.

.
.

21 Eylül 2010 Salı

PERİLER, YIRTILAN PABUÇLAR, PATLICAN BEĞENDİLER, MELİSALAR, ARKADAŞLAR, DİZİLER. E, DAHA NE OLSUN?

Bu aralar böyle, sıcaktan ve rutubetten dışarı çıkamayınca ev içi fotoğraflarıyla idare edeceksiniz artık. Görsel eklemeyince gözüme hoş gelmiyor yazılar. Şikayeti olan parmak kaldırsın:) Görüldüğü üzere Ayfer Tunç'un yeni kitabını okumaktayım: "Yeşil Peri Gecesi". Fiyakalı bir ismi var değil mi? Kendisi de pek sürükleyici, sular seller gibi okunuyor. Henüz başlardayım, okudukça daha detaylı bilgi veririm.

Akşamüstü Antalyalı blogger arkadaşım Özlem ile buluştum bir kahve içimi. Gerçi kahve değil soda içtik ama olsun, maksat görüşmekti. Bugün havadaki nem berbat boyutlardaydı, ne giysem üstüme yapıştı, ter tepemden aşağı yağmur gibi boşaldı sokağa çıkınca. Üstüne üstlük hayatımda giydiğim en rahat ayakkabı olan kırmızı pabucumun teki 50 metre gitmeden tamiri mümkün olmayacak şekilde yırtılmaz mı? Oracığa çöküp avaz avaz ağlamak istedim. Yırtılan ayakkabı olsun diyeceksiniz, olsun tabii ama problemli ayaklarımı bu kadar rahat ettirecek bir yenisini bulmak kolay değil. Kendisini mumyalatıp "Bende Emeği Büyük Olanlar Müzesi"ne koymak niyetindeyim:))

Özlemcimle kitaplar, bloglar, Antalya'nın sıcağı ve nemi üzerine sohbet edip özlem giderdik ve bir dahaki Antalya'ya gelişime kadar vedalaştık. Eve gelince Ekmekçimin aklıma getirdiği beğendiyi pişirdim ama tüyo aldığım için kendilerini bıçakla deşmemden dolayı patlıcanlar patlıycan olmadı. Sağsalim közlenip hazır hale geldiler.

Bu sezonun izlenebilir dizilerinden biri, "Öyle Bir Geçer Zaman ki" bitti az evvel. Evin babaannesi Hasefe Hanım'ın ettiği lafı pek sevdim. Diyor ki: "Acele etme oğlum, biraz düşün. Fare bile üfleye üfleye yer adamın kulağını." Hahayt, zaten Hasefe Hanım bu dizinin yıldızı bence, anneanneme benziyor huyu suyu.

Geçen gün parkta şu bitkiyi gördüm. Bildiğimiz melisa çalısı, hani şu geceleri baygın koku verenlerden, buraya kadar tamam da üzerlerindeki beyaz topçukların ne olduğuna akıl erdiremedim. Çiçeği desem değil, zira o saman rengi, saçaklı birşey. Meyvesi ya da tohumu olsa gerek. Belki Mine Hanım beni bu konuda aydınlatır görürse fotoğrafı.

Haydi, ben gittim artık, şu Yeşil Peri'nin biraz daha ifadesini alayım. İyi geceler efendim...

17 yorum:

  1. Benim de elimde aynısı var:)Bu aralar çok senkronize gidiyoruz sanki.

    YanıtlaSil
  2. sıradaki okumayı bekleyen kitabım bu. ayfer tunç'un kalemini seviyorum. Bakalım bu sefer neler döktür müş?

    YanıtlaSil
  3. Hafta sonu Ayfer Tunç'la yapılan bir söyleşiyi okumuş ve kitabı alınacaklar listeme eklemiştim. Sizin övgünüzden sonra kesin alıcam. Zaten daha önce "Bir Mazeretiniz yoksa" yı okumuş ve beğenmiştim yazarı.
    Bu arada Hasefe Hanımı ben de annemin rahmetli teyzesine benzettim.Zayıflığından,gözlüğüne, pardesüsünden şarpa rengine kadar her şeyi aynıydı. Dizi dönemi yansıtmak açısından da mükemmel.

    YanıtlaSil
  4. daha dün kitapyurdu'ndan mail geldi orda ayfer tunç'un imzalı kitapları varmış.ben de acaba alsam mı diye geçirdim içimden.daha önce ayfer tunç okumadım hiç.sen ne zaman aldın da okumaya başladın.süpersin ne diyim. :))

    YanıtlaSil
  5. bu kitabı okumamıştım ..nasıl güzel mi ??

