.

.
.

5 Aralık 2012 Çarşamba

"SİZİN KİTAPLIĞINIZ NASIL?" 10


Haydi bakalım, 10. kitaplığımız "Neşeli ve İncili Günler"e ait. Kitapları net olarak göremesek de kalabalık ve şık bir kitaplık bu. Ben en üstte duran Safranbolu? evini çok sevdim.

Bugün Piyano Festivali kapsamında harika bir konserdeydim. Yunan piyanist Anastasios Pappas öyle bir müzik ziyafeti sundu ki bize ruhum bedenimden uzaklaştı adeta. 

 

İlk olarak  M. Musorgski'nin  "Bir Sergiden Tablolar"ını dinledik, olağanüstü bir yorumdu. Sonra Fazıl Say'ın Aşık Veysel'den uyarladığı "Kara Toprak"ı çaldı. Son parça ise Ginestera'dan üç Arjantin Dansı idi. Hepsi birbirinden güzel bu parçaların sonunda o kadar çok alkış aldı ki bis yapıp bir caz parçası seslendirdi. Yorumundaki ustalığın yanısıra cana yakınlığı ve alçak gönüllü tavrı ile de tüm izleyicilerin sempatisini topladı. Hasılı "Komşi" bugün hem kulaklarımızın, hem ruhumuzun pasını aldı. 

Bu benim festival kapsamında izlediğim son konserdi ama konserler silsilesi Aralık ayı boyunca devam edecek. Ne demiş Hipokrat: "Ars longa vita brevis/Sanat uzun hayat kısa". Tadını çıkaralım...

4 yorum:

  1. Vay canına sayın seyirciler! İntizam, düzen,... Ve şahane kitaplıklar. Bittim ben:)

    YanıtlaSil
  2. Nasil buyuk ve guzel bir kitaplik bu boyle valla ozendim :))
    bunlarin gorunce ben oraya buraya tikistirdigim kitaplari hic cekip gondermeyeyim bari :D

    YanıtlaSil
  3. ars longa vita brevis..'e bi de verbe volens scripti manens.. söz uçar yazı kalırı ekledik mi edebiyatın kalıcılığı ve kitaplıkların önemi çıkıyor ortaya..
    ben çok sevdim çok düzenli.. =) alt kapaklar bence çok iyi oluyor.. kitaplıklarda..

    konserler sürsün leylakımın keyfi hiç eksilmesin der.. öperim..

    atalet

    YanıtlaSil
  4. Herkese selamlar..Evet Leylak Dalı,Safranbolu evi,çünkü ailem orada oturuyor :)Kitaplığımı çook seviyorum:)

    YanıtlaSil