.

.
.

10 Ekim 2013 Perşembe

PORTAKAL 5

 

Efendim, sabahın köründe kalkıp, akşamdan biten tüpü rica minnet bir saatte yenileyip ilk seans için sinema salonuna koşturdum. Aklımca bugün 4 filmle en yoğun festival günüm olacaktı. Lakin görmeyi en çok istediğim filmlerden "Gerçeğin Dansı" teknik bir aksaklık nedeniyle gösterime giremedi. Kös kös boşalttık salonu ve kahve içmeye gittik. Kanıtı yukarıda; festival günlerinin olmazsa olmazı el uzantısı haline gelip eskimiş festival programı, biletler ve uzak gözlüğü eşliğinde sade kahve. Görünmeyen kalemler ise çanta içindeki hırka ve şal. Film yerine kahve ve sohbet seansından sonra "36" isimli Tayland filmini izledik. Nawapol Thamrongrattanarit adındaki, soyadı bateri solosuna benzeyen bir yönetmenin çektiği film son yıllarda izlediğim en durağan filmdi. 

Film sonrası salonda bulunan filmin oyuncuları Koramit Vajrasthira ve Wanlop Rungkumjad izleyicilerle yaptıkları söyleşide filmin mesajının "hafıza" olduğunu, "36" isminin ise fotoğraf filminin 36 poz olmasından kaynaklandığını söylediler.

"36" dan pek fazla keyif almadan çıkıp AKM'ye, tamamı Antalya'da çekilen "Her Şey Yolunda" isimli filmi izlemeye gittim. Gitmez olaydım. Sanki Antalya'da yaşamıyorum, git o görüntüleri bizzat orijinalinden gör, filme ne hacet. Hayatımda bu kadar kötü film çok az izledim, müsamereden hallice diyeyim siz anlayın. Oturduğum yer sıranın ortası olmasa ve insanları rahatsız etmekten çekinmesem ilk 10 dakikanın sonunda çıkacaktım. Çaresiz sonuna kadar katlandım bu eziyete. 

Allahtan akşam seansında gittiğim Asghar Farhadi'nin "Geçmiş" isimli filmi gündüz çektiğim eziyeti unutturdu. Başrollerinde "Artist" filminden tanıdığımız Berenice Bejo ve ilk gün "Son Adım" filminde yönetmen ve oyuncu olarak izlediğimiz Ali Mosaffa'nın olduğu film boşanma aşamasındaki bir çiftin geçmişteki ve günümüzdeki sorunlarını konu alıyor. Vizyona girerse kaçırmayın derim.


Yarın festivalin son günü, hiçbir ulusal yarışma filmini izlemediğim için sonucu merak etmiyorum. Uluslararası yarışma ödüllerinin izlediğim filmlerden birine gitmesini umuyorum ve son olarak  2 film izleyip 50. Altın Portakal'a veda ediyorum...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder