.

.
.

15 Temmuz 2010 Perşembe

ŞARABÎ RENK ŞÖLENİ

Dün ne mi yaptım?

Önce yumuşamış bulduğum kırmızı erikleri çok az şeker ve su ilavesiyle kendim için hafif bir tatlı haline dönüştürmeye karar verip tencereye yerleştirdim, altını yakıp salona, kitabıma döndüm. Tekrar mutfağa geldiğimde tencereden fışkıran enfes şarabî renkteki köpükler ocağımı da aynı renge boyamıştı. Kabahat ne erikte, ne tencerede, düpedüz bende olduğu için söylenmedim bile, bir güzel silip temizledim. Derken aklıma bir gün önce aldığım kırmızı pancarlar geldi. Onları da haşlamaya karar verip başka bir tencereye koydum, suyunu ekledim ve yine altını yakıp kitabıma döndüm. Ne olduğunu tahmin ettiniz tabii, mutfağa geri geldiğimde ocağım yine o enfes şarabî renge boyanmıştı. Bir kez daha temizlik eylemine girişip kitabımla buluşmaya giderken gözüme masanın üstündeki vişneler ilişti. Onların da gevşemeye başladığını görünce komposto yapmaya karar verdim. Evet, bildiniz tekrar tencere, şeker ve su üçlemesiyle ocağın altını yaktım. Bu defa bilgisayarın başına çöktüm. He, he, tarih tekerrürden ibarettir ve Allahın hakkı üçtür bildiğiniz gibi. Ocağımdaki enfes şarabî rengi bir kez daha temizledim ve artık koyu kırmızı meyve ve sebzelere el sürmemeye karar vererek "Ejder Kapanı" filmini izlemeye koyuldum. Oy oy oy, ruhum daraldı, ceset görmekten içim katıldı. Uğur Yücel'i cinayet masası polisi, İmirzalıoğlu'nu da polis, komando ya da kabadayı olarak izlemekten sıkıldım. "Muhsin Bey" deki Uğur Yücel'i özledim, İmirzalıoğlu'nu da bir kez olsun romantik bir filmde, romantik bir aşık olarak görmek istiyorum, lütfen lütfen lütfen. Hasılı bu filmi izlemediyseniz pek birşey kaçırmış sayılmazsınız ama yine de siz bilirsiniz...

10 yorum:

  1. Size 'ilk yorum' borcum çok birikmişti,hemen ödeme fırsatı buldum,ne güzel..Şaka şaka..Hepsi nefis gıda ürünleridir,haklısınız,ocağı da mahvederler..Ama başında bekleseniz saatler geçmez,arkanızı dönün taşarlar.Sanırım bu da doğanın kanunu ! Afiyet şeker olsun hepsi için.Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Şarabi renk de ne güzeldir!!!
    Ev temizliğinden sonra mutfakta üretim, harikasın arkadaşım. Afiyetle yiyiniz.

    YanıtlaSil
  3. Leylakcığım,
    Benim şarapta pişmiş armut tarifime rastlamış mıydın? Onu da yapsan tam olurdu renk cümbüşü! :))

    Bu arada bir bilene soralım:
    Şarabi leylak var mıdır?
    ;)

    YanıtlaSil
  4. Ekmekçim,
    İyi ki okumamışım senin şaraplı armut tarifini. Kazara yapmaya kalkar bir daha taşırırsam yüreğim kaldırmazdı artık dördüncüyü:))
    Şarabi leylak var mıdır? Tam o renk yoktur herhalde ama morumsu bordomsu bir rengi mevcut olsa gerek. Eğer var diyen çıkarsa bana yollasın:)))

    YanıtlaSil
  5. Adsızım,
    Renk güzeldir de o rengi ocaktan kazıması pek güzel olmuyor, hem de üstüste üç kere. Yuh derler adama yahu:))

    YanıtlaSil
  6. pişti olayı devam o zaman bugün ben de vişne kaynatım :) ama dökmedim ocağa yaaaa

    YanıtlaSil
  7. Lezzetli Somunlar,
    Evvet ilk yorumcu siz olmuşsunuz sağolun. Ne yapalım kaderde üç kere ocaktan bordo renk yoketmek varmış. Allah beterinden korusun:))

    YanıtlaSil
  8. Fundacım,
    Yarın ne pişireceksin? Ben de ondan yapayım:)))

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Leylakcığım, aslında niye yapmıyorlarki bordo renkli ocak iyi olur aslında,kir de götürür değil mi:))Belki de vardır ben bilmiyorumdur, bende vişne alayım diyordum iyi geldi aklıma, sabah sabah neşeli yazın keyif verdi sağolasın diyerek, kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  10. ben öyle yemek yaparken ya da birşeyle uğraşırken kitap okuyamıyorum.aklım hep o işte olduğu için kitaba konsantre olamıyorum.

    senin ocak bayağı bir kirlenmiş ve seni uğraştırmış olsa gerek, ama güzelim kokular burnuma kadar geldi.erik ve vişne ne güzel kokumuştur.eriğin içine bir tane de tarçın kabuğu attıysan ev için bulunmaz bir parfüm. :))

    YanıtlaSil