.

.
.

31 Temmuz 2010 Cumartesi

SICAK SICAK SICAK

"Eneee Fırat 2 çıkmış. Ben bundan bişey yaparım ki."

Koca kafalı, nohut gövdeli, saflıkla cinlik arasında gidip gelen Fırat'ı kimler seviyor? Ben hastasıyım, ikinci kitabın çıktığını duyar duymaz sırf onu satın almak amacıyla çıktım bu sıcakta evden. Geldim geleli yarı baygın durumda dolaşıyorum oysa. İstanbul'daki yoğun gezmenin ardından bir de sıcaklar bindirince vücut isyan etti. Bana adrenalin yarıyor, gezme halindeyken canavar gibiyim. Ne yorgunluk, ne sıcak, ne ağrı, ne sızı. Ne zamanki istirahate geçiyorum o zaman mort. Ne yapalım dinlenince geçer, can sağlığı olsun. Ankara kaynıyor, bırak sokağa çıkmayı balkon kapısından adım atınca fırına girmiş gibi oluyor insan. Şu aralar en yakın dostum yelpaze ve soğuk su. Bu evde klima yok, vantilatörden de ağzımın payını aldım, yelpazenin himmetine kaldım (şiir gibi oldu yav). Anlaşılan o ki birkaç gün daha balık gibi ağzımızı açıp o kanepeden bu kanepeye sürükleyip duracağız nazik bedeni.

Bugünlük bu kadar olsun dostlar, ben gidip Fırat'la biraz hasbıhal edeyim, kalın sağlıcakla...

14 yorum:

  1. Anaa burayı leylak basmış:))
    valla bne okumadaım Fırat...Du bi incelemeye alayım... Çok sıcak bir gece yaşadık biz de İstanbullular olarak...Dün gece klimalı oda da yer bulamadım... rezarvasyon yaptırayım bir dahakine:))) Kanepeli bölümler kızlar tarafından işgal edilmişti:))
    öptüm çok

    YanıtlaSil
  2. Ben bu Fırat'ı niye bilmiyorum ki? Çok bir kınadım kendimi şimdi:) Akşama Kuşadası'na ineceğim bir bakayım bulabilir miyim? İstanbul'da görüşemediğimize çok üzüldüm. Bir dahaki sefere inşallah. Burası da çok sıcak ama İstanbul kadar boğucu değil.

    Yeni Leylaklarını da çok beğendim. Hayırlı uğurlu olsun. Ben de mi tasarım değiştirsem ne yapsam? Kıskanayım mı kıskanmayım mı bilemedim. En iyisi dur bir düşüneyim:)

    YanıtlaSil
  3. Leylak Dalı,bence de leylaklar basmış burayı ama çok da iyi olmuş.Gözüm gönlüm açıldı..Dinlenin biraz..Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
  4. Ooo kızkardeş, leylak stoklarımız sonsuz ha?
    Duşa, duşaa... Burada deniz var da biz mi girdik? Duş sağolsun:)))

    YanıtlaSil
  5. Sevgili leylak seni okumak büyük bir zevk.
    Tipki safandaki leylaklar gibi ferahlatiyorsun neselendiriyorsun insani.
    Az önce tüm Istanbul gezini okudum, aslinda hep bildik yerler ama senin gözünden bakinca Istanbul apayri bir güzellikte görünüyor bana birde o enfes anlatimin....
    Tesekkür niyetine kocamaaan sevgilerimi yolluyorum

    YanıtlaSil
  6. Sünter, sağol canım ya şımartıyorsun valla:))
    Asıl ben sana teşekkür ediyor ve daha kocaman sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  7. Nedukcum,
    Ben gibi bir leylak manyağında stok biter mi? Ama baktım çok koymuşum, leylak kokusundan bayılmasın insanlar diye azalttım biraz.
    Duştan da, sudan da, sıcaktan da bezdim valla, ben sıcaktan kaçıp gelmiştim Ankara'ya güya..
    Sevgiler yolluyorum.

    YanıtlaSil
  8. Lezzetli Somunlar,
    Çok sağolun, evet bütün gün o kanepeden o kanepeye yatıyorum, zorunlu dinlenme:)) Sıkıldım ama, bir gezme olsa fena olmazdı, şöyle şehiraşırı:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Kunegondcum,
    Şükür kavuşturana yahu, iki gündür bloguna da girebiliyorum ve seviniyorum ama sende bilgisayar sorunu var bu defa. Seni okuyamıyordum ama annenin sıkı takipçisi oldum, bayılıyorum enerjisine maşaallah.
    Fırat'a bir bulaşsan bırakamazsın, inanılmaz komik. İstanbul'da görüşmeyi çok istemiştim ama denk getirmedik. Zaten Cihangir gezisini de sıcak nedeniyle iptal ettik. Gerçi sen orda olsan ne yapar eder uğrardım. İnşallah bir dahaki sefere. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  10. Lalecim,
    Bu akşam oturduğun kanepeden kıpırdama sakın, kaptırma kızlara:))
    Bugün berbat Ankara, şu anda terler dökmekteyim, kaçacam az sonra vantilatörlü yere.
    Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  11. Valla enerjinize ve bizlere aktarışınıza hayran oldum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Valla enerjinize ve bizlere aktarışınıza hayran oldum.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Fırat mı?
    Bak bunu da merak ettim ben:))
    Dün ve cumartesi güün erisik Antalya'da bakalım bu gün ne olcez?:)))

    YanıtlaSil
  14. Yaaa o benim Fıratım bananeee :)) Ben de kitapyrudundaki listeme hemen ekledim, 2.sinni çıktıgını görür görmez :) Bayılıyorum bu çocuğa :)

    YanıtlaSil