.

.
.

12 Şubat 2012 Pazar

PAZAR MEYDAN SAVAŞI


Sıradan, sakin bir Pazar günüydü. Geç kalkılmış, uzun uzun kahvaltı yapılmış, bilgisayar başında daldan dala uçulmuş, eldeki "Rus Kışı" kitabı bitirilmiş, yeni bir kitaba başlanmış, kahve, çay, bitki çayı ve hatta süt içilmiş, öğlen öğünü es geçilmiş, akşam yemeği için basit birşeyler planlanmış, kafada "Behzat Ç." hayalleri hazır güneş varken çarşaflara bir banyo aldırmanın iyi olacağı düşünülerek çamaşır makinesi çalıştırılmış, bir süre sonra banyo dolaylarından geçerken içerden ses gelmediği farkedilince boş bulunup yıkama süresinin dolduğuna hükmedilerek kapak açılıvermişti. Evet günün geri kalanına renk ve aksiyon katan olaylar böyle başlıyor sayın baylar bayanlar. O kapağın açılmasıyla içerde sessizce bekleyen su "hayallerim gerçek oldu" nidalarıyla kendini şelale sanarak fışkırıverdi banyo zeminine ve dahi üstüme başıma. "Hay bin kunduz" diyerek kapağı yerine oturttum oturtmasına da bu iş patlıcan oturtmaya benzemiyordu. O kapağın üstünde dilini çıkarmış bana sinsice göz kırpan bir yaratık vardı ve "oh bozuldum işte" diye tıslıyordu. Lakin yer mi Anadolu çocuğu, derhal "Hop hop hop değiş Tonton" diyerek Tamirci Mario kılığına girdim. Çekmecede hazır bekleyen sarışın, uzun boylu tornavidayla silahlanarak yürüdüm küffarın üstüne "savulun la!" sesleriyle. Küffar direngen çıktı, alt taraftaki "Tahliye vanası" namlı komutanı atından indirebilmek için hayli ter döküp, hayli nefes tükettim. Bir  kafasından aşağı kızgın zeytin yağı kazanı boşaltmadığım, bir de Rum ateşi denen, mancınıkla atılan ateş toplarını kullanmadığım kaldı. Ama pes eder miyim hiç, sonunda zafer benim oldu. Atından indirip yerlere savurduğum komutan "Tahliye vanası"nın karnından bir adet çengelli iğne, bir adet nazar boncuğu (bunu cenge giderken korusun diye yavuklusu komuş galiba cebine), bir adet fermuar kopçası (Adidas marka ha, adi bişey sanmayın:) ve fî tarihinden kalma 100 kuruş bozuk para çıktı. Hepsi de kireç tutmuştu, bu komutan cimri galiba biraz-annem "kirli çıkın" derdi böylelerine-parayı harcamamış kireç tutturmuş namert.  Karnı yarılmış komutanı yerleştirdim tekrar atının üstüne, attım atın kıçına bir şaplak doğru evine. Makine eskisinden tıkır çalışmaya başlayınca Dedem Korkut geldi, boy boyladı, soy soyladı ve: "Kızım, bundan kelli senin adın Tamirci Maria olsun, adını ben kodum, soyadını kocan versin. Boy boy tornavidalarınız, kerpetenleriniz, penseleriniz, çekiçleriniz olsun. Evinizden tamir edilecek eşya eksik olmasın" dedi ve sakalını sürüyerek gitti. Dua mı etti, beddua mı anlayamadım...

17 yorum:

  1. geçmiş osun baya macera yaşamış sın
    muhabbetle kal canım
    :)

    YanıtlaSil
  2. Ben anlamıştım zaten sıradan bir pazar olmadığını. Yeni ünvanına şaştım kaldım. Valla bravo!

