annemahsustan, Bu taşan reçel evet ama taşma dünkü haşlama bölümündeydi, şekerli kaynatma bugün oldu ve şükür taşmadı:) Kitap ummadığım şekilde güzel çıktı, çok akıcı, üçte ikisi bitti ve beğendim. Sevgiler...
Elifinelizi, Sağol canım. Bu geçenlerde yaptığım reçelin ikinci partisi, çocuklara gidecek. Çok güzel oluyor yapmanı öneririm, Beste'nin tarifi. Sevgiler...
Bu arada, kaynayan reçelin taşmaması için; (tarafımdan her daim denenmiş ve başarılmıştır ki) reçel kaynamaya başlarken içine bir çay kaşığı margarin atın Örtmenim. Belki biliyordunuz ama ben hatırlatmak istedim. Kocaman öptüm sizi.
Ohh, sefan olsun tabii ki ablam, o likör kahveli turunç mu, portakal mı, yoksa başka mı? Bu arada ben de brokoli haşlarken onu taşırdım ama temizlemesi hiç keyifli değildi :) Sevi
Baykuş Gözüyle, Hiç şaşırmadım, kendim gibi bir fincan düşkünü daha tanıyorum çünkü:)) Bunu Kitap Fuarı'ndan aldım ve merak edince araya alıverdim, hoş bir kitap oldukça akıcı...
Balkahve, Sağol, karşılıklı içebilsek keşke:) Kitap güzel, öneririm okumak istersen. Şikayet işine gelince, en kısa zamanda halledicem:) Ama bu konu benim canımı sıkmadı desem yalan olur.. Neyse tatsız insan çok ne yazık ki ortalıkta, arada çatıyor böyle cinsler, durduk yerde huzur kaçırıyor. Ben kocaman sevgiler yolluyorum:))
Ohh sefan olsun.... Harikasın... Reçeli denemediğimi fark ettim, not aldım haftasonuna yapacağım. Kitabı anlatsana nasıl? Bir de kadehtekini merak ettim? Sevgilerimle...
Brokoli önerisi için teşekkür ederim abla, dediğin doğru ama ben bütün brokoliyi haşlıyorum, bir kısmını salata yapıyorum, haşlama suyunu ve az bir kısım brokoliyi de çorba. Bizde haşlanan hiç bir şeyin suyu atılmaz neredeyse. Çorbanın her türlüsünü severek tüketiriz zira... Misal kereviz yapraklarından salatayı haşlayarak yapsaydım onu da et sulu çorbalara lezzet katmak için saklardım. O şekilde yani... S.
olsun olsun daha ne olsun , portakal reçelinde bittim zaten
YanıtlaSilolsun:))
YanıtlaSilBu taşan reçel mi? Süper gözüküyor, kimbilir nasıl da güzel kokuyordur...
YanıtlaSilKitap nasıldı? Merak ettim konusunu, akıcılığını?
Olsun: )
Of of olmaz mı..Sağlık, sıhhat, mutluluk olsun inşallah..
YanıtlaSilMavi Balon,
YanıtlaSilSağol canım benim, hepimize olsun o dediğinden...
annemahsustan,
YanıtlaSilBu taşan reçel evet ama taşma dünkü haşlama bölümündeydi, şekerli kaynatma bugün oldu ve şükür taşmadı:)
Kitap ummadığım şekilde güzel çıktı, çok akıcı, üçte ikisi bitti ve beğendim.
Sevgiler...
Tosbağalar,
YanıtlaSilOlsun di mi:))
Sevgiler...
Elifinelizi,
YanıtlaSilSağol canım.
Bu geçenlerde yaptığım reçelin ikinci partisi, çocuklara gidecek. Çok güzel oluyor yapmanı öneririm, Beste'nin tarifi.
Sevgiler...
Oh mis! :)
YanıtlaSilSefan olsun da... kalorin-kilon olmasın ablacım :)
Sittirella,
YanıtlaSilYok ablacım bu reçel yemelik değil, benim bebelere gidecek Ankara'ya:)
Diğerleri de kilo yapmaz herhalde, sade kahve, minicik likör:))
=)..
YanıtlaSilatalet
Hem deeeeeeeee nasıl olsun.......Afiyetle...
YanıtlaSilhahah, gerçekten öyle keyifli okudum ki yazıyı, sondaki soruyu görünce bir kahkahayı koyverdim :) olsun Hocam olsun, bundan güzel sefa mı olur? :)
YanıtlaSilBu arada, kaynayan reçelin taşmaması için; (tarafımdan her daim denenmiş ve başarılmıştır ki) reçel kaynamaya başlarken içine bir çay kaşığı margarin atın Örtmenim. Belki biliyordunuz ama ben hatırlatmak istedim.
YanıtlaSilKocaman öptüm sizi.
oooohhh olsun valla. Sefaniz olsun, yakisir.
YanıtlaSilsöyleyecek söz kalmamış bize..Süpersiniz maşallah..
YanıtlaSilSefa olsun, afiyet bal şeker olsun Leylak Dalı... :)))
YanıtlaSilİyi akşamlar.
OLsun sefan Leylak ablam :)
YanıtlaSilsefan olsun oh oh!!:)
YanıtlaSiladreferda,
YanıtlaSilSağolasın oh oh:))
Buğday,
YanıtlaSilOlsun anacım olsun:))
Gülşah,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler, iyi akşamlar benden de:)
Selma,
YanıtlaSilSüper falan değilim, vakit çok ondan bütün bunlar:))
Sevgiyle...
