.

.
.

13 Ocak 2022 Perşembe

GÜNEŞLİ, AYAZLI, PARKLI, TÜPLÜ GÜN / 13 OCAK

Merkür yine takla mı atıyor dostlar? Bi deyiverin bakayım, bizim ev aletleri hoppa hoppa şinanay moduna geçti tekrar.

Hem ocakta, hem şofbende tüp kullanıyoruz, son zamlarla yakında çeyrek altın fiyatına ulaşıp düğünlerde gelinin boynuna takılabilir duruma gelecek. Kullandığımız iki tüpün yanısıra mutlaka balkonda bir de yedek bulundururuz. Geçen hafta sonu şofbeninki bitti, istedik yenisi geldi. Komik bir durumdu, tüpü getiren görevli, tüpü omzuna, pos cihazını beline, contayı da ağzına almıştı. Kapıya gelip tüpü bırakınca contayı ağzından çıkarıp tüpün kenarına koydu, sonra da Kocam Bey'e "Abi contaya dokunma, ağzıma aldım, biraz havalansın" dedi. Güler misin, ağlar mısın ama en azından durumun farkında, uyardı. O da bir şeydir 😊 evde yeterince conta vardı, tüp de balkona gidecekti, o yüzden sıkıntı olmadı, contaya biraz kolonya püskürtüp, kağıt havluyla tutarak attım. Tüpün fiyatını duyunca önce bir yutkundum (uzun zamandır almamıştık, iki mislini geçmiş), sonra ödedim. Sanırım giden tüp evdeki ocağın tüpüne "Arkamdan gel" demiş olacak ki iki gün sonra o da "Bye bye" dedi. Aynı görevli bu defa hem pos cihazsız, hem contasız geldi. Ama tüpe 10 lira zam gelmişti iki gün içinde. Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi ki, büktük boynumuzu, verdik parayı, taktık tüpü ocağa. Gel gör ki ocak tüpü beğenmedi, pırpırlayıp durur. Yürüyüşe giderken uğradık tüpçünün yerine, "Adam yollayım baksın" dedi, dönüşte haber vermek üzere ayrıldık oradan. Dönüşte haber verdik, hatta iki kere de telefonla verdik, hala bekliyoruz gelsin de baksın diye. Tipik esnaf tarzı, alırken şahin, verirken serçe.  Du bakalım bugün görebilecek miyiz kendilerini?

Sonunda bugün güneş açtı, rüzgarı bile önemsemeden attık kendimizi dışarı, eve en yakın parka yollandık. Kocam Bey rezervasyon yapıp parkı benim için kapatmış sanırsam, bomboştu. Yürüdük de yürüdük, arada karşımızdan gelen arabalara söylenerek yol verdik. Parkın her girişinde kocaman otoparklar var, hatta zamanında bir sürü ağaç kesildi o otoparkları açmak için, gel gör ki halkımız illa parkın içine de motorize girmek arzusunda. Yahu burası park, koy arabanı otoparka, mis gibi yürü ağacın, çiçeğin arasından, illa oturacağın cafenin kapısına kadar dört teker üstünde gitmek zorunda mısın? Bunda görevlilerin de kabahati çok, salmayacaksın arabaları park içine. 

Kışa rağmen park mis gibiydi, Benjamin ağaçlarını buduyordu görevliler, deniz nefis, Beydağları cam gibi net görünmekteydi. "Oh be!" dedim, "dünya varmış". Neredeyse çimlenecektik günlerdir yağan yağmurdan, rüzgar yüzümüze esse de sırtımızı ısıttı güneş.

Denizin rengi

Balıkçılar birbirleriyle kafa bularak balık tutma derdindeydiler, "Hahaha, her gün gel balık besle", "Hadi ordan tuttuğumda öyle demezsin ama" şeklinde şakalaşmaktaydılar. 

Bunlar da okul kaçkınları, "Uzanmışım kumsala, güneş dolar içime" sözlerini çimenle değiştik mi cuk oturur 😃

Bu arkadaşlar da kayaların içinde bitmişler, bazısı eziyetten zevk alıyor, bizim saksıda nazlananlar utansın 😃

Az evvel Tüp Müdürü geldi, "Sizin ocak bozuk, tüpün bir şeysi yok" dedi. Halbuki yedek tüpü takınca ocak normale döndü ama bizzat gördüğü halde anlatamadık arkadaşa, ısrarcı olunca da "Gidin başka yerden alın" deyip bastı gitti. Şaştık mı, hayır tabii ki...