    YanıtlaSil
  3. Bayağı bir olaylı pazar olmuş Leylak Dalı. :) ne fenadır suyun fışkırması her yere...
    Kolay gele.
    Keyifli bir akşam geçirmeniz dileğiyle...
    gulsahtoptas.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. hiç bu kadar olağanüstü bir çamaşır makinesi tamiratı hikayesi duymamıştım :) sonu tatlıya bağlanmış, tamir halledilmiş ama, siz de marifetli bir tamirci olmuşsunuz :) şimdiden mutlu haftalar Leylak Öğretmenim :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba...
    Muhteşem anlatmışsınız sevgili Leylak dalı...Ara sıra böyle olumsuzluklar olmalı ki aşka gelip böyle güzellikleri okuyabilelim.Çoktanıdr okuduğum en hoş yazı parmaklarınıza ve hayal gücünüze sağlık efem:)
    Bunun benzeri bir olayıda ben yaşadım. Bende hanım kızımızın tüm gereksinmelerini sağlayıp basıverdim tuşlarına sanıyorum ki misler gibi yıkıyor.Yıkadıklarım da tüller...Heyhat yaşlık galiba bizim hanım kıza otomatik makina deterjanı yerine elle yıkama detarjanı verince pek bir darılmış sinirden köpür köpür köpürmüş adeta kudurmuş gibi köpüklere boğulmuştu...
    e benim tornavida tutmayan elim olmadığı için hemen kendimi leğen başında tas tas suyu leğene döküp foşurdata foşurdata yıkarken hayal ettim. anında hayali kovdum elbet.
    çareler düşündüm... önce ahhh al bir masraf kapısı daha diyerek üzdüm kendimi... sonra yalvaran gözlerle makinama baktım. evirdim çevirdim. program değiştirdim derken bunca okşanmaya dayamadı köpüklerini saldı derinlere... tıkırda mıkırda çalışmaya başladı. kucakladım onu kocaman inanmazsınız öptüm....) halende pek bir sevişiriz kendisi ile...ara sıra sizde yapın bunu iyi geliyor.)
    sevgilerle...sessizliğime aldanmayın...takipçinizim...)

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun, sizin bu keyifli anlatımınızdan kitap yazılır bence:)

    YanıtlaSil
  7. Kopçaymış, boncukmuş, iğneymiş sen besle, bir de üste para ver şımart, böyle su koyverir işte makinen:)
    Geçmiş olsun Leylak' cım. Yaşayan bilir oraları temizlemenin ne menem bir şey olduğunu. Sen bir de tamirata soyunmuşsun. Artık Behzat Ç. ile dinlenirsin...

    YanıtlaSil
  8. leylak ablam geçmişler olsun :)) helal olsun sana bozuk makinayı tamir ettin . sana iyi behzat ç. izlemeler öpüyorummm

    YanıtlaSil
  9. deli ayol.. yüksek seslegüldürdün sonunda.. =).. boy boy kerpetenleriniz olsun he..

    atalet..
    geçmişolsun der...

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun, sizin pek bir canınız sıkılmıştır bu işe.Yaşadığınız olumsuzlukları bile böyle komedi tarzında anlatmanıza hayranım.Sayenizde yüzüm güldü.Oğlumun sömestre nedeniyle üç haftadır evde oluşuna alıştığımdan mıdır nedir içim biraz sıkılmış vaziyetteydi.Daha az evvel yolcu ettim Isparta'ya kendisini de:)

    YanıtlaSil
  11. Bir sonraki haftanın macerası ne olacak,merakla bekliyorum.Sen de nazar var leylak dalı,bir an önce defetmelisin bu kem gözleri. Özgül

    YanıtlaSil
  12. Harika işin üstesinden gelmişsin..Eee cumartesi gezdin tozdun evdeki makinalar da kıskandı :)

    YanıtlaSil
  13. Hah hahhh hahh Allah iyiliğini versin, ne güzel olaylara böyle mizahi bir üslupla bakabilmek, Çok hoşuma gitti vallahi...:))
    Neyse geçmiş olsun diyelim, ama bu arada bravo yani tamircilik de var serde ....
    Güzel bir hafta diliyorum...

    YanıtlaSil
  14. keske gecenlerde bulasik makinam bozulunsa size telefon etseymisim :))
    ayrica fotografa ilk etapta uzun uzun bakip dusundum ne bu diye, hatta bir ara kahve fincaninin icine konmus gulen surat oldugunu bile dusundum :D ancak yaziyi okuyunca anladim gercegi :))

    YanıtlaSil
  15. : )) yine çok güldürdünüz beni. Geçmiş olsun. Sonradan o banyoyu silip temizlemesini ne kadar kötüdür: (
    Belki elde edilen zafer ile gülümsereyerek yapmışsınızdır.

    YanıtlaSil
  16. guşum, ellerine sağlık da makine alacak olduğun zaman bana başvur önce...Biliyon böyle bir sınavdan geçeli çok olmadı:)

    YanıtlaSil
  17. Geçmiş olsun ablam, bozulan makinanın karşısına tornavidayla çıkma cesareti gösteren kadın tiplemesi hayatta en saygı duyduğum tiplemelerden biridir ki, ne zaman başıma birşey gelse ben de öyle olmaya çalışıyorum.
    Sevi

    YanıtlaSil