.

.
.

9 Kasım 2021 Salı

YÜRÜYÜŞ, FALEZLER, DENİZ / 9 KASIM

Bugün kendi rekorumu kırdım. Ameliyattan bu yana ilk kez bu kadar uzun yürüdüm, fena bir performans sergilemedim esasen, merdiven kısmı biraz sıkıntılı olsa da yürümek o kadar zorlamadı. Şu güzelim pastırma sıcakları bitmeden Bey Dağlarına karşı oturup deniz havası almak istiyordum. Neyse ki en sevdiğim mekan eve en yakın yürüme mesafesindeki parkın içinde. Parka gitmeyeli bir buçuk yılı geçmiştir, cafede oturmayalı ise iki yıla yakın oldu, yadırgadım önce görünce, teras kısmı genişlemiş gibi geldi, personel değişmiş. Masaların üstündeki küre şeklindeki cam vazolara koydukları çiçekler bile farklılaşmış. Her mevsim, her daim birer gerbera olurdu o vazolarda, bugün begonvil vardı. 

Oturduk sakin bir köşedeki masaya, siparişimizi verdik ve denize döndük yüzümüzü. Çarşaf gibiydi, güneşin ışıklarıyla cıva dökülmüşcesine parlıyordu. Bey dağları pusun ardında hafiften kaybolmuştu. Manzara doyumsuzdu. 

Baktıkça ne kadar özlediğimi farkettim, oysa 15 dakikalık bir yürüyüşle ulaşmak mümkün, önce pandemi, arkasından diz ameliyatı rutinlerimi altüst etti. Yeni emekleyen çocuklara döndüm. Fakat bugün moralim yerine geldi, cesaretlendim, yürüyüş kapasitemin nereye kadar yeteceğini de hesapladım. Umarım yol, su, elektrik olarak geri dönmez bu yürüyüş bana 😁

Yönümü biraz da şehire döneyim dedim, her şey iyi güzel de şehrin siluetini bozan, şu tam ortadaki oteli traş makinesiyle söküp atmak istiyorum her baktığımda. Hangisi olduğunu anlamışsınızdır.

Pastırma yazı ne zamana kadar sürer bilmiyorum ama havalar gerçek anlamda yaz gibi şu aralar. Millet denizde. Bana uzaktan bakmak da yetti. Dönüş yolunda çiçekçiye uğrayıp bir saksı dolusu pembe kasımpatı da almışım, değmeyin keyfime. 

Kalın sağlıcakla...




12 yorum:

  1. Ayyyyyyyy içim gitti içim! İşte corona'nın başından beri bu blogda görmeyi özlediğimiz fotoğraflar sıra sıra <3 sanki ben de orada seninle yürüdüm, otele küfrettim (hangisi bilmiyorum ama ben hepsine sıradan) :))) hava şahane duruyor, burada bugün ilk eldiveni giydim çünkü -1 dereceydi sabah! sonra da ola ola 5 oldu ama neyse.. of of. keyfini çıkart ne olur!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah umarım birlikte de yürürüz bir gün, Antalya'da bu işler çok kolay, adım başı park, yanıbaşı deniz ama pandemi rutinleri altüst etti. Ah o otel, şehre her bakışta sinirleniyorum. Ramada Otel, koca bir heyula gibi, ön yüzü ayrı çirkin, uzaktan görünüşü ayrı. Hava günlerdir nefis ama yarına değişir mi bilmem, soğuyacak diyorlar ama Antalya ne kadar soğur bilemem. Çok sevgiler...

      Sil
    2. çooook isterim! antalyanın kışı, münihin yazına denk sanırım :))

      Sil
  2. Ohh! demiştim, yine diyeyim. Kendim gitmiş kadar sevindim. :)
    Hiç bir sıkıntı olmayacak, bundan sonrası düz yol Leylakcığım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan ben de yorgun da çıksa kocaman bir "Oh!" dedim. Neredeyse iki yıl olacak insan gibi, aksamadan, bastonsuz bir yerlerde bir şeyler içip yürümeyeli. Çok iyi geldi gerçekten, belirli aralıklarla çok yormadan tekrarlamayı planlıyorum. Buralar hala yaz, yağmurlar, poyrazlar başlamadan keyfini çıkarmalı.
      Seni sevgiyle kucaklıyorum...

      Sil
  3. Maşallah 🧿 örtmenim. Gör bak gün güne daha çok adım daha güçlü adım atacaksın. Ay yeter örtmenim ne çok gezdin diyeceğiz :) Antalya’yı bir önceki yazının yorumunda kınamıştım ama bu fotoğraflarla bir takdiri hak ediyor bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Elektracım, umarım öyle olur. "Ne çok geziyorsun" diyenlere kızardım, şimdi o söylemi özlüyorum. Sanırım ufaktan toparlıyorum artık.
      Antalya bu aralar takdiri gerçekten hakediyor, her ne kadar sen kışçı olsan da şahane bir yaz havası var dışardı...

      Sil
  4. Maşallah binbir kere maşallah, öyle sevindim ki yürüyüşün sorunsuz geçmesine, hissettiğin güven ve mutluluğu öyle iyi anlayabiliyorum ki, çok şükür, daha da iyi olacak inşallah. Koccaman sevgiler gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Ecehancım dün biraz umudum arttı, sanırım toparlayacağım dedim. Tabii bugün biraz ağrım arttı ama olsun varsın, dünün keyfine değer. Ben tam iyileşince seni motive edeceğim, çekme şu ağrıları diye, zira yaşayan bilir nasıl bir şey olduğunu. Beni de bir arkadaş destekledi, motive etti, onun ittirmesiyle daldım bu işe, iyi de etmiş. Toparlayalım dizleri Bodrum'daki gibi göbek atacağız, bu defa Antalya'da. Çok sevgiler...

      Sil
  5. manzaraya baktım uzun. şahaneymiş :) ne iyi yapmışsınız çıkıp yürümekle öğretmenim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla coştum Şulecim, bugün de yürüdüm biraz. Dilerim bir gün Ekmekçimle gelirsiniz o manzaraya karşı içeriz kahveleri...

      Sil