.

.
.

27 Eylül 2014 Cumartesi

KİTAP MEYDAN OKUMASI (13)

Çok yorgunum be bilog, dünkü koşuşturma, bürokratik faaliyetler ve stres tüm enerjimi sıfırladı. Üstelik daha  geri alacağım paraların mücadelesi var :) Onlar benim canıma okurken ben de kitaplarla meydan okuyayım bari, 13. soru şudur:

13. gün: En sevdiğin yazar:

Bu soruyu izninizle yerli ve yabancı olmak üzere ikiye ayırmak istiyorum ve oyumu hemcinslerimden yana kullanarak pozitif ayrımcılık yapıyorum :)
En sevdiğim yerli yazarı eminim tahmin etmişsinizdir, elbette ki Füruzan...


Daha ilk kitabı "Parasız Yatılı" çıktığında favorim oldu. "Benim Sinemalarım" ve "Kuşatma" ile ilgim arttı, "47'liler" ile zirve yaptı. Alışveriş listesini koysalar önüme onu bile okurum ama ne yazık ki artık yazmıyor. "Gül Mevsimidir" isimli şahane öyküsünü kendim yazabilmiş olmayı ne kadar isterdim. Elbette çok sevdiğim başka yazarlar da var ama Füruzan'a (daha doğrusu yazdıklarına) olan sevgim hiç bitmeyecek. 

En sevdiğim yabancı yazara gelirsek tarz olarak çok benzeyen iki Güney Amerikalı arasında kararsız kalsam da yukarıda belirttiğim gibi oyumu kadın olandan yana kullandım: Şilili yazar Isabel Allende. Diğeri tahmin edeceğiniz üzere Marquez'di.


Birbirine çok benzer pozlar vermiş bu iki kadından biri arkadaşın olacak deseler tüm Füruzan aşkıma rağmen Isabel Allende'yi seçerdim sanırım. Bu kadın büyülü sanki, bu dünyadan değil, kitapları kadar egzotik ve romansı. Anıları bile roman gibi, zaten yazdıklarının ana kaynağı da kendi ve ailesi. "Ruhlar Evi" başta olmak üzere tüm kitapları için bin şükran...


3 yorum:

  1. Parasız Yatılı'yı aldım bugün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin, Edirne'nin Köprüleri favorimdir...

      Sil
  2. Blgn parasız yatılı adlı kitap sürükleyici bir eser harika

    YanıtlaSil