.

.
.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

FİLM MEYDAN OKUMASI 15

Meydan okumayı yarıladık, baharı getirdik ve ben hala yorgunum:

15- En sevdiğiniz bilim kurgu filmi hangisi?

Esasen bilim kurgu sevmem, ne bilim kurgu filmi izlerim, ne bilim kurgu kitapları okurum, gıcık biriyim anlayacağınız :) Kitap olarak hala Jules Verne'de kaldım diyebilirim. "Uzay Yolu"ndan bu yana da ilgimi çeken yapım olmamıştır desem yeridir, Kaptan Kirk'e olan ebedi aşkımı kategori dışı tutalım lütfen :) İzlediğim bir elin parmaklarını geçmeyecek bilim kurgu filmleri arasında hafızamda yer tutan 2 tane var, gerisi zihnimin kara deliğinde kaybolmuş. 

İlki küçük bir çocukken Yenimahalle Güneş sinemasının tazecik salonunda izlediğim,  renklerine ve ihtişamına hayran olduğum "Kaptan Nemo" idi. Şimdinin kocaman bütçeli teknolojik yapımlarıyla kıyaslandığında zavallıcık bir şeydi aslında ama o zamanlar için bize pek muhteşem gelmişti. Jules Verne'nin "Denizler Altında 20.000 Fersah" adlı kitabından uyarlanmış bir filmdi. Kadrosunda bir tane bile tanıdığım isim yok, yönetmeni James Hill imiş.


Diğeri ise 2000'li yılların başında şehrimizde açılan ilk AVM sinemasının banka kartımız nedeniyle gönderdiği beleş davetiye sayesinde izlediğim "Yapay Zeka"dır. Normalde bir bilim kurgu filmini tercih etmezdim ama davetiyenin süresi sona ermek üzereydi ve izlenebilecek nitelikte başka bir film de yoktu. Bir nevi kerhen girdik salona ama çok memnun ve biraz da ağlamaklı çıktık. Hala unutmadığıma göre iyi bir filmmiş demek, ben bu bilim kurgu işine biraz ağırlık versem iyi olacak :)


Steven Spielberg'in yönetmenliğini üstlendiği Yapay Zeka'da o zamanlar çok ünlü bir çocuk oyuncu olan Haley Joel Osment oynuyordu. O şirin oğlancığı Google'de arattığımda büyümüş halinin patatese benzediğini görünce pek hayal kırıklığı oldum :) Filmde ayrıca pek takdir ettiğimiz Jude Law'da rol almakta idi. Kısacası gönülsüz girip mutlu çıktığımız ve bunca zaman hafızamızda kalmış bir yapım olarak kendisinden memnunuz.

2 yorum:

  1. bahar yorgunluğu yaaa sıcaklara alışınca geçer hadiiii :)

    YanıtlaSil
  2. Hangimiz yorgun değiliz ki :) Alın benden de o kadar! Hiç bilim kurgu insanı değilim. Önümüzde sorulara bakacağız artık.

    YanıtlaSil