.

.
.

29 Ekim 2013 Salı

ANTALYA'DA 90. YIL

 (Dikkat, bu yazı bol fotoğraf içerir:)

Öğleden sonra başladık kutlamalara, Konyaaltı sahili Türk Yıldızları gösterisiyle şenlendi bugün. Oldukça erken gittiğimiz halde sahildeki cafeler, plajlar ve oturulabilecek her türlü zemin hıncahınç doluydu. Sevildiğinizi bilin, aşağıdaki fotoğrafların hepsini 2 saate yakın ayakta dikilerek sizler için çektim :)


Jetler gösteriye başlayıncaya kadar deniz taşıtlarıyla idare ettik, biri geldi, biri gitti. Hava şurup, deniz çarşaf, ışık şahane idi. Ve sonra aniden gümbür gümbür geldiler...


 

Ardından atraksiyonlar başladı.







Kalp çizmeden olur mu?



Güne ve sahile çok yakışan bu güzel gösteri tadı damağımızda kalarak sona erdi.  Sırada 29 Ekim nedeniyle düzenlenen bir başka etkinlik vardı: Antalya Oda Orkestrası'ndan Vivaldi/4 Mevsim konseri. Konser başlayana kadar kendime kahve ve havuçlu kek molası verdim:


Sonra da konser dinlemeye gittim. Fotoğrafta da gördüğünüz gibi "İlkbahar" bölümü çalarken arkadaki panoyla bana jest yapmışlardı övünmek gibi olmasın :)

 
Konser biter bitmez yıldırım gibi fırlayıp Fener Alayı'na yetiştim, son derece kalabalık ve coşkuluydu:


Günün finalini Yat Limanı'na karşı çayımızı yudumlarken meydanda kurulan paltformda sahne alan Zülfü Livaneli'den şarkılar dinleyerek yaptık. Şimdi sızlayan dizimi ovuşturarak bu satırları yazıyorum :)


İnsanın insanca yaşayacağı, huzurlu, hoşgörü ve barış içinde nice yaşlara Cumhuriyet...


3 yorum:

  1. Çok güzel bir günmüş. Önemine yakışır şekilde dolu dolu geçmiş.

    YanıtlaSil
  2. Annemde Livaneli konserindeymiş, anlata anlata bitiremedi, kıskandııım sizi:))

    YanıtlaSil
  3. Kuşadası'na da Haluk Levent geldi. Ama Livaneli'yi dinlemeyi çok isterdim doğrusu.
    Bu arada Dört Mevsimi de çok severim.

    Nice 29 Ekimlere...

    YanıtlaSil