.

.
.

24 Haziran 2009 Çarşamba

HEM OKUDUM HEMİ DE YAZDIM...

Mehmet Saraç'ın Urfa yemek kültürünü anılarından hareketle anlattığı "Canlarına Değsin" adlı kitabı "Mevsimlerden Roma" blogunun sahibi Mehtap Hanım'ın önerisiyle aldım ve gerçekten bir solukta okudum. Oldum olası yemek kültürüne, yemekle ilgili ritüellere, yöresel yemeklere meraklıyım, kitap tam bana göreymiş anlayacağınız. Yazarın etkili anlatımının da payı büyük oldu beğenimde, kimi zaman güldüm, kimi zaman ciddi anlamda hüzünlendim. Bilmediğim bir sürü yemek ve yöresel yiyecek adları öğrendim. "Frenk suyu" örneğin, domates salçasıymış. İçten anlatımı için yazara, kitabı önerdiği için Mehtap Hanım'a kocaman teşekkür...

CANLARINA DEĞSİN-Mehmet SARAÇ
Everest Yayınları/2009/194 sayfa
İkinci kitabımız "Gizli Aşk Bu" hasta yatağında okundu. Özen Yula farklı bir tarz denemek istemiş ve çok bilinen bir aşk öyküsünü Yeşilçam tarzı bir anlatımla, Yeşilçam oyuncularının adıyla kurgulamış. Baş kahramanlar Müjde ve Şener, diğerleri ise Uğur, Hümeyra, Özgü, Oktay, Nurgül, Ozan gibi isimler taşımaktalar. Kitabın tek ilginç yanı bu zaten, film izler gibi okuyorsunuz, başka da bir özelliği yok.
GİZLİ AŞK BU-Özen YULA
Everest Yayınları/2009/171 sayfa

Edith Wharton'un "İki Kız Kardeş"i 20.yüzyılın başlarında geçen konusuyla klasik kalıplarda yazılmış bir roman. Değişik bir tat verdi bana, ne bileyim bir Jane Austen ya da Emily Bronte okur gibi. Amerika'da, New York'da bir kenar mahallede, mütevazı bir tuhafiye dükkanı işletip kıt kanaat geçinen kendi halinde iki kız kardeşin evlerine aldıkları bir saatle hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor kitap. İyiniyetin, fedakarlığın bazen karşıdakine beklenilen yararı sağlamayıp aksine zarar verdiğine de şahit oluyorsunuz. Klasik anlamda bir roman okumak arzusunda olanlara önerilir.

İKİ KIZ KARDEŞ-Edith WHARTON
Turkuvaz Yayınları/2009/107 sayfa

2 yorum:

  1. Leylakdalı'm, kitap tanıtımlarınız çok hoşuma gidiyor.Önsöz ya da sonsöz yazarı olmalıymışsınız siz :) Bu arada kitre bebek sergisini evet atlamışım :( Sabah 3te yazınca olmuş bir aksaklık.Siz anımsatınca hemen ekledim yazıma.Dikkat için teşekkür ediyorum..

    YanıtlaSil
  2. aah ah, Gülencim ben çok şey olmalıymışım ama olamamışım KADERRRR utansın:))) şaka bir yana hoşuna gittiğine sevindim, öpüyorum seni...

    YanıtlaSil