    YanıtlaSil
  6. yeşil Peri Gecesini alacağım bu akşam... Deliler evinden sonra hiç bir Ayfer Tunç kitabını kaçıramam. Aa o bitkiyi görmüştüm ama adının melissa olduğunu bilmiyordum... ne çok şey var senden öğrenilecek Leylak Dalıcım.
    Öptüm çoookkk

    YanıtlaSil
  7. Sıkı bir Ayfer Tunç hayranı olarak merakla bekliyorum kitabımın gelmesini. Ama şimdiden biliyorum ki çok severek okuyacağım.

    Hasefe Hanımın sözü benim de dikkatimi çekti. Bazen düşünmeden öfkeyle acele karar veren biri olarak aklımın en görünen duvarına yazsam o cümleyi iyi olacak :)

    YanıtlaSil
  8. Leylak ablacım,ne zamndır dikkatimi çekiyor sen bizim yazdığımız yorumlara neden cevap vermiyorsun hiç.
    Darılacağız yani ;)
    Bu arada o diziyi ben de seviyorum çok...

    YanıtlaSil
  9. ben de okunacaklar listeme aldım
    iyi okumalar sana

    YanıtlaSil
  10. Ben bu ev fotolarından çok memnunum, önce bunu söyliyim istedim, hele de kitap ve kahveli olanlardan fazlasıyla memnunum:)

    Ayfer Tunç sevenlerini çok memnun edecek bir romanla geri dönmüş gibi görünüyor. Pek çok insandan çok olumlu şeyler duyuyorum bu kitapla ilgili. Ben de vakit kaybetmeden okumak istiyorum. Yine yollar ve yine en iyi yoldaşlar kitaplar... neyseki otobüslerde okumakta sıkıntı çekmiyorum, yoksa epey sıkıcı olurdu benim için yollarda geçirdiğim uzun zamanlar..

    "Bende Emeği Büyük Olanlar Müzesi" fikri de çok hoşuma gitti bu arada. Ben de böyle bir şey düşünmeliyim sanırım:)

    YanıtlaSil
  11. Zerocum,
    Bu fotoları yüklerken kulaklarını çınlatıyorum:)
    Otobüste kitap okuyabilmem ne güzel, ben asla yapamam, 2 dakika sonra midem bulanır.
    Tekrar kolaylıklar diliyor, yapacağın pastayı yemek için sabırsızlanıyorum:))


    Maviannecim,
    Teşekkürler, tavsiye ederim gerçekten...


    Buğdaycım,
    Artık seni sevmiyorum, kendime yeni bir kardeş buldum, adı Arpa:))) Artık onu sevip onun yorumlarına cevap verecem:)))

    He heh, tatlım, kıymatlım, seni bi ton arpaya, yulafa, çavdara değişmem. Bu ara vakit bulamadım ondan gecikmiştir yorumlar, darılma sakın:)

    YanıtlaSil
  12. Kedicim,
    Kitabı seveceğini umuyorum. Ben bu dizide en çok Hasefe hanımı sevdim, merakla maceralarını bekliyorum:))
    Sevgiyle...


    Lalem, Haydi aynı anda okuyup tartışalım bakalım:))


    Kelebek,
    Tavsiye ederim. Bütün Ayfer Tunç kitapları gibi güzel. Zaten yeni çıktı. Bence okuyun...

    YanıtlaSil
  13. Karacım Kitapçım,
    Sevdiğim yazarın yeni kitabı çıktı mı anında kaparım, bu da kaçmadı tabii ki:))


    Çenebaz,
    Ayfet Tunçu çok severim, tüm kitaplarını okudum, bu da okuduğum kadarıyla çok güzel. Öneririm.

    Başak,
    Aynen, ben de çok severim, bu da çok sürükleyici olmuş, seveceğinizi umuyorum. Sevgiyle...

    Prensesim,
    Sırada ne var? Senkron şaşmasın:)))

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Leylak Dalı,
    Dün blog gezemediğim için şimdi gördüm bu yazınızı.
    Onlar Melissa'nın tohumları.O nohut büyüklüğündeki topları elimizde ezeriz ve içinden çıkan çörek otuna çok benzeyen siyah tohumları da hemen ekeriz bunlar bizde olsa...:)
    Ya çelikten ya da işte böyle tohumdan üretiliyor bu bitki...
    Selamlar Samandıra'dan...

    YanıtlaSil
  15. Dün akşam kitabı alamadım malesef, ve de küçük bir benim kimlik kaybetme sorunum yaşandı:)) Bulunduğunda artık direk gidilecek yere gidilmesi gerekiyordu... Artık önümüzdeki haftaya kaldı çünkü artık hafta ortasına kadar saatimi kurdum:))

    Öptüm seni leylak dalıcım

    YanıtlaSil
  16. senin yüzünden işsiz zamanımızda gittik kitaba parayı kıydık. hadi hayırlısı. :) saol tavsiye için bu arada. seviyorum senin gibilerini.

    YanıtlaSil
  17. Oleyy şımarabildim yine :)
    Ben de seni değişmem...

    YanıtlaSil