11 yorum:

  1. denizin rengine bayıldım, ne muhteşem görünüyor :)

    vallahi son zamanlarda bir aldığımızı bir sonraki sefere aynı fiyata bulmak mümkün olmuyor zaten öğretmenim...allah hepimize kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün hava ayaz ama kristal gibi berraktı, deniz de nasibini almış, şahane bir turkuazdı.
      Fiyatlar koşarken biz emekliyor gibiyiz. Geçen kitap alıyorum bir siteden, sepete atmadan kredi kartıma limit belirleyim dedim, limiti belirledim alacağım, 5 dakikada 2 lira yükselmiş kitabın fiyatı, pes dedim ya pess, artık bu kadarı da mokunu çıkarmak.
      Gerçekten Allah hepimize kolaylık, sabır ve dayanma gücü versin...

      Sil
    2. Ikamet izni icin gecen ay esim sigortayi 400tl.ye yaptirdi. Bu ay benim icin basvurduk ta taaam 2100tl. Artik anormali normal kabul etmeye basladim. Resimler cok hosuma gitti. Kis gunesine bayilirim . Resimler kalbime mutluluk verdi

      Sil
  2. Allah kolaylık versin. Bir dönem tüp bizimde korkulu rüyamızdı ama şükür artık doğalgaza geçtik. Umarım sizde geçersiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki Antalya kışın da yaz gibi geçer düşüncesiyle özellikle eski evlerde ısıtma tertibatı gözardı edilerek yapılmış. Yenilere bağlamasalar da kalorifer tesisatı kuruyorlar. Zaten şehre doğalgaz geleli de fazla olmadı. Şu anda eve almak tüm apartmanın masrafını üstlenmek ve epey zorlu bir tadilat süreci gerektiriyor. O nedenle tüpe mahkumuz, en azından ocakta, şofbeni elektrikliye çevirmekti niyetimiz ama son zamlardan sonra biraz düşünmek gerekecek. Sevgiler...

      Sil
  3. Onlayn alışveriş çıktı çıkalı esnafla muhabbeti kestim. Getir Çarşı'da bilumum esnaflar mevcut, kimseyle muhatap olmadan herşeyi yapıyorsun. Tabi tüp hizmeti yok ama. :D Gerçekten insanların sürekli birbirine öfke kusmasından gına geldi. Hiç mi işini severek yapan hizmet sektörü çalışanı yok diye merak ediyorum her gün.?
    "Gökten ne yağdı da yer kabul etmedi ki" sözü çok güzel çok manidardı. Bunu ben kullanırım izninizle. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pandeminin başından bu yana neredeyse her şeyi online alıyorum, hediyeler dahil :) Ama tüpte böyle bir hizmet yok, aslında o da online sayılır, telefon ediyorsun getiriyor :) Lakin küçük esnafa destek diyorlar ya, çoğu içinde bulundukları durumu hakediyor. Yıllardır alışveriş ettiğim bayi, velev ki ben haksızım, bir tüpü değiştirsen hiçbir şey kaybetmez, aksine beni ve benim önereceğim diğerlerini kazanırsın ama yok illa inat. Şimdi elimdeki tüpler bitsin derhal firma ve bayi değiştireceğim, çarparım küçük esnafına...
      Söz anonim canım, istediğin yerde kullan, tükkan senin :)

      Sil
  4. Okulu kıranların yerinde olmak isterdim, oh ya, onlara sorsan ne zorluklar yaşıyorlar :)) Biz de öyleydik.. Hey gidi hey...
    Bizim insanın sorunu ne biliyor musun, "anlık" yaşıyorlar. Şu anı kurtarayım gerisi önemli değil, ileriyi düşünme planlama sıfır. Böylesine de insan acıyamıyor batınca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğretmen olduğum için biliyorum-hoş ben epey gerilerde kaldım ama-valla bizimkiler pek zorluk yaşamadı, meslek lisesiydi çünkü, boş beleş geçip gittiler, fırsat buldukça da kaçıp böyle çimlere yayıldılar, zira okul buralara çok yakın :)Bugün Mubi'de "Sınıf" diye bir film izledim, Fransa'da göçmen öğrencilerin gittiği bir okul, of of kendimi ve sınıflarımı gördüm adeta, koşarak kaçmak istedim :))))

      Sil
  5. fotoğraflar içimi ısıttı, bugün İstanbul'da da güneş var, ama öyle ısıtacak türden değil. ayaz bildiğin. yine de kış güneşi en sevdiğim.
    tüpçü terbiyesizini ise şikayet adacek bir yer vardır mutlaka. çok sinirlendim. hadsiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektracım ben de çok severim kış güneşini, hoş ben yaz güneşini de severim ama kışın bizim odaya öyle güzel vuruyor ki, ısıtmaya gerek kalmıyor, malum buralarda kalorifer tesisatı çok az eski binada var.
      Tüpçüyü firma ve bayi değiştirerek cezalandıracağım. Küçük esnafa destekmiş, peh!

      Sil