Güngör,
YanıtlaSilSağolasın, yakışmış di mi:))
Ecehan,
YanıtlaSilBen o margarin işini parlaklık vermesi için diye biliyordum, demek böyle bir faydası da varmış, sağolasın hatırlattığın için...
Maya,
YanıtlaSilKahkaha atanların çok olsun:)))
Sağolasın, sevgiler...
Atalet,
YanıtlaSil:))))))))
Ohh olsun valla :))
YanıtlaSilportakal receli super gorunuyor bu arada ;)
olsun valla Leylakcığım.
YanıtlaSilne iyi etmişsin bütün bulnalrı yapmakla :)
sevgiler...
Nane Şekerim,
YanıtlaSilVakit çok oldu mu ni yapacağını şaşıyorsun işte benim gibi. Emekli hayat oh ne rahat:))
Günün güzel olsun...
A-H,
YanıtlaSilSağol canım.
Portakal reçeli şahane görünmekle kalmıyor gerçekten şahane oluyor. Beste'nin tarifi harika sonuç veriyor. Denemelisin bence:)
Fotoları çok beğendim.Başkalarının kokusu nasıl hoş geliyor kulağa.
YanıtlaSilGüzel güzel yaptınız likörleri
şimdi afiyetle için bakalım..
Bir de şikayet kutusuna yazı bırakmak istiyorum:)
Öğretmen atamaları yapılsın lütfen:))
Sevgiyle efenim...
Hem de nasıl sefan olsun ben de burdan iç geçirerek bakayım
YanıtlaSilsefan olsun, oh, mis. foto.ların da çok güzel, benmi yerime de keyif yapıver.sevgiler...
YanıtlaSilOhh, sefan olsun tabii ki ablam, o likör kahveli turunç mu, portakal mı, yoksa başka mı?
YanıtlaSilBu arada ben de brokoli haşlarken onu taşırdım ama temizlemesi hiç keyifli değildi :)
Sevi
OLsun, olsun diye tezahürat yapıyorum bilesin:)) Bu arada bir de seni çok seviyorum:)
YanıtlaSilSefanız olsun tabi, özenmedim desem yalan olur.Çok güzel görünüyor fotoğraflar...
YanıtlaSilOlsun olsun :))asis
YanıtlaSilBu posttaki tüm görsellere bittim:)
YanıtlaSilAma en çok da kahve fincanı görseline...
Bir de ne ara okudunuz bu kitabı, başka kitap okuyordunuz?
Baykuş Gözüyle,
YanıtlaSilHiç şaşırmadım, kendim gibi bir fincan düşkünü daha tanıyorum çünkü:))
Bunu Kitap Fuarı'ndan aldım ve merak edince araya alıverdim, hoş bir kitap oldukça akıcı...
Asis,
YanıtlaSilOlsun di mi:)) O zaman kahveyle şerefe:))
Sihirli,
YanıtlaSilÇok teşekkürler, sevgiler...
Özlem,
YanıtlaSilBen de tezahüratına "ya ya ya şa şa şa Özlem Özlem çok yaşa" diye cevap veriyorum.
Sanki ben seni sevmiyorum:))
Sevi,
YanıtlaSilBu eskisi portakallı olan. Kahveli-turunçlu haftaya açılacak, henüz görücüye çıkmadı o:)
Brokoliyi haşlama süzgeciyle buharda haşlarsan hiç taşma derdi olmaz, vitamini de ölmez:))
ebygale,
YanıtlaSilYaparım tabi, karşılıklı sefamız olsun:))
Sevda,
YanıtlaSilHiç iç çekme, yazın karşılıklı yaparız o sefayı:)
Balkahve,
YanıtlaSilSağol, karşılıklı içebilsek keşke:)
Kitap güzel, öneririm okumak istersen.
Şikayet işine gelince, en kısa zamanda halledicem:)
Ama bu konu benim canımı sıkmadı desem yalan olur..
Neyse tatsız insan çok ne yazık ki ortalıkta, arada çatıyor böyle cinsler, durduk yerde huzur kaçırıyor.
Ben kocaman sevgiler yolluyorum:))
ohhh daha ne olsun
YanıtlaSilsen harikasın
içim açıldı bloğuna gelince
Maviannem,
YanıtlaSilSen daha harikasın:)
Sağol canım benim...
Ohh sefan olsun....
YanıtlaSilHarikasın...
Reçeli denemediğimi fark ettim, not aldım haftasonuna yapacağım.
Kitabı anlatsana nasıl?
Bir de kadehtekini merak ettim?
Sevgilerimle...
İlknur,
YanıtlaSilSağol...
Kitap güzeldi, akıcı, keyifli.
Kadehteki yılbaşından önce yaptığım kahveli portakal likörü.
Benden de sevgiler...
Brokoli önerisi için teşekkür ederim abla, dediğin doğru ama ben bütün brokoliyi haşlıyorum, bir kısmını salata yapıyorum, haşlama suyunu ve az bir kısım brokoliyi de çorba. Bizde haşlanan hiç bir şeyin suyu atılmaz neredeyse. Çorbanın her türlüsünü severek tüketiriz zira... Misal kereviz yapraklarından salatayı haşlayarak yapsaydım onu da et sulu çorbalara lezzet katmak için saklardım. O şekilde yani...
YanıtlaSilS.
S.,
YanıtlaSilSenin yöntem çok güzel, vitamini yoketmeden kullanıyorsun suyu. Afiyet olsun canım benim. Öpüyorum...