.

.
.

4 Şubat 2024 Pazar

OCAK AYI DÖKÜMÜ / 4 ŞUBAT

Yılın ilk ayını yedik bile. Benim için oldukça yoğun, koşuşturmalı, yorucu, telaşlı, mekan ve iklim değiştirmeli, buluşmalı-görüşmeli, kutlamalara doyulmayan bir ay oldu. Bunca şeye isyan eden beli ve omurgayı da sayarsak bünyeyi de biraz zorladık haliyle. Eh, Fadime'nin hatırlamadığı yaşlara ulaşınca bu tür sıkıntılar vaka-yı adiyeden sayılıyor, bunları geçelim güzel şeylere odaklanalım.


Ayın ilk yarısı Ankara'da idim malumunuz. Oradaki dostlarla, lise arkadaşlarımla ve kız kardeşle buluşmalar, Kale civarına bir veda ziyareti, çocukların taşınması ve yerleşmesine yardım derken Antalya'ya dönüş günü geldi çattı. Bol bulutlu bir yolculukla güneşli şehrimize ve özlediğim evime ulaştık. Beni bekleyen "Süpirik"i biliyorsunuz. Kendisi epey büyüdü, bir hafta içinde uçururuz diye düşünüyorum. Bilgisayarımsa hala bozuk, laptopta tuş aramaya devam. 

Biraz dinlenip kendime geldiğimde kutlu doğum haftam da başlamıştı. Sağ olsunlar dostlar, arkadaşlar, kuzenler, yiğenler beni bol bol şımarttılar, kutladık da kutladık, mum üflemelere doyamadım. Katkısı olan, kutlayan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.

Tüm bu koşturmalar nedeniyle arzu ettiğim kadar okuyamadım. Okuduklarımı ve Storytel'den dinlediklerimi bir dahaki postta aktaracağım. Kitap sayım eksik kaldı ama Oscar adayları belli olunca izlediğim film sayısı arttı.


11 film izlemişim bu ay, bunlardan 8'i çeşitli dallarda Oscar adayı, fırsat ve link buldukça diğerlerini de izlemeye çalışıyorum. Kolajını yaptığım filmler içinde "Past Lives" favorim. Erkek Oyuncu dalında şimdilik "The Holdovers"in başrolündeki Paul Giamatti diyorum. Uluslararası film dalında henüz iki film izledim ama gönlüm "Öğretmenler Odası"ndan yana. Onca övülen "Maestro"yu çok yavan buldum, "Nyad"ı da doğal yaşlanmış Annette Bening ve Jodie Foster hatrına izledim. "American Fiction" da gayet sıradandı. Diğerlerini ise sevdim.

Bu ay böyle geçti, bitirirken ferah kahveleri olsun mu?



1 yorum: