.

.
.

21 Ocak 2019 Pazartesi

21 OCAK (BEZDİK YAĞMURDAN)

Yoğun ama keyifli geçen bir haftayı daha kapattım. Hala bilgisayarımdan uzak, laptopumun Q klavyesiyle cebelleşmekteyim. İşin kötüsü bilgisayar toparlanıp gelene kadar Q klavyeyi sökeceğim, bu defa F'e alışma sıkıntısı yaşayacağım. Neyse Allah başka keder vermesin.

Geçen hafta soğuk olsa da 2-3 gün güneş yüzü görmüştük, yağmur pişman oldu galiba geri döndü. Yakında çimleneceğiz, o derece yani. Bu güneşli ama ayaz günlerden birinde ANTDOB şan sanatçılarının müzede verdikleri konseri izlemeye gittim. O gün aynı zamanda tüm dünyada "Müzede Selfie" günü idi. Müze hiç denk gelmediğim kadar kalabalıktı, insanlar tek tek ya da gruplar halinde çılgınca selfie çekmekte idiler. Ben selfie tercihimi müzemizin alamet-i farikası dansöz heykeliyle yaptım ama tercihimden dolayı bir teşekkür bile alamadım hanımefendiden, talibi çoktu tabii, kimseye gönül düşürmüyordu haspa 😀

Derken konser başladı, insanlar nisbeten ara verdiler selfie çekimine, merdivenin tepesine tırmandım ve kuşbakışı izledim konseri:



Lahitler Salonu'nda idi konser. Onlar söyledi, birkaç yıl önce eksik yarısına kavuşan Herkül dinledi. Lahitlerin içleri boş olsa da göçüp gidenlere de ulaşmıştır belki ezgiler. Antalya Müzesi'ni gezmeyen varsa yolunu düşürsün derim, hele Tanrılar Salonu anlatılmaz, görülür. Şunu da bırakıp ayrılayım müzeden:


Cuma günü iki sergi gezdim. Burhan Doğançay ve Hayati Misman Sergileri. Aşağıdakiler Hayati Misman'ın eserlerinden:





Hafta sonu çok yoğundu, öğlen bir arkdaşımla GoArt Seramiğin Octopus Kitap-Cafe'de düzenlediği bir seramik boyama atölyesine katıldım. Sıcak bir ortamdı, kendimize birer kupa boyadık. Desen için hocamızın hazır çizimini seçtik, zira çok neşeliydi. Önce deseni karbon kağıdıyla kupaya geçirdik:



Sonra boyamaya başladık, tahminimden daha zordu, incelik isteyen bir iş ama sonunda iyi-kötü başardık. Benim balıklar biraz besili oldu 😊 🐟


Kupalarımızı hocamıza emanet edip bitirdik atölyeyi. Fırına girecekler. Birkaç gün sonra teslim alacağız. Sohbet esnasında kitap yazdığım ortaya çıktı, hazır kitabevindeyken sağolsun katılımcı arkadaşlardan satın alıp imzalatanlar oldu. Bu da günün diğer bir hoşluğu idi. Boya yapmanın getirdiği yorgunluğu da şu güzel limon ağacının olduğu bahçede çay içerek attık:


Asıl bomba akşam idi. Opera Sahnesi'nde günlerdir sabırsızlıkla beklediğimiz "Balenin Yıldızları" gala gösterimine gittik. Ankara, İstanbul, İzmir ve Mersin Opera ve Balelerinin baş balerin ve baletleri şef Bujor Hainic yönetimindeki ANTDOB Orkestrasının seslendirdiği müzikler eşliğinde tanınmış bale eserlerinin en çarpıcı sahnelerini canlandırdılar. Kelimenin tam anlamıyla rüya gibiydi. Ne diyeyim, çalan elleri, danseden ayakları dert görmesin. Aşağıdaki fotoğraflar ANTDOB'un Facebook sayfasından alınma:







Bu etkinliklerin arasına iki de film sıkıştırdım; Koreli yönetmen Lee Chang-Dong'dan "Şüphe" ve Yunanlı yönetmen Lanthimos'tan "Favourite". İkisine de düşüp bayılmadım ama izlenir nitelikteydi.

Sonraki haftalara da aynı bereketi diliyorum, güzel geçsin günleriniz...

8 yorum:

  1. Müzede fotoğraf çekimine izin var mı?

    YanıtlaSil
  2. Sizi kutluyorum Nurşen hanım, soğuk yağmur demeden sosyal etkinlikleri de tamam etmişsiniz. Ben hiç bir şey yapamaz oldum bu aralar. Yağmurdan, soğuktan vücudumu yel alıp sel götürüyor bugünlerde. Hastalıktan azıcık belimi doğrultunca oğlumun nişan hazırlıklarıyla uğraşıyorum. İçim şişti bu soğuk ve gri havalardan artık. Evimin iki adım ötesindeki Falez parka bile gidemedim ne zamandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay gelsin Gülter hanım, Allah tamamına erdirsin, tatlı telaşlar bunlar. Yağmurdan ben de bezdim ve inanın aynen sizin gibi ağrıdan sızıdan perişanım ama görmezden gelmeye çalışıyorum. Geçmiş olsun, tez bahar gelsin :)

      Sil
    2. Teşekkür ederim Nurşen hanım :) Antalya'da güneşe hasret kaldık resmen.

      Sil
  3. ne harika santla dolu bir haftasonu olmuş bayıldım...sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Harika içi dolu dolu bir yazı olmuş, kutluyorum sizi. Sanat fışkıran bir hafta geçirmişsiniz, size imrendim. Hangi fotoğrafa bakacağımı şaşırdım. :) Bu arada meslektaşız, ben de öğretmenim, bloguma da beklerim https://sakuramevsimi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  5. kupa şahane olmuş
    bu güzel etkinlikleri sayende görüyoruz
    iyiki varsın leylağım

    YanıtlaSil