.

.
.

12 Mart 2018 Pazartesi

11. HAFTA ÇELINÇ

Geçen hafta geciktirince bu defa sıcağı sıcağına yazayım dedim. 52 haftalık çelıncın 11. haftasına gelmişiz, göz açıp kapayana kadar yılın beşte birini yemişiz anlayacağınız üzere. Şurada ne kalmış, yeni yıl hazırlıklarına başlayabiliriz...dermişim :)

Evet, 11. haftanın sorusu şöyle:

-Şu andaki müzik listeniz nedir?

Yolda, belde müzik dinleyen bir kişi değilim pek, bazen şehirlerarası yolculuklarda-otobüsle yapıyorsam-kendimi ortamdam yalıtmak için dinlerim ama kulaklık beni rahatsız eden bir şey. Genelde müziklerimi evde ya da arabada CD'den dinlerim. Şu anda 4 favori CD'm var, döndürüp döndürüp dinliyorum:



İlki Cem Karaca şarkılarının muhtelif şarkıcılar tarafından söylendiği bir albüm: "Merhaba Gençler". Şu anda fonda da çalmakta zaten. Söyleyenler genelde gençler; Sıla, Fırat Tanış, Mehmet Erdem, Can Bonomo, Yüksek Sadakat, Kolpa vs.Bir tek Ayşen Gruda var ileri yaş grubundan, onun da gönlü genç zaten, fark yapmaz :) Fena olmamış ama aslında kendi sesinden dinlemeyi tercih ederim. Cem Karaca bizim gençliğimizin idolü idi, onun şarkılarıyla büyüdük, geliştik, konserlerinde coşup hep bir ağızdan söyledik. Kim "Tamirci Çırağı"nı onun kadar güzel söyleyebilir ki?

İncesaz en sevdiğim gruplardan biridir. "Peşindeyim" son albümü. Artık Dilek Türkan'la değil Ezgi Köker ile birlikte çıkarıyorlar albümlerini ve ben Ezgi Köker'in sesini de en az Dilek Türkan kadar, hatta biraz daha fazla seviyorum. 

"An" Dilek Türkan'ın 2 CD'lik yeni albümü. İncesaz'dan ayrıldı diye vazgeçecek halimiz yoktu herhalde, nice güzel şarkıyı onun sesinden dinledik. 

Ve "Güz Şarkıları". Fazıl Say'ın bestelerini Ece Dağıstan'ın piyanosu eşliğinde Güvenç Dağüstün yorumlamış. Pek de güzel etmiş. 

Bunun yanısıra bir müzik listem de var tabii, zorunlu hallerde kulaklıkla dinlediğim. Genelde eski şarkılar, duyduğumda beni rahatlatan, anılarımı canlandıran şarkılar. "Johnny Guitar", "All Hung Up In Your Green Eyes", "Delilah", "Rodrigo Aranjuez", "Historia De Un Amour", "Une Belle Historie", "Asturias" ve yerlilerden Göksel Baktagir'den "Sultaniyegah Saz Eseri", Refik Talat'tan "Mahur Beste", Selda'dan "O Günler", Banu'dan "Gün Biter Gülüşün Kalır Bende" vs vs

Eh sordular cevapladık, sürç-i lisan ettiysek affola. Hava çok güzel, halletmem gereken işler var dışarıda, bana müsaade...

3 yorum:

  1. Dilek Türkan'ın sesini de yorumunu da seviyorum. Yeni çalışması da hoş olmuş.

    Merhaba Gençler albümünü ilk defa duyuyorum sayenizde ♥ Hatta açtım şimdi youtube da arka fona, dinliyorum taze taze :)

    YanıtlaSil
  2. Yılın beşte birini yemişiz kısmını okuyunca içim bir hoş oldu. :D Zaman ne çabuk geçiyor sahi...

    YanıtlaSil
  3. Blgn merhaba gençler albümünü bende ilk defa duydum ama harikadır inanıyorum

    YanıtlaSil