.

.
.

12 Ocak 2022 Çarşamba

AŞI / 12 OCAK

Ocak başında başladığım, yılbaşı hediyeleşmesi kapsamında gelen iki kitabı okumak on günümü aldı neredeyse. 300 küsur sayfalık "Bir Arkadaşlık" ile 400 sayfalık "Sus Barbatus" keyifle okumama rağmen epey vaktimi aldı ama pişman değilim, özellikle ikincisinden. Tek sıkıntı "Sus Barbatus"un kar ve ayaz içinde geçmesi ve kitabı okurken resmen üşümemdi 😃Neyse sonrakiler bu kadar zorlamadı da rutin okuma sayımı tutturdum. 

Antalya günlerdir şakır şakır yağıyor, adeta çimlendik. Isı çok düşük değil ama nemden dolayı insan ısınamıyor bir türlü, üç gün önce yıkadığım çamaşırlar hâlâ salonun bir köşesinde, çamaşırlığın üstünde kurumayı bekliyorlar. Gece gök gürültüsü, şimşekten ürkerek uyanıyorum bazen ve sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer misali böyle durumlarda bilgisayarın fişini çekiyorum. Zira birkaç yıl önce ardarda gümbürdeyip çakan şimşek ve gökgürültüsünün ardından bilgisayarım mefta olmuştu. 

Bugün 2 Sinovac üstüne 3. Biontech randevum vardı. Sabahtan zindan gibi bir güne uyandım. Gökyüzü kapkara, yağmur şakırdıyor. Aşı randevusu öğleden sonra, umudum o zamana kadar yağmurun durması idi ki dileğim tuttu. Tam gideceğimize yakın yağmur durdu, hatta güneş çıktı. Rahatça aşı yaptırayım diye kolsuz tişört arayışına girdim ama mübarekler yağmurdan korkup kışlıkların altına saklanmışlar, rafın birini tamamen boşaltmadan bulamadım. Kolsuz penye üstüne ince bir hırka, üstüne de kot mont geçirip düştüm yola. Yürüyerek gittik aşının yapılacağı hastaneye, belgeyi doldurdum, görevliye verdim, "Kimlik" dedi, uzattım. Adam baktı, "bu olmaz" dedi. Tam "Niye ki?" diyecektim ki dilimi ısırdım, adama kimlik diye kredi kartımı vermişim 😃Alışkanlık.

Fazla kalabalık yoktu, hemen çağırdılar aşı odasına, bir hemşire evrakları toparlarken diğeri hemencecik aşıyı yapıverdi, hissetmedim bile, geçen seferki çok acıtmıştı. Üstelik "Aferin" aldım hemşireden, kolsuz tişört giydiğim ve hırkamı hemen çıkarıp kolumu uzattığım için. Yani rafı boşaltıp dolabı deştiğime değdi. Söylediğine göre kat kat giyinip gelen ve dakikalarca üstündekileri çıkaranlar oluyormuş. Aşı işlemi bitince evrakçı hemşireden kimliğimi istedim, meğer kimliği çoktan pantolonun cebine atmışım. Gaf üstüne gaf yapıyorum bu aralar 😃

Yine güneş altında döndük eve, yol kenarında yeşillik satan bir köylü kadından maydanoz, dereotu, pazı, yeşil soğan ve kırmızı turp aldık. Öyle yeşil ve tazedeydiler ki pazıyı ve turpların saplarını akşam yemeğinde kavurup götürdük.

Ne diyeyim antikorumuz bol olsun, Covid cümlemizin semtine uğramasın...


 


8 yorum:

  1. çok amin öğretmenim :)

    YanıtlaSil
  2. Benim gaflar gibi olamaz Nurşen Hocam. Bugün tutturdum "Açık Radyo" diye:))) Aşılı aşılı uğraştırmışım:) Gönderdiğiniz kayıt bilgisayarımdan açıldı. Ama bu sefer de benim emektar bilgisayarım yüzünden sesi az. Yine de kafaya taktım dinleyeceğim:) Eşimin telefondan açarım:)
    Antikorunuz bol olsun.
    Sus Barbatus benim evde sırasını bekleyen kitaplar arasında. Halâ başlayamadım. Üst üste satın alınca, doğum günü hediyeleri vs. derken bu sıra epeyi kitap biriktirdim. Sus Barbatus epeyi seviliyor, siz de sevmişsiniz. Elimdeki bitince onu okuyayım.
    Antikorunuz bol olsun. Biz de tişörtlerimizi giydik, hatırlatma dozlarımızı tamamladık:)
    Öpüyorum sizi, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşkolsun Sezer, neyine uğraştım ki, mail yollamak da sıkıntı mı?
      Hepimizin antikoru bol, covid çevremizden ırak olsun.
      Sus Barbatus'a biraz mesafeli yaklaşmıştım ama beğendim, yalnız biraz kar-buz ve ağır bir kitap, yine de okumaya değer. Ha 2. yi ve 3. yü okur musun dersen, hayır :)
      Ben de öpüyorum...

      Sil
  3. Hımm, ne güzel olmuştur o tazecik yeşilliklerin kavurması. Afiyet olsun. :)
    Buralara gelene dek her türlü yeşil ziyan oluyor, pörsüyor yollarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla güzel oldu, hele maydanoz, tarla işi imiş, uzun zamandır bu kadar taze ve lezzetlisini yememiştim, peynirin yüzü güldü yanında :)))

      Sil
  4. Ben üçüncü doz aşıdan sonra ateşten yataklara düştüm, umarım siz çok iyisinizdir. Aşıya giderken bende kazakla gitmiştim, aklıma bile gelmedi kısa kol birşey giymek nedense... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende biraz kol ağrısı var ama çok ağır değil, akşam biraz nefesim sıkıntılandı, hafif tertip bir alerjik astımım var, sanırım ona saldırıya geçti ama sabaha bir şeyim kalmadı.
      Kolsuz giydiğim için aferin aldım hemşireden, uzun süredir kimse aferin dememişti, ahaha :)

      Sil