çilekler kullanılamayacak biçimde eriyip çürümüşlerdi. Bu çilekler büyürken ne koyuyorlar da yemeden bozuluyorlar anlamadım. Böylece o da ertesi güne kaldı ve yapabildiğim yegane şey yukarıdaki güler yüzlü kurabiyeler oldu.
Sabahın köründe yapılan market ziyaretiyle un tedarik edildi ve kışın denediğimiz portakallı kek portakallar bitmeden bir kez daha yapılıp üzerine portakallı bitter çikolata rendelendi.
Çöp şişe dizilmiş ıspanaklı, salamlı ve kaşarlı milföy börekler. Tarifini sevgili Acemi Aşçı'nın blogundan aldım. Yalnız ben farklı olarak kaşar ekledim, pek de iyi yapmamışım eriyip dağıldı biraz. Yine de lezzzeti yerindeydi.
Yemyeşil kanapelerim tost ekmeği üstüne sürülmüş ballı avokado ezmesiyle oluşturuldu. Üzerleri de birer dilim kivi ile süslendi. Ballı avokado ezmesi harika bir tad, söylenmese asla ana malzemenin avokado olduğu anlaşılmaz.
Bu gün öğleden sonra yaza merhaba demek için Leylak DALI bizi evinde konuk etti. Ev sahibeliği,hazırlamış olduğu sofra gibi olağan üstü mükemmeldi.Ellerine sağlık!Her zaman ki gibi bize hazırlamış olduğun ikramlarla damak zevkimizi bir kez daha tatmin ettin.Teşekkürler...
YanıtlaSilneden olmasın:)çok hoş bir paylaşım olmuş.farklı ve lezzetli.bekliyoruz yenilerini...
YanıtlaSilOhhh.. afiyet olsun.. ben de bu gün çok yoruldum temizlik yaptım .Yarın misafirlerim var...Hadi kaçtım.. iyi geceler.
YanıtlaSilsevgili leylak cığım... misafirlerine çok nefis ve estetik şeyler hazırlamışsın . ençok kahve fincanlarına ve nostaljik tepsi örtüsüne bayıldım . afiyet olsun . semra
YanıtlaSilSakın haa... Bak zaten çok kilo aldım, ayağımı keserim blogundan. Yapan var yapamayan var, yiyen var yiyemeten var. Gelip de ağzımın sularını akıtıp gidemem:(((
YanıtlaSilTamam, ikramların çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Bir dahaki misafire kadar bunlarla yetinelim lütfen.
Bu bir görsel şölen. Bu kadar güzel görünen şeylerin tadının çirkin olması mümkün değil.
YanıtlaSilBallı avokadoyu yarın sabah deneyeceğim. Evde kıvamında avokadom var. Ayçekirdekli olan sanırım tuzlu.Doğaçlama salatana bittim. Fincanlarına bayıldım. Ağzımın suları akarak yatağa gidiyorum. İyi geceler Leylak' cım...
Tabi hemde çok güzel olur, hemen yukarıdakilerin ölçülerini ve yapılışını yazmakla başla:)))
YanıtlaSilAfiyet olsun...
Ballı avokado üstü kivi haa!
YanıtlaSilKesin deneyeceğim, Sayın (geçici) yemek blogcusu Leylak hanımcığım!
Bir de o doğaçlama batırıkda gözüm kaldı.
Ellerine sağlık!
Ekmekçim,
YanıtlaSilGerçekten çok hoş bir lezzet oldu ballı avokado, balını damak zevkine göre ayarla ve blendırdan geçir tamamdır.
Eh o zaman uydur sen de yarın batırık benzeri birşeyler, ne bulursan koy içine kabilinden. cevizi bol tut, tahin ve nar ekşisini de unutma.
Şimdiden afiyet olsun:)))
Sevgili Nur,
YanıtlaSilYok ben yemek blogu olmaktan caydım. Nedret hanım kızdı, beni okumamakla tehdit etti, kilo alıyormuş:)))
Hem laf aramızda kırk yılın başı yapıyorum böyle şeyler. Ben yine havadan sudan devam edeyim, arada böyle çeşni yaparım.
Sevgiyle...
Asucuğum,
YanıtlaSilBenim öyle kalabalık zamanıma denk geldin ki fırsat olmadı seni evde ağırlasam. Daha güzellerini yapardım şerefine.
Zaten yılda 1-2 dir bunlarla uğraştığım, işte Ankara'ya giderayak bir hoşluk yapayım dedim.
Sevgiler, Antalya fotoları çok güzel bu arada belirteyim.
Nedret hanımcım, canımcım,
YanıtlaSilKorktum vallah blogumdan kaçacan diye. Zinhar yemek blogu falan olmam ve dahi yakın zamanda yemek resmi bile koymam, yeter ki sen gitme:))
Kilo aldığına inanmıyorum bi kere, sen gel bende gör kiloyu:))
Fimolarda iyice ustalaştın valla, ellerine sağlık, her zaman yorum yazmasam da takipteyim.
Sevgiyle...
Semra ablacım,
YanıtlaSilAntalya'ya gel o fincanlarla kahve içelim karşılıklı. Pastalardan Ankara'da yaparım sana da, yeter ki iste.
Sevgiler...
Nefisecim, sağol,
YanıtlaSilBugün sen de telaşlısın anlaşılan, haydi kolay gelsin...
Bir Tutam Kekik,
YanıtlaSilHoşgeldiniz. Çok teşekkürler güzel görüşleriniz için.
Sevgiler...
Özgülcüm,
YanıtlaSilİhya ettin beni. Her zaman översin zaten sağol arkadaşım.
Her zaman gelin, yemek, pasta değil önemli olan yeter ki arkadaşlığımız baki olsun.
Sevgiyle...
Merhaba,sabah sabah karnımı açıktırdınız!Ellerinize sağlık.Sevgiyle...
YanıtlaSilellerine sağlık, ne güzel görünüyorlar .çok canım çekti :) özellikle pasta süper görünüyor :)
YanıtlaSilharika bir merhaba olmuş :) yiyecekler süperrrrrrr...
YanıtlaSilSevgili Gülyüz,
YanıtlaSilTeşekkür ederim, keşke yakın olsak. Birlikte yer içerdik:)
Sevgiler...
Nilay,
YanıtlaSilTeşekkürler canım, birşeyler uydurdum işte. Maksat birlikte hoş vakit geçirmek.
Sevgiyle kal...
Nanem Şekerim,
YanıtlaSilKeşke gelsen de birlikte yesek. Pasta fena olmamıştı Allah için, tam puan aldım misafirlerden:))
Sheraton otele ahçı olarak başvurmayı düşünüyorum:))))
Sevgiler yolluyorum...
Nurşen'cim, sen eni konu yemek uzmanı olmuşsun, hepsi şahane görünüyorlar ellerine sağlık:)
YanıtlaSilPastan, portakallı kekin, kurabiyelerin muhteşem görünüyorlar, arttı mı acaba?
Gelsem mi sana yemeye?:))
Karnım acıktı vallahi, şu ballı avakadoya takıldım bir de:))