.

.
.

17 Nisan 2015 Cuma

HAFTA BİTERKEN


Sonunda hastalananlar listesindeki yerimi aldım, oysa sezonu gribe yakalanmadan atlattım diye çaktırmadan kendimle gurur duyuyordum. Daha iki gün önce şu manzaraya karşı kahve höpürdetiyordum ayrıca. Hoş ne olduğumu tam olarak bildiğim de yok, hafif geçen bir grip mi, ağır geçen bir nezle mi anlamadım, sepet gibi bir kafaya ve vanası kapalı olduğu için şişip patlamaya hazır musluğa benzeyen bir burna sahibim. Eski komşumuz rahmetli Kilisli Kifo teyze gibi "elleç içooom olmoor, hap yudooom olmoor, ne pok dökeceeemi şaştım" diyesim geliyor :) Geçer elbet geçmesine de yarın temizlik günü, Oğuz Atay'ın "Korkuyu Beklerken" kitabını hayata geçirmiş gibiyim, kalbim çarparak temizlikçi kadınları bekliyorum. Oldum olası sevmem evde kadın çalıştırmayı ama artık kaçacak delik kalmamıştı, mecburen çağırdım. Durup durup kendimi hasta hissettiğim zamana denk gelmesi de pek güzel oldu, tadından yenmez artık. Onlar çalışırken ben kanepenin altına girip saklansam mı yoksa iş çabuk bitsin diye akşamdan evi temizlesem mi, ne dersiniz :)

Yeni bir kitaba başladım: "Papadopulos Apartmanı". Neredeyse haftada bir Babil.com'dan sipariş ettiğim kuleler yetmezmiş gibi her yolum düştüğünde hiç sevmediğim halde mecburiyet kitapçısı "D&R"ın yeni gelenler raflarına bir göz atıyorum. Bu kitap da orada gözüme çarptı, isim tanıdık geldi, karıştırınca olayların Lülecihendek Caddesi'ndeki Papadopulos apartmanında geçtiğini anladım. 2009 yılındaki İstanbul seyahatimde Galata civarının altını üstüne geçirmiş, adı geçen caddeyi de bina bina fotoğraflamıştık. İşte o binalardan biri Papadopulos apartmanıydı:


Gençliğinde ne kadar güzel olduğu giriş kapısının alınlığından ve her kattaki farklı pencere dizaynından belli olan apartman sanırım bizden sonra tadilattan geçmiş, Google'dan arattığımda daha havalı fotoğraflarına rastladım zira. Attım tabii hemen kitabı sepete ve eve gelir gelmez de okumaya başladım, pek de sevdim üstelik. 

Durum bundan ibaret sevgili takipçilerim, Pazar günü kendimi iyi hissedersem bazı sanatsal planlarım var, umarım tez geçer nezle mi, grip mi her ne ise. Şimdilik kalın sağlıcaklar, hafta sonunuz güzel olsun...

1 yorum:

  1. Öncelikle geçmiş olsun. Umarım şimdi biraz daha iyisinizdir.
    Havalar bugünlerde inanılmaz dengesiz gidiyor ki hastalıklardan nasıl korunacağımızı tek kelimeyle şaşırmış haldeyiz.
    Hele de Antalya'da yaşıyorsanız birkaç kat daha dikkatli olmak durumunda kalıyorsunuz mecburen.
    Bu arada okuduğunuz kitabın konusunu çok merak ettim. En kısa zamanda alıp okunacaklar arasına ben de ekliyorum.
    Sevgiyle kalın, kendinize iyi bakın.
    Bana da beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil