.

.
.

20 Nisan 2015 Pazartesi

FİLM MEYDAN OKUMASI 1

Herkese musallat grip bozuntusu henüz üstümdeki hakimiyetinden tam anlamıyla vazgeçmediği için sepet gibi bir kafayla ordan kalkıp oraya yatıyor, kâh kitap okuyor, kâh şeker patlatıyorum. Az evvel 5. sezon Christmas bölümünü izleyip yeni sezona kadar Downton Abbey defterini de kapattım. Tekrar kitaba dönmeden ne yapsam diye düşünürken Ferminanımın sözettiği, Zihnin Arka Sokakları  kardeşimizin başlattığı  Film Meydan Okuması geldi aklıma, "haydi katılayım" dedim, belki her gün yazmak için de bir sebep olur. Siz de katılmak isterseniz yukarıdaki linki tıklayıp ilk sorudan başlayabilirsiniz:

1- En az sevdiğiniz film hangisi?:

Aslında buna "en az sevdiğiniz" değil de "hiç sevmediğiniz" demek daha uygun olurdu. O kadar çok ki, çoğunu unuttum gitti. En iyisi son 2 yılda izlediğim ve yarısında kendimi salondan attığım yerlilerle başlayayım:


Yönetmenliğini Ayhan Sonyürek'in yaptığı filme Cengiz Bozkurt başrolde oynuyor, iyi bir şeyler çıkarmıştır düşüncesiyle gidip bayılmak üzereyken kendimi dar atmıştım dışarıya. Gelin görün ki film Altın Portakal Film Festivali'nde Halk Jürisi birincisi oldu. Halkımla beğenilerimiz uyuşmuyormuş maalesef :)


Yine festivalde oynayan ve tamamı Antalya'da çekildiği için meraktan gittiğim, Serdar Bardakçı'nın yönetmenliğini yaptığı ve Arzu Yanardağ dışında oyunculardan hiçbirini tanımadığım filmden esasen ilk 10 dakikada nefret etmiştim ama çok kalabalık bir salonda tam da orta yerlerde bir koltukta oturduğumdan çevreme rahatsızlık vermemek adına çıkamayıp kendime rahatsızlık vermiştim. Zinhar izlemeyin :)


"36", festival dışında hiç bir sinemada oynayabilecek bir film değildi.  Nawapol Thamrongrattanarit şeklindeki, söylenmesi öykü anlatımı uzunluğunda bir isme sahip yönetmenin çektiği Güney Kore filmi bir kadın, bir erkek iki kişinin deklanşör sesleri ve çektikleri sekanslardan ibaret bir sıkıntı yumağıydı. Sadece halkımla değil festival jürileriyle de beğenimin tutmadığının ıspatı olarak "Uluslararası Yarışma"da birinci olmuştu kendileri :)


Milletin ölüp bayılıp Oscar adayı ettiği bu film de beni müthiş baymıştı. Aklımda kalan yegane şey Amy Adams'ın film boyunca cömertçe sergilediği memeleri :)


Ve son olarak "Zero Dark Thirty" deyip bu kadarla bırakayım. Kazdıkça çapanoğlu çıkıyor altından zira. Jessica Chastain hatrına mı katlandım o 2,5 saate bilemedim :)

Yarın ikinci soruda buluşmak üzere, haydi sizler de katılın bakalım neler çıkacak...



5 yorum:

  1. Leylağım,
    Ben bu listeyi yapma işinden sınıfta kalırdım, çünkü hatırlayamazdım. :-)

    YanıtlaSil
  2. merhaba
    ilginizi çeker ise kitap çekilişime beklerim
    http://www.obiranne.net/2015/04/11kitap-cekilisim-baslyor.html

    YanıtlaSil
  3. Bunların içinden sadece American Hustle'ı seyrettim, onda da tam olarak ne oluyordu hatırlamıyorum. Memeleri ben de hatırlıyorum ama.
    Birkaç ay önce bir amatör tiyatroda duvar kenarına oturup mahsur kaldım, allah düşmanıma vermesin öyle ızdırabı ahahhahha :D

    YanıtlaSil
  4. Listedeki son iki filmi izledim sadece ve gerçekten sıkılmıştım :) Özellikle Hustle faciaydı bence :D

    YanıtlaSil
  5. Ay reklamın iyisi kötüsü olmazmış hakikaten, böyle de merak ediyor insan.

    YanıtlaSil