.

.
.

28 Haziran 2009 Pazar

NERELERDEYDİN?








































"Bu ne rastlantı arkadaş, nerelerdeydin?
Bunca yıl aradım seni nerelerdeydin?
Beni sorma kalbim kırık bir gün gülmedim
Aynı hayat, aynı sevda, seni bekledim

Çok yıl oldu rastlamadık birbirimize
Gel bu akşam uzanalım geçmişimize
Üç beş kadeh canlandırır hatıraları
Belki yeniden yaşanır gençlik yılları

Yoksa sen de mi söyle
Benim gibi böyle yıllarca bekledin
Yoksa sen de mi söyle
Benim gibi böyle yıllarca bekledin"

Yukarıda sözleri olan şarkıyı ilk duyduğumda şöyle bir irkildim. Bir bekleme salonundaydım ve TV ile ilgilendiğim yoktu. Son derece tanıdık bu şarkıyı farklı bir sesten dinliyordum ve kimdir diye gözümü duvardaki kocaman ekrana çevirdiğimde irkilmem şaşkınlığa dönüştü. Şarkıyı söyleyen yıllardır hiç değişmeyen saç modeli ve görünümü ile Aysun Kocatepe idi ama söylediği yer çok abuk bir mekandı. Aysun hanım hüzünlü ve ağlamaklı bir yüz ifadesiyle bir ambulansın içinde oturmuş; sedyede, burnunda oksijen maskesi, boynunda boyunluk, makineye bağlı olarak yatan, kanlar içinde bir adama bakarak bu şarkıyı çığırırken yanındaki doktor olmayı bırak tıp öğrencisi olmak için bile çok genç görünen sağlık görevlisi de boynundaki steteskopu ne yapacağını bilmez bir halde oraya buraya çevirir bir yandan da en önemli sıkıntı oymuş gibi yaralının ağzının kenarındaki yaraya tampon yapıp dururdu. Muhtemelen klibin kahramanı hanım yıllardır aradığı ama kavuşmayı arabasıyla adama şiddetli bir darbe indirerek gerçekleştirdiği eski sevgilisinin iyileşmesi halinde ağzının kenarında bir yara izi olsun istemiyordu. Sonradan farkettim kanlar içinde yatan eski sevgili bir zamanların yakışıklı jönü Tolga Savacı idi. Canhıraş bir vaziyette söylenen şarkı kazazedeye şok etkisi yapmış olmalı ki klip eski sevgili gözlerini şak diye açarken sona eriyordu.

Şarkı ve klip bittiğinde iyice sinirlerim bozulmuştu. Bu kadar saçma bir senaryoyu hangi yaratıcı beyin kurgular ve hangi duyarsız insan bu klibi izlerken rahatsız olmazdı. Bir zamanlar Aylin Urgal'ın söylediği gerçekten güzel olan bu şarkı nasıl bu kadar itici hale getirilebilirdi. 3-5 dakikalık izleme sürecinde ben neler yaşadım neler. Şarkıcı hanım ağlamaklı şarkısını söylerken ben zihnimde, aldığı kemoterapi sonucu komaya giren annemi, ambulansın sirenleri kulağımda çınlayarak Acil Servis'e yetiştirmeye çalışıyordum. Sahnelerin yapmacıklığı bir yana insanda böylesine kötü anılar canlandırarak müzik dinletmek nasıl birşeydir çözemedim. Bırakın şarkıları bizim hayal gücümüze lütfen, çekmeyin artık klip mlip. Sadece dinleyelim ve ne hayal etmek istiyorsak onu canlandıralım zihnimizde...

Klibi izlemeye içi dayanacak olanlar, bu adresten bulabilirsiniz:
http://www.video-klipleri.org/

2 yorum:

  1. Bu abuk sabuk senaryoların gırla ve son hızla seyrettiği hiçbir müzik kanalını izlemiyorum!
    Sırf söz edilsin diye senaryoların ne acıları yeniden hatırlattığı kimin umurunda; maksat nam yürüsün!Ben hiçbir hastane dizisi izlemiyorum.Yoğun bakım kapılarında beklemenin ne demek olduğunu bilenlerin de aynı şeyi yaptığından eminim!
    Biraz duygu lütfen!

    YanıtlaSil
  2. Sırf bu garip senaryolar yüzünden kllip izlemiyorum ben de, sadece dinlemek daha güzel.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil