.

.
.

8 Ocak 2024 Pazartesi

BİRAZ ORDAN, BİRAZ BURDAN, BİRAZ ALTIN KÜRE'DEN / 8 OCAK

2024'ün ikinci haftasına girdik bile, şunun şurasında yılın bitmesine ne kaldı ki, 50 haftacık 😀

Geçen hafta çocukların taşınma işi nedeniyle hareketliydi. Koşturduk bir miktar, ufukta Antalya yolları ufaktan görünmeye başladı, home sweet home, kavuşmaya az kaldı diyelim.

Yeni yıl okumalarına en sevdiğim yazarın kitabıyla başladım; "Violeta/Isabel Allende". Tam dişime göreydi, 400 sayfa su gibi aktı, Violeta'nın 100 yıllık yaşamına Isabel Allende'nin kurgusuyla şahitlik etmek pek güzeldi. Devamı da böyle güzel gelir umarım.

Yeni yılın ilk filmi ise "Past Lives" oldu, onu da çok severek izledim. Oscar adayları yakında açıklanır, film izleme maratonum da başlar. Yılın ilk dizisi ise "Bir Kimya Meselesi" kitabından uyarlanan aynı adlı dizi oldu. Kitaba sadık kalan hoş bir dizi olmuş. 

Bugün kız kardeşle buluştuk ve "Ka Atölye"de açıldığını duyduğumuz "Ankara, Çeperler Boyunca" isimli sergiyi görmeye gittik. İşin içinde Ankara olunca hiç üşenmeyiz, yağmur, çamur demedik ama kocaman bir hayal kırıklığıyla karşılaştık. 8-10 açıklamasız fotoğraf, bir harita ve orada incelenmesi gereken broşürlerden ibaretti sergi. "Biz ne gördük?" diye birbirimize sorarak ayrıldık, bu sonuçsuz çabayı kahve paklar hesabıyla da girdiğimiz cafede filtreleri yuvarlayıp kendimize geldik 😃

"Altın Küre" ödülleri açıklanmış, sonuçları görmüşsünüzdür. Beni kostümler ilgilendiriyor, şöyle bir gezindim, "Oscar" törenine hazırlık olsun diye birkaçını paylaşayım istedim:


Billie Ellish, canım benim, çantasını arkadaşına emanet edip okul dönüşü uğrayıvermiş törene formasıyla. Öyle de görev bilinci var, dersim çok, ödev yapmam lazım diye kaytarmamış. Sanırım annesi bizim buralardan, büyüyünce de giyer diye 3 beden büyük almış kıyafetini. Maşallah çocuğuma, dilerim formasının üstüne tam geldiği, mezun olduğu günleri de görürüz.


Janelle James heyecandan kostümüyle yatmış, sabah alarmı çalmayınca da uyku sersemi yorganını kaptığı gibi tutmuş ödül töreninin yapılacağı salonun yolunu. 


Rosamund Pike önümüzde Oscar var, iki kere mesarif olmasın diye gelinliğini siyaha boyatıp giymiş Golden Globe için, kafasına da dantelli bir elma geçirip gelmiş.


Kraliçemiz, bidenemiz Meryl bu kravat yaka gömleği pek sevdi sanırım, her törene sandıktan çıkarıp giyiyor. Kendisini pek severiz ama bu parlak siyah takım ve gözündeki kara gözlükle mafyacılığa soyunmuş-pardon giyinmiş-gibi duruyor. Eline de çanta niyetine iki Betamax video kaset almış sanki. 


Brie Larson oynadığı "Bir Kimya Meselesi" dizisindeki yemek programından çok etkilenmiş olacak ki kostümüne model olarak ters çevrilmiş bir huniyi seçmiş. Brie'ciğim biz o huniyi kafamıza giyeli epey oldu, sen üstüne geçirmişsin çok mu?


Sizce Natasha Lyonne'yi biri omuzlarından tavana mı asmış dostlar?


Ben bu Dua Lipa'ya pek üzüldüm sevgili takipçilerim, sanırım hastalıktan yeni kalkmış garibim. Baksanıza kaburgalarının ve leğen kemiklerinin röntgenini üstünde unutmuş. Maşallah omurgası düzgün ama, fıtık falan görünmüyor.

