.

.
.

7 Ekim 2013 Pazartesi

PORTAKAL 2

Bugün iki yerli film vardı programımda, ikisi de yarışma dışı özel gösterimdi. İlkini yani "Arkadaşlar Arasında"yı festivalin merkezi AKM'de filmin yönetmen, yapımcı ve oyuncu kadrosuyla birlikte izledim. Filmin adı esasında "Rakı Masası" olacakmış ama alkol kısıtlaması ile ilgili yasalar nedeniyle adını değiştirmişler. Konu bu değiştirilen isme uygun, 4 yakın arkadaş bir rakı masasında buluşuyor ve kadehler birbiri ardına devrildikçe bilinçaltında birikenler de ortaya dökülüyor. Son derece eğlenceli, yer yer hüzünlü, sıcak, samimi, yalın bir film olmuş, çok beğendim. 



Film başlamadan önce yanımdaki koltuğa Me.ral Orhon.say ve Merih Ak.alın oturdu. Hemen onların yanındaki koltukta da yaşlı bir hanım vardı, anında sohbete başladı. Torunu filmin oyuncuları arasındaymış, sonra dönüp Me.ral Orhonsay'a sordu: "Siz hangi dizide oynuyordunuz, yabancı gelmediniz?" Kadıncağız bozuldu doğal olarak, onca filmin üstüne "hangi dizi?" diye sorulunca, oynadığı filmleri saymaya başladı ve epey dertlendi. Teselli ve onore etmek de şahsıma düştü :) Sonuçta sinemanın emektarlarından, Sezar'ın hakkını Sezar'a vermek lazım. Ön taraftaki koltuklarda filmin ekibi ve diger bazı oyuncularla birlikte Işık Yenersu da vardı. Konumunu hazmetmiş sanatçı olmak bu olsa gerek, daha önceki festivallerde jüri üyesi oyuncular arasında halka görünmemek için ışıklar söndükten sonra salona girip film biter bitmez sıvışanları çok gördük. Işık Yenersu salona girip yerine oturmadan seyircilere döndü, selam verip alkışlamaya başladı. Zaten çok severdim, gözümde iyice yüceldi. 

Film sonrası ekiple yapılan söyleşiye katıldım. Çok neşeli ve sempatik bir ekipti, gördükleri ilgiden de çok mutlu oldular. Yolları açık olsun.


Söyleşi sonrası otobüse atlayıp "Daire" filmini izleyeceğim şehrin diğer ucundaki sinema salonuna yollandım. Yarısından çoğu boş bir salonda izledim filmi ve anladım ki festivalin tadı AKM'de ve Migros sinemalarında çıkıyor. Lakin öyle de olsa pişman olmadım. "Daire" çok iyi bir film olmuş, bilhassa Nazan Kesal'ın yorumu muhteşemdi. "Bizim Büyük Çaresizliğimiz" filminde son derece antipatik bulduğum Fatih Al ise bu filmde rolüne cuk oturmuştu. İnsanın içine oturan bir finali olsa da izlenmesi gereken filmlerden biri olduğunu düşünüyorum "Daire"nin.


Yarın Portakal'da izlenecek üç yabancı filmim var. Ben sinema sinema gezerken evde işler de beni bekliyor. Bakalım ne olacak, kolay gelsin kendime, ne diyeyim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder