.

.
.

20 Ocak 2024 Cumartesi

DÖNÜŞ / 20 OCAK

4 aylığına sıcaklardan kaçmak için gittiğimiz Ankara'da neredeyse 8 ay kalıverdik bu kez. Mücbir sebepler vardı, ayrıca kız kardeşle, çocuklarla olmak güzeldi. Gezdik, tozduk, hoş zamanlar yaşadık, güzel buluşmalar yaptık ama insan evini özlüyor dostlar. Kaldı ki bulunduğumuz ev ilk gençliğimin geçtiği, bağımın hiç kopmadığı aile evimiz, uzun zamandır da bizden başka yaşayan yok. Buna rağmen sık sık "Home sweet home" diyerek Antalya özlemimi dile getirdiğimi belirteyim.

Burada uzun kalmamıza sebep olan işleri tamamlayınca dönüş vaktidir dedik, biraz daha kalsaydım evi unutacaktım zaten 😊 Yola çıkma niyetiyle üç gün boyunca 8 aydır dip köşe yayıldığım evde toparlanma faaliyetine girişmiştim. Gel gör ki belim su koyuverdi. Tüm hazırlıkları keskin bir bel ağrısı eşliğinde kıvranarak yaptım. Halen de geçmiş değil. Dün sabah 6'da yola düştüğümüzde hava zifiri karanlıktı. Sivrihisar-Bayat arasındaki bitmez tükenmez asfaltın yarısında ancak aydınlandı.


Uzun zamandır Ankara-Antalya arasını hep yaz günleri kat ettiğimizden bize masmavi, hatta çok sıcak günlerde beyaza yakın bir gökyüzü eşlik ederdi. Lakin bu sefer görkemli bir bulut şöleni yaşadık. Ufuk açık olunca insanın içini bir sonsuzluk duygusu sarıyor, evrende bir nokta olduğunu hissediyorsun.


Sandıklı dolayları böyleydi, korku filmi gibi adeta. Yağmur yoktu ama gri bulutlar tepemizde asılıp kalmış, renkler adeta silinmişti.


Sandıklı'yı geride bırakırken gökyüzü mavileşmiş, yol kenarındaki makine parkı da ortama renk katmıştı.


Bahar ve yaz aylarında yol kenarlarını yeşile boğan kavaklar yapraklarını salınca ot süpürgelere dönmüşler. Kendimi "Ah kavaklar kavaklar/Bedenim üşür, belim sızlar" diye mırıldanırken yakaladım. Metin Altıok'un affına sığınırım, onca saat oturunca belim bir kat daha fazla ağrıyordu haliyle.


Sandıklı'dan sonra başlayıp Keçiborlu'ya kadar devam eden rüzgar türbinleri dağlara çiçek açtırmış gibi görünse de yakından pek korkutucular.





Yol hep böyle bulut oyunlarıyla bir açık, bir kapalı sürdü gitti Burdur'a kadar. Burdur girişinde bizi "Teke Zortlatması" oynayan keçi heykeli karşıladı, lakin göl kuruyup öyle uzaklara kaçmıştı ki ancak mavi bir çizgi halinde görebildik.

Ve sonunda Akdeniz iklimine kavuştuk.


Evde bizi iki sürpriz bekliyordu, açılmamakta direnen durduk yerde arıza yapmış masaüstü bilgisayarı ve balkondaki sandalyeye yumurtlayıp bir de yavru çıkarmış Kumru Hanım 😊


Gübrenin kusuruna bakmayın, ben yapmadım sonuçta. Yavrunun adı "Süpirik" oldu, umarım ne kendi, ne biz bitleniriz, yaşamadığımız durum değil ve sağ salim uçururuz. Bilgisayara gelince, çok şey denedik ama açılmadı. Laptopa mecbur oldum. F klavyeyle 10 parmak yazan bir dinozor olduğum için Q klavye çok zorluyor. Şu yazıyı yazana kadar samanlıkta iğne arar gibi klavyede harf aradım. Hoş o da olmasa ne yapardım bilmem.

Belimi ağrıta ağrıta ev topluyorum, henüz evden çıkamadım. Beli ve evi halledersem ilk iş en sevdiğim cafeye gidip denize karşı kahve içeceğim. Şimdilik kalın sağlıcakla, hoş geldim ben 😊

17 yorum:

  1. Hoş geldin. Önce dinlen. Hava açar açmaz o kafeye gidelim. İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  2. Yine de içimden pek hoş gelmişsiniz şehrinize demek geldi Leylak Dalı öğretmenim. Yazı sıkıntılar içerse de üslup sevindirici idi. Ve final cümlenizdeki eylem için de şimdiden afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hoş buldum tüm aksiliklere rağmen. İnsanın evi gibisi yok. Final cümlem için peşinen teşekkürler :)

      Sil
  3. Eve dönmek her zaman güzeldir. Harika fotoğraflardan anlaşılıyor ki; yolculuğunuz boyunca gökyüzü adeta bir şölen sunmuş size.
    Geçmiş olsun. Makineler bile yoruluyor. Ama biz insanlar bedenin sesine her zaman kulak vermiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten gökyüzü şölen sundu. Çok teşekkürler. Çok yoruldum son günlerde ama zorunluydu. Sevgiler...

      Sil
  4. Hoş geldiniz evinize, süpirik çook süper bi sürpriz olmuş! Bel önemli, az az yavaş yavaş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım. Sürprizin ikincisi de çıktı yumurtadan ama henüz görmedik. Bel gerçekten önemli hayat kalitem düştü, hala geçiremedim

      Sil
  5. Fotoğraflar müthiş, bulutlara bayıldım, güzel bir yolculuk olmuş Leylakcığım. :)
    Umarım artık dinlenme faslına geçebilmişsindir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bulutların gerçeği çok daha güzeldi, kendimi uçakta sandım kimi zaman. Dinlenmeye geçtim ufaktan ama ağrı terketmedi henüz

      Sil
  6. Yolda bulutları izlemek en güzel aktivite yolcu için:)

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, ne güzel fotoğraflar eşliğinde bir anlatım böyle (: Bu arada inşallah sağ salim büyür ve o bembeyaz bulutlara doğru uçar minik yavrucak (:

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldiniz memlekete :) Dilerim bitlenmezsiniz, geç geldiğiniz için trip yapan bir bilgisayar, yapay zekanın işi olmasın :))

    YanıtlaSil
  9. hoşgitmişsiniz evinize öğretmenim. ben de yol ve antalya fotoğraflarını özlemiştim vallahi :) beliniz bir an önce geçsin de gezmelere başlayın :)

    YanıtlaSil
  10. Hoşgeldin Nurşen ablacım ♥

    Bulut cümbüşü yaşamışsınız yol boyunca ne güzel...

    Bilgisayarındaki klavye kablosuz ise laptopuna da bağlayabiliyorsun diye biliyorum. Evdeki laptopumu hep bağlı bir klavyeyle kullanıyorum ben, belki sizin de işinize yarar.
    Öpüyorum sizi ♥

    YanıtlaSil