.

.
.

9 Mayıs 2015 Cumartesi

FİLM MEYDAN OKUMASI 20

Hafta sonu ile birlikte 20. soruya da ulaşmış bulunuyoruz. Hafta sonu deyince eskiden bu adla çıkan bir gazete vardı, sosyete ve magazin haberleri verirdi. Kardeşimle alır, gülmekten yerlere serilerek okurduk. Mesela danseden sosyetik çiftin fotoğrafının altında şöyle bir alt yazı olurdu: "Ünlü işadamı falanca ile şık ve zarif eşi dün gece Hoptirinay kulüpte dansederken mutlulukları kolayca hissedilebiliyordu". Bu arada zarif eş en az 150 kilo olur, üzerindeki korkunç tuvalet ile rüküşlükten geberir, asık suratlarındaki mutluluğu bulmak içinse büyüteç yardımı gerekirdi :) Galiba gazete çıkmaz oldu TV'lerde bu haberlere daha kolay ulaşılır olunca, biz de önemli bir kültürel etkinliğimizden(!) yoksun kaldık. Hay bin kunduz :)

Neyse gelelim 20. soruya:

20- Favori aktristiniz?

Buna tek isim veremeyeceğim, zira birini yazsam diğeri küser. En favori dörtlümü belirtmek istiyorum:


1 numero Emily Watson. Şu yüzdeki ifadeye bakın yahu, afacanlık akıyor. İnsan evlat edinip üstüne yazdırır bunu. Oyunculuk gücünden hiç bahsetmeyelim zaten, hangi rolde izlesem çarpılıyorum. "Dalgaları Aşmak"ta Bess, "Hillary ve Jackie"de Jacqueline Du Pre, "Oranges and Sunshines"de Margret, "Angela'nın Külleri"nde Angela, "Bahçemde Ateşböcekleri"nde Jane, "Kitap Hırsızı"nda anne, ne olursa olsun kabulum, hepsini bağrıma basar, öper, sever, koklarım :)



Numero 2; Sandra Bullock. Ben velet kılıklılardan hoşlanıyorum, bu kesin. Bayılırım bu erkek hatlı, cin bakışlı kadına. En uyduruk filmi o oynuyorsa izleyebilirim. Tek ricam bir daha astronot olmasın lütfen, "Gravity"ye onun hatırına bile tahammül edemeyecektim neredeyse.


Numero 3, ağır toplar arkadan gelir. Muhteşem Merylim. Canımın içi, her rolün yakışığı, yamuk gülüşlü, eğri burunlu ilahem. Çok yaşa, daha yüzlerce film çevir, biz de keyifle izleyelim. Ve lütfen botoks, estetik falan yaptırma...



Vee assolistimiz, güzeller güzeli Audrey Hepburn'la dördüncüyü tamamlıyoruz. Bu bir kadın değil, bir biblo. Al vitrine koy seyret. Canımsın Audrey, hangi filmini sayayım, hepsi başımın tacı. Umarım huzurla uyumaktasındır.

Dörtlememi burada bitirir, yeni sorularda buluşmak üzere der ve bir başka 1 numerom, bütün zamanlarımın yazarı Füruzan'ı dinlemek üzere Antalya Edebiyat Günleri etkinliğine kaçarım...

1 yorum: