.

.
.

14 Ağustos 2011 Pazar

HAFTANIN OKUYANI 10


10.haftanın okuyanı Clarence Coles Phillips'ten. Phillips 1880-1927 yılları arasında yaşamış Amerikalı bir illüstratör. Genellikle kadın çizimleri yapıyormuş. Bizim okuyan kadınımız da pek şık görüldüğü gibi. Dantel yakalı saten giysisiyle uyumlu perdeleri rüzgardan uçuşmakta. Muhtemelen sıcak bir yaz günü yumuşak minderlere gömülmüş zerafetle kitabını okuyor. Okumak için çok rahat bir pozisyon değil esasında ama genç hanımın aldığı terbiye yalnızken bile edepli bir oturuş gerektiriyor.  Ben bu fotoğraftaki güzel  kadını arkadaşımın annesinin gençliğine fena halde benzettim, bilmem sizde hangi duyguları uyandırdı. Haydi bakalım, söz sizde...

14 yorum:

  1. çok konsantre görünüyor.. okuduğu son derece ilgi çekici olmalı..

    YanıtlaSil
  2. Ben öyle kitap okuyamam, bi yayılcam ille de:))
    Bu hanımefendi haza hanımefendi... Okuduğu da pek eğlenceli değil anlaşılan.Elbisesinin dantel yakasına bayıldım...

    YanıtlaSil
  3. Gözleri süper olmalı. Tam okuma mesafesinde tutuyor kitabı. Kaşları, normal yaşamda da biraz kendini beğenmiş olduğunu vurguluyor.

    YanıtlaSil
  4. Ya bu kadıncağız pek bi asil okuyo bu kitabı:) Kıyamam ben ona:):) Burnunun ucuna bi sinek gelse mazallah tipi falan kayacak o derece yani :):):)

    YanıtlaSil
  5. Bence o kitap resssama poz verilmek üzere alınmış. Kapak rengi de şık elbisenin zıddı olarak özellikle seçilmiş. Yüzdeki süzgün ifade, kitabı tutuş şekli, hepsi hepsi poz.

    YanıtlaSil
  6. Kitaptan çok etkilenip onun hüznüne dalıp gitmiş olsa da usturuplu oturuşunu bozmamış. Hani hep kendinde olanlar hiç bırakamayanlar vardırya. İşte onlardan bu bayan. Mutlu olması biraz zor.

    YanıtlaSil
  7. Okuduğu kitap hüzünlü bişey. Hanımefendinin gözleri doldu-dolacak. Belki de roman kahramanı 'ince hastalığa' yakalanmış, sevdiği genç kızın başucunda O'na olan aşkını itiraf ediyor. Kavuşamayan sevgililerle ilgili bir roman. Hanımı çizen ressam Türk olsaydı, Muazzez Tahsin okuyor diyecektim O derece yani...

    Anam be bendeki muhayyileye bak!!!

    Ece

    YanıtlaSil
  8. Kollar kafanın altından çıkacak, kıyafetler yamulacak, iyiden iyiye bir uzanma... Benim kitap okumamla karşılaştırınca, saygıyla önünde eğiliyorum hanım kızımızın :) Yüzü çok donuk yalnız, galiba beğenmedi kitabı...

    Sufinin Yolu'nu yorumladım blogda. Gelir okursanız sevinirim.

    Mutlu Ramazanlar!

    YanıtlaSil
  9. Ablaya akşama misafir gelecek, yana yakıla ne pişireyim diye düşünürken yemek tarifleri kitabında araştırma yapıyor. Nedense bende böyle bir his yarattı:))

    YanıtlaSil
  10. Elif Şafak okuyor, İskender'in intihal olduğu söylentileri sende mi gitgelleri ile pek rahat oturamıyor haliyle:))))

    YanıtlaSil
  11. Eski kadınların tiplerine bayılırım, hani şu 40'lardan 50'lerden kalma. Kırmızı rujlu falan..Çok hoş. Bir tek burnunu kendi burnuma benzettim ayıptır söylemesi:)) Sevgiler Leylakçım..

    YanıtlaSil
  12. ya bana sanki annesinden bi fırça yemiş de sonra yaptığı yaramazlığı bırakıp kitaba oturmuş gibi geldi.. ya da hemen öncesinde yapmış bi muzurluk fırça yamiş olmasa da.. ama var bi ööle havası..

    atalet

    YanıtlaSil
  13. ben de oturarak kitap okuyanlardanım. diğer türlü ya kolum uyuşur, ya boynum tutulur, ya gözlerim yaşarır ya da sızarım. onun için işyerinde kitap okumaya bayılırım.

    bu kadın bence kitap okumuyor eski günlüğünü bulmuş ve hatıralara dalmış gibi. ha ağladı ha ağlayacak

    YanıtlaSil
  14. Çok ciddi bir okur diyebilirim ama bir yandan da sanki çok kitap sevmeyen bir tip gibi:))

    YanıtlaSil