Tatlı yiyip tatlı konuşacaksak dost niye acı söyler? Dosta tatlı yedirsek, tatlı söylemez mi? Yapalım yukardaki tatlıyı, yedirelim dostlara bakalım ne söyleyecekler?
Efendim, ben yukardaki güzel görünümlü tatlıyı dostlarım için yaptım gerçekten. Hem de ilk defa denedim büyük bir cesaretle, sonuç harika oldu. Üstelik yiyen arkadaşlarımdan biri mutfakta rakip tanımayan bir yetenektir, ondan bile tam not aldım. Şimdi "Kuru incir tatlısı" yapma kararını alınca önce şöyle bir dolaştım nette, birkaç tarifi gözüme kestirdim ve onların bir karmasını yapıp kendimden de birşeyler ekleyerek iyi bir ürün meydana getirdim zannımca.
Malzemeler şöyle:
Yarım kilo kuru incir
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
Süslemek için kaymak ve taze nane
İncirlerin saplarını koparıp ılık suda yumuşayana kadar bekletiyoruz. Teflon bir tavada iri iri parçalanmış cevizleri kavuruyoruz. Yumuşayan incirlerin içlerini açıp cevizle doldurduktan sonra yine teflon bir tavaya dizip üstlerine 1 bardak şekeri ve suyu döküp karamelize olana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca üstlerini kaymak ve taze nane ile süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun, dostlarınız sofranızdan hiç eksik olmasın...
Efendim, ben yukardaki güzel görünümlü tatlıyı dostlarım için yaptım gerçekten. Hem de ilk defa denedim büyük bir cesaretle, sonuç harika oldu. Üstelik yiyen arkadaşlarımdan biri mutfakta rakip tanımayan bir yetenektir, ondan bile tam not aldım. Şimdi "Kuru incir tatlısı" yapma kararını alınca önce şöyle bir dolaştım nette, birkaç tarifi gözüme kestirdim ve onların bir karmasını yapıp kendimden de birşeyler ekleyerek iyi bir ürün meydana getirdim zannımca.
Malzemeler şöyle:
Yarım kilo kuru incir
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı iri parçalanmış ceviz
Süslemek için kaymak ve taze nane
İncirlerin saplarını koparıp ılık suda yumuşayana kadar bekletiyoruz. Teflon bir tavada iri iri parçalanmış cevizleri kavuruyoruz. Yumuşayan incirlerin içlerini açıp cevizle doldurduktan sonra yine teflon bir tavaya dizip üstlerine 1 bardak şekeri ve suyu döküp karamelize olana kadar pişiriyoruz. Soğuyunca üstlerini kaymak ve taze nane ile süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun, dostlarınız sofranızdan hiç eksik olmasın...
ohh eline sağlık eme ben rejimdeyim tmm en kısa zamanda güzel resimler yayınlayacagım
YanıtlaSilnefis olmuş, sunumuna da bayıldım canım.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilBen Leylak Dalına yeni konan kuşlardanım...
YanıtlaSilZıpır zıpır,kıpır kıpır bu sayfanın misafirhanesine kendimi davet ettim.Özellikle kitap okuma alışkanlığınıza bayıldım.
Bundan sonra sık sık ziyaretinize gelirim...
Görüşmek üzere...
Hoşgeldin Buğday Tanesi, her zaman bekleriz. Leylak dalında yer çok:) sen yeter ki konmak iste, sevgiler...
YanıtlaSilmüthiş bir görüntü teşekkürler
YanıtlaSil