Haydi bakalım, devamı Oscar törenine olsun...


19 yorum:

  1. hahaha , işte yılın en sevdiğim zamanı geldi : Leylak dalı öğretmenimin şahane kıyafet yorumları ile kırmızı halı geçidi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altın küre tadımlık oldu Şulecim, devamı Oscar'a diyelim :)))

      Sil
    2. Birebir katılıyorum bu yorumunuza @Şule :)

      Sil
  2. Leylakcığım :))) Yine müthişsin. Ya bu Billie Eilish ne yapsa ertesi sene moda oluyor ve herkesler aynısını yapıyor eyvah ki ne eyvah yahu..! Dua Lipa da viyolinini mi giymiş Leylakçığım? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay Billie Ellish moda olmasın lütfen, zaten yeterince gençlerin giydikleri dökülüyor üzerlerinden oversize ayağıyla. Baharda eşimin yiğeninin 14 yaşındaki oğlu benim Snoopy'li tişörtüme gaz kesti, verdim, giyiyor üzerinden döküle döküle :))) Dua Lipa viyolonsel mi giymiş, röntgen filmiyle mi gelmiş belli değil :))))

      Sil
  3. Bayılıyorum bu yorumlarınıza. Sesli güldüm. Oh neşelendik sayenizde. Oscar törenlerini dört gözle bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel sizi neşelendirdiysem, bakalım Oscar ne getirecek, sevgiler...

      Sil
  4. Yine muhteşemsiniz Leylak Dalı Öğretmenim, yanaklarım yoruldu diyebilirdim lakin gülmenin tadı da muhteşem işte. Siz çok yaşayın, elbette Oscar için rezarvasyonumu yaptırdım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde Altın Küre'ye yorum yazmazdım ama bilgisayarı açınca karşıma çıktı, birkaç kıyafeti kestirdim gözüme, bir Oscar kırmızı halı provası yapayım dedim. Sizi güldürebildimse ne mutlu bana :)) Siz de çok yaşayın, sağlıkla yaşayın...

      Sil
  5. Yukarıdaki kırmızı halı kıyafetleri yorumlarına ekleyecek söz bulamıyorum Leylağım, müthişsin yine. :))
    Bu arada ben de İsabel Allende konusunda merak içindeyim, alacağım belli ki. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ufak bir prova Ekmekçim, yalnız bunların giysileri giderek insani boyutlara yanaşıyor, bana edecek laf kalmayacak bu gidişler. Isabel Allende'yi al derim, zira eminim ki seveceksin. En ucuz D&R internette onu da belirteyim, gidip kitapçıda bir sürü para verme.

      Sil
  6. ahahah Janelle'ya koptum doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında hepsi kopmalık da uzun uzun yazmayı canım istemedi, şimdilik Altın Küre'ye hafif bir giriş yapayım dedim...

      Sil
  7. Rosemund Pike cenazeye giderken yanlışlıkla ödül töreninde bulmuş kendini.

    Brie Larson saçına da biraz özenseymiş dönem kadını stili ile işe günü kotarabilirmiş sanki.

    Yorganlı ablanın elbise de fena değil ama yorgan işi bozuyor :))

    Siz tabi ki yine harikasınız öğretmenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım, onlar ne kadar şabalak giyinirse bize o kadar eğlence çıkıyor esasen :)) Durumlar ne merkezde? Güzel haberler bekliyoruz...

      Sil
  8. Ya varya bence siz bir insta hesabı açıp kim ne giymiş yorumlamalısınız vallahi bütün stresim gitti. O kadar güldüm ki, çok yaşayın ve daha çok kıyafet yorumlayın nooolur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahaha öyle bir hesap açayım da linçlere uğrayayım, ben güvenli sularda yüzerim Oscar gibi :) Hep birlikte sağlıklı yaşayalım, ben yorumlarım elbette, sevgiler...

      Sil
  9. Çok yaşayın siz sevgili Leylak Dalı, hepsine ayrı güldüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel güldürebildiysem, amacım o zaten, biraz gündemden uzaklaşıp gülümsetmek. Çok teşekkürler ve sevgiler...

      Sil