.

.
.

25 Mart 2020 Çarşamba

25 MART (CORONA GÜNLERİ 4)

Sanırım bu Cavit Efendi'yi tek parça olarak defetmeyi başarırsak sağlığımızdan sonra en büyük kazançlarımızdan biri de bloglara yaptığımız geri dönüş olacak. Zaten birkaç gündür kafa dağıtmak amaçlı yazıyordum ama dün bir challenge-biz ona aile arasında şalanj diyoruz-teklifi geldi Kanatlı Kedi blogundan. Her gün yazalım, ilerde bu günleri anımsar, neler yaptığımızı okuyup bazen güler, bazen gamlanırız mealinde bir nedenle, eh ben zaten niyet etmiştim, devam ediyorum. Haydi sizler de niyet edin, hem biraz kafa dağıtır, hem de blogları harekete geçiririz. 

Sanırım lise son sınıftaydım, üniversiteye hazırlık kursuna devam ediyordum, bu nedenle de haftada üç defa Ankara'nın meşhur "boynuzlu" tabir edilen troleybuslarıyla Kızılay'a gidip gelmem gerekiyordu. Bu gidiş gelişlerden birinde üniversite öğrencisi olduğunu düşündüğüm bir gencin elinde ilgimi çeken bir kitap gördüm, karikatürize bir kapağı ve ilginç bir adı vardı: "Dünya Poturunu Çıkarıyor". 


Corona bütün dünyada yayılıp ülkemizde de resmileşerek bizi evlere kapattıktan sonra ilk aklıma gelen bu kitabın adı oldu, kendi kendime "Dünya poturunu çıkarıyor galiba" dedim. Yeni kuşaklar için "potur" dize kadar geniş inip, daha sonra daralan bir nevi pantolona verilen ad ve sanırım bu dönemde potur biz oluyoruz. Dünya biz insanları sarhoşlamış ya da yorgun bir adamın dinlenmek için kendini yatağa atarken yaptığı gibi tersine, düzüne bakmadan, özensizce fırlatıyor.  Haksız da sayılmaz yani, elimizden geleni yaptık yormak için koca mavi gezegeni. Umarım yorgunluğu çabuk geçer de poturunu münasip şekilde tekrar giyer.

Evde iki kişiyiz ama gariptir dışarı çıkılmayınca daha çok iş oluyormuş ya da cansıkıntısını gidermek için iş icat ediyoruz. Dün Ankara'dan geldiğimden beri katlayıp katlayıp üstüste yığarak minik bir dağa dönüştürdüğüm ütüleri hallettim. Hem ütüledim, hem güldüm. Çok özenli insanlarız, evin içinde bile ütüsüz asla giyemeyiz diye. Bırak ütülü giyinmeyi, eşofman, pijama dışında bir şey görmedi günlerdir sırtımız. Ütü masasını salona taşıdım, laptopu kanepenin sırtına yerleştirdim ve bir yandan ütülerken bir yandan "Dedemin Fişi" filmini izledim, ütü seansına da başka film gitmezdi zaten. Filmle senkronize olarak bitti ütü, marketten gelen suları balkona, giysileri de makineye attım, kısır yapmaya giriştim. Akşam yemeği olarak. Çoğu kişinin aksine karantina bizim iştahı kesti. Öyle börekler, çörekler, kurabiyeler falan yaptığım yok. Günlerdir ağzıma tatlı niyetine kahvenin yanında yediğim 1-2 minik lokum dışında bir şey girmedi. Sabah çok az kahvaltı, akşam normal bir yemek, arada bir-iki meyve. Hareket olmasa da belki birkaç kilo verebilirim bu süreçte. Harekete zaten Cevriye izin vermiyor. Ben de bugün sportif faaliyet olarak kuş biblolarımın tozunu aldım 😄


Paranoya ile tevekkül arasında dalgalanırken kendime her gün için halledilmesi gereken ufak hedefler koyarak aklımı başımda tutmaya çalışıyorum. Geri kalan zamanda da kitaplara sığınıyorum. Sizde durumlar nasıl?

8 yorum:

  1. İyi diyelim, iyi olalım. :)
    Gerçi iyilik hallerimiz genellikle eski haber bültenlerinin sonundaki hava durumu gibi biraz "açıklarda kaba dalgalı" daha ziyade.
    Ben de yazmaya gayret ediyorum, her zaman olduğu gibi, ruhuma iyi geliyor. Devam...

    YanıtlaSil
  2. Bende sosyal medyadan fırsat bulursam kitaplara sığınıyorum. Bu arada bu günlerde şeker tüketmeyin diyor doktorlar corona severmiş.

    YanıtlaSil
  3. Ben de bloguma geri döndüm benı mutlu rtti Sizi görmek te

    YanıtlaSil
  4. ben de katıldım bu şalanja, buraları hareketlendirmek bence de çok iyi fikir :) çoğumuz olayın ilk şoku ve biraz da ne yapacağını bilememekten de sıkılıyoruz, kitap, sanat ve aktivite önerileriniz çok iyi gelecektir eminim... sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Covit efendi veya bay corona başımızdan kazasız belasız gider inş

    YanıtlaSil
  6. Lise son sınıfta bir başka öğrencinin elinde gördüğünüz kitabın ismi nasıl oldu da bu olaylar çıkınca aklınıza geldi ve durumla böylesine cuk oturdu Nurşen Hocam? Vallahi pes! :) Bayılıyorum bu anımsamalarınıza. Öpüyorum güzel yanaklarınızdan:)

    YanıtlaSil
  7. Biz de karı koca dün itibarıyla kapandık eve. Konuşan Kedi'nin önerisi tam üstüne geldi. Cavit-19 iyiydi:) Biraz uğraştıracağa benzer bizi.

    YanıtlaSil
  8. Kuşlar ne güzel ♥ Ben kahve içip köpenklerle konuşuyorum, günde 3 gömlek ütüleyerek bizim evdeki ütü dağını eritemiyorum. İki tane zavallı armut buldum dolapta, armutlu kek yapacağım bugün bir ara.

    YanıtlaSil