.

.
.

17 Mayıs 2015 Pazar

VE FİLM MEYDAN OKUMASI BİTER

Film Meydan Okuması'nın proje sahibi "Zihnin Arka Sokakları" ile ortak bir kaderi paylaştık soruları cevaplarken, ikimizin de bir yakını yoğun bakımda idi ve buraya gelip bu soruları cevaplamak bir nevi terapi olmuştu bizim için. O geçen hafta kaybetti yakınını-bir kez daha başsağlığı diliyorum-ben de üç gün önce. Buraya uğrayamadığım süre içinde kayınvalidemi başka bir aleme uğurlayıp geldim. Güzel ve uzun bir ömür yaşadı, çocuklarının, torunlarının ve sevenlerinin eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı, böylece teselli bulmaya çalışıyoruz. Huzurla uyusun...

Hayata kaldığımız yerden devam etmekten başka çaremiz yok, o zaman Meydan Okumamıza da kaldığımız sorudan devam edelim bakalım:

24- Favori belgeseliniz:

Valla bu hafta yaşadığım karmaşa kafamı iyice allak bullak etti, aklıma gelen belirli bir belgesel adı yok. Zorlayınca birkaç yıl önce DVD'den izlediğim bir 2. Dünya Savaşı Belgeseli geldi aklıma, adını bile hatırlamıyorum ama ilgiyle izlediğimi hatırlıyorum. Haydi bu soruyu böylece geçiştirmiş olayım, şu sıralar yaşadıklarıma verin.

25- Kimsenin seveceğinizi zannetmediği ama sevdiğiniz bir film seçin:

Kimse değil de bizzat kendim "Whiplash"ı izlememek için bir süre direnmiştim. Zira müzikal film sevmem, konusunu okuduğumda caz müziği ağırlıklı olduğunu görünce ihtiyatla yaklaşmış hatta gitmemeye karar vermiştim ama filmden her çıkan öyle güzel şeyler söyledi ki gözümü karartıp girdim. Sonuç benim için de "yılın filmi" idi.

26- Kirli zevkiniz olarak nitelendireceğiniz bir film seçin:

Valla genellikle temiz zevklerim için film izlerim, kirli zevklerimi ben de Fermina gibi dizilerle tatmin ediyorum :) Sanmayın ki her akşam TV karşısına konuşlanıp ağzımı açarak bulduğum her diziyi izliyorum, tek bir dizi var şu aralar takip ettiğim: "Param.parça". N.urgül Ye.şilçay'ın köşeli suratına ve sürekli yürüme haline, zayıflamış E.rkan P.etekkaya'nın sevimsizliğine,  E.bru Ö.zkan'ın kasıntılığına, konunun olanaksızlığına, Hazal rolündeki hastanede karışmış genç irisi kızın entrikalarına, birtakım saçmalıklarına rağmen her Pazartesi kuzu kuzu oturuyor, elime "Yaşar" adını taktığım tığ işi battaniyenin bir motifini alıyor, hem örüyor hem izliyor, arada da anneannem gibi söyleniyorum.


Dizide en sevdiğim karakter ise tartışmasız Keriman görümce, Nursel Köse bu rolde tam anlamıyla döktürüyor. 

27- En sevdiğiniz klasik film hangisi:


İlk anda aklıma gelen Theo Angelopoulos'un "Sonsuzluk ve Bir Gün"ü, çok değişik duygularla izlemiştim.

28- En güzel film müzikleri sizce hangi filmdeydi:

Şimdi bir şey söyleyeceğim güleceksiniz. Ben film izlerken müziklerini duymuyorum, evet duymuyorum.  Kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım salondan çıkınca müzikleri hatırlayamıyorum. O yüzden bu soruya komik bir cevap verip müziklerini duyduğum tek filmi yazacağım: "Anadolu'nun Kayıp Şarkıları".



29- Bir konuda fikrinizin değişmesine yol açan film hangisi?

Hehehe, vampirlerin sevimli olabileceğini düşünmüştüm bunu izleyince :)



Son soruyu da cevaplayıp meydan okumayı bitirmek istiyorum ama soru zor, çalışmadığım yerden gelmiş. O yüzden 30. soru olan "En sevdiğiniz film hangisi"ne "e şıkkı yani beğendiklerimin hepsi" diyor ve bu güzel meydan okuma için "Zihnin Arka Sokakları"na teşekkür ediyorum...


9 yorum:

  1. Başınız sağolsun .. :/ neticede hepimizin gideceği yer orası sabretmekten başka bir şey gelmiyor elimizden
    Meydan okumayı bitirmişsiniz darısı benim başıma son soru beni de çok zorlayacak gözüküyor

    YanıtlaSil
  2. Tekrar başınız Sağolsun. Ama bu film meydan okumasına gelince uzaktan izledim hepinizin yazdığını. Ama unutamadığınız film müziği denince aklıma ilk gelen "Babam ve Oğlum" filminin müzikleridir. Aslında bir çok kategoriye girende bi filmdir.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba.
    Başınız sağ olsun.
    Böyle ufak görünen şeyler insana gerçekten terapi etkisi yapıyor. Bloglar iyi ki var gerçekten. Her ne kadar bu mim e katılamamış da olsam keyifle okudum cevaplarınızı. Sonsuzluk ve bir gün çok sevdiğim bir filmdir, hatırlatmanıza sevindim. Bir ara yeniden izlemeliyim.
    Sevgiler selamlar

    YanıtlaSil
  4. Başınız saolsun Leylak Dalı. İnsan hayatı pamuk ipliğine bağlıymış gerçekten, bunu anladım şu son iki haftada. Bir varız, bir yokuz. Önemli olansa güzel bir hayat sürdürmek, iyi hatırlanmak. Ne mutlu ki kayınvalideniz güzel bir hayat yaşamış. Sevenleri son yolculuğunda yanındaymış.
    İki haftadır benim de tesellim bu aslında. İnsanlar arayıp, başsağlığı dilerken hep ondan iyi bahsediyor. "Çok iyi bir adamdı" dediler mi, benim içim ferahlıyor sanki. Geride ne güzel bir miras bırakmış diyorum. Bazen aklıma geliyor, özlüyorum, kasvetler çöküyor tepeme. Ama sonra yaşadığı güzel hayatı düşünüyorum. Mutlu oluyorum. Geçen akşam rüyamda gördüm kendisini. Yüzü gülüyordu. Umarım gidenler gittikleri yerde de mutlu ve huzurludurlar. Tekrardan başınız saolsun. Allah geride kalanlara sağlık versin.
    Onca telaşın içinde meydan okumaya katıldığın için de ayrıca teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Leylak Dalı sana ve Zihnin Arka Sokakları'na başsağlığı diliyorum.
    Geçenlerde Cihan'ın Bahçesi adlı blog yazarının vefatı da beni çok etkiledi, ölüm bir anda kesiyor her şeyi, inanamıyor insan :(

    YanıtlaSil
  6. Başınız sağolsun :(

    YanıtlaSil
  7. Başınız sağolsun :(

    YanıtlaSil
  8. Başınız sağolsun :( Güzel ama hüzünlü bir meydan okuma oldu. Sizinle beraber üzüldüm, her ne kadar yansıtamamış olsam da. Allah sabır versin.

    Whiplash'ı çok merak ediyorum. Listeme alıyorum. Yeni blog yazılarında görüşmek üzere...

    YanıtlaSil