.

.
.

9 Nisan 2020 Perşembe

9 NİSAN (C/19-GÜNLÜK)

Bugünün ilk atraksiyonu çalan zil oldu. 19 yaşındaki Cavit Bey hayatımıza dahil olduğundan beri çalan 4. zildi. Biri maske, biri market kolisi getiren  iki kargocu ve bir ihtiyacımız olup olmadığını soran alt katta oturan yiğen dışında kimse gelmedi. Daha kapıyı açmadan karşı komşuyla olan diyalogdan anladım geleni. Belediye görevlisi astronot kıyafetlerini giymiş, ucundan tuttuğu poşeti "Buyur abla" deyip sosyal mesafesini aşırı derecede koruyarak uzattı. Yetişmek için düşüyordum az daha, üst kata çıkan merdivenin neredeyse üst basamağına ulaşmıştı ben kapıyı açana kadar. Poşette Muratpaşa Belediyesi'nin iyi dilekleriyle üç adet bez maske vardı. 60 derecede yıkanıp ütülenerek tekrar kullanılma özelliğine sahipmiş. Bilemem artık ben poşette yazanların yalancısıyım. Ve belediyemize bu jestinden dolayı teşekkür ederiz. 

Günün ikinci atraksiyonu ise telefonuma gelen mesaj oldu. Sizler de biliyorsunuz ki günlerdir evdeyim, Yaklaşık 10 günde bir yarım saatliğine bir koşu-o da mecburiyetten-gittiğim market dışında yalvarsalar da çıkmam zaten. Çöpleri bile biriktirip market yolunda atıyorum. Ama Sağlık Bakanlığı'ndan gelen mesaj yüksek dozda iftira içeriyordu 😃 Peşin korkutalım dediler galiba, mesajın içeriği şuydu: "İzolasyon bölgenizin dışına çıktığınız tesbit edildi. Herkesin iyiliği için evde kalın". Bir kere izolasyonda değilim, ikinci olarak evden çıkmadım, üçüncü olarak yaşa takılmadım, e peki bu ne? Bir kere benim nerede olduğumun bilinmesi için telefonuma bir aplikasyon yüklenmesi gerekmiyor mu? Anlamadım bu işi, İl Sağlık Müdürlüğü'ne telefon ettim. Antibiyotiklerin rastgele kullanılmasının zararları konusunda uzun bir monolog-sağlık kuruluşu da Strauss dinletecek değil ya-sonrası operatöre bağlandım. Ben derdimi anlatmaya başlarken "Hatta kalın" deyip başka bir servise bağladı. Telefondaki kibar hanıma gelen mesajdan bahsedince günboyu bu konuda telefon aldıklarını, bu konunun onlarla ilgisi olmadığını, muhtemelen deneme yapıldığını söylediler. Bilemedim artık neyin nesiyse. Ama yani evdeyken niye dışarı çıktın demeleri kalbimi kırdı doğrusu, ben terbiyeli bir çocuğum söz dinlerim, ayrıca hasta mıyım yahu, niye izolasyon, pof! Ruhum daraldı.

Her neyse, insan dışarıyla ilgisini kesince dar alanda kısa paslaşmalar yapıyor (Ne güzel filmdi yahu o, tekrar mı izlesem ne yapsam), mutfak balkonundan sokağı keserken (fakat ne yazık ki sokak boştu) apartman girişindeki çam ağacı dikkatimi çekti. Yeni sürgünler vermeye başlamış ve sürgünlerin ucunda bildiğin çiçek açmış. Gittim fotoğraf makinesini getirdim ve zumlayarak çektim sürgünleri, evet gerçekten çiçek açmış, papatyaya benzeyen bir şey, buyrun bakın:


Çiçek değil de başka bir şeyse ve bilen varsa anlatsın lütfen. İnsanın detayları görebilmesi için şartlarının değişmesi gerekiyormuş galiba. Ben yine de normal hayatıma dönmeyi tercih ederim, sağlıkla, eksiksiz, tüm etrafımdakilerle. Hepiniz için dileğim budur. Evde kalın, yoksa şikayet ederim sizi, bana gelen mesajdan size de gelir...

8 yorum:

  1. Selamlar sizleri takipteyim sizde son yazıma yorum yapıp takip ederseniz çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  2. inşallah en kısa zamanda hepbirlikte sağlıkla esenlikle iyi kötü normallerimize dönebiliriz...sevgiler..sağlıkla kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, aynı dilekler benden de gelsin...

      Sil
  3. Çam ağacını ilk defa bu şekilde görüyorum,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inanır mısınız 30 yıldır var o çam ağacı ve ilk kez bu bahar farkettim çiçeklerini. Virusun ufak faydaları diyelim, etrafımızdan haberdar olmamızı sağladı ama yine de defolup gitsin...

      Sil
  4. Dün bizim bir arkadaşımızın eşine de bu mesaj gelmiş. İstanbul'un bir yakasından diğerine geçip dönmüş, işten bir evrak alması gerekiyormuş ve aynen bipbip bu mesaj. Yaş tutmuyor, ama kronik kalp rahatsızlığı var. Biz ondan olabileceğini düşündük, kronik rahatsızlığı olanların da çıkması yasak malum. Edevlette tanımlıysanız aplikasyon falan olmadan şebekeniz üstünden gayet takip ediliyorsunuz, TV kanalları İstanbul'da hangi ilçeler evde oturuyor hangileri dışarıda geziyor yayınlıyorlar bir haftadır. Ama sizinki bir hoş olmuş hakikaten. Herhalükarda sevimsiz. Geçmiş olsun.
    Ben de sokağımızdaki ağaçların, hatta kaldırım taşlarının üstünde çıkan 'renklileri' çektim bugün, yazdığımda koyacağım. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkinin tuhaf yanı evden çıkmadığım halde gelmiş olması, 3 gün önce markete gitmiştim, o zaman da telefonum evdeydi. Yani herhangi bir yerime çip takılmadığı sürece takip edilmem mümkün değil, sanırım deneme amaçlı rastgele atılmış bir mesajdı :)
      Bekliyorum renklileri, bugünlerde bunlarla avunacağız artık. Sevgiler benden de...

      Sil