.

.
.

4 Eylül 2023 Pazartesi

HAFTAYA BAŞLARKEN / 4 EYLÜL


İki gündür yağmur var Ankara'da, hava serinledi epeyce. Bugün sakin yağıyor, dün coşmuştu, yine caddemiz ırmağa dönüştü. Yerler akasya çiçeği ve yaprağıyla dolu, evlerin içine giriyordu esintiyle, yağmur hepsini yere yapıştırdı. 

Akşam kızlarımız bizi mutlu etti, onlar da hep mutlu olsunlar dilerim...

Planladıklarım tutarsa bugün elimdeki Monique Truong'un "En Tatlı Meyveler" kitabını bitireceğim. Storytel'de Kemal Tahir'in "Esir Şehir Üçlemesi"nin üçüncü kitabı olan "Yol Ayrımı"na başlayacağım. MUBİ'de "Mukavemet" filmini izleyeceğim. Patates yemeği ve erişteli yeşil mercimek çorbası pişireceğim. 

"En Tatlı Meyveler" güzel bir kitap. Bugüne kadar adını dahi duymadığım yazar Lefcadio Hearn'ün yaşamını hayatına girmiş kadınların ağzından anlatıyor. Önce yazarın uydurduğu bir şahsiyet olduğunu düşündüm ama araştırınca gördüm ki gerçekten böyle biri var. İlginç bir adam, son eşi bir Japon ve ömrünün son yıllarını bir Japon adı (Yakume) alarak orada geçiriyor. Buraya kadar tamam da kitap İletişim Yayınları'ndan "Ruhun Gıdası Kitaplar" dizisinden çıkmış. Bu başlıkta genellikle yemek ve sofra içerikli yayınlar var. Yazarın diğer kitabı "Dilimdeki Acı" da bu diziye dahil edilmiş ama her iki kitabın yemek ve sofra kültürü ile olan ilişkisi neredeyse yok denecek kadar az. Birinin kapağına Trabzon hurması, diğerine armut yerleştirilerek dizinin adına uygun olması sağlanmış sanırım. Bilemedim, belki beni bir aydınlatan çıkar. 

Neyse, ben şimdi gidip "Esir Şehrin Mahpusu"nun son bir saatini dinleyerek yemeklerimi yapayım. Haftanız güzel geçsin...

2 yorum:

  1. Ayyy ne çok iş sığdırmışsınız bir güne. :)

    YanıtlaSil
  2. Nurşen ablacım, storytel gerçekten hayatı dolu dolu kitapla geçirmene yarıyor. Eskiden çok araba kullanıyordum , dışarda müşteri ziyaretlerim oluyordu. Giderken gelirken istanbul trafiğinde kaç tane kitap bitirdim hatırlamıyorum. bir de o zamanlar çok kitap da yoktu storytelde. Şimdi gerçekten debi derya, bir de ben anlayabileceğim kadar hızlandırılmış okuyordum. ah mubi ah... Listemde bir sürü film var. ama ben izleyemiyorum.Eskiden her akşam bir film izlerdim .

    YanıtlaSil