.

.
.

29 Ekim 2012 Pazartesi

VE TATİL BİTER


7 kilometreden fazla yürümüş, üstelik bunun bir kısmını yokuş  olarak tüketmiş bir şahsiyet olarak şu anda çok yorgunum, bacaklarım sızım sızım sızlıyor. Olsun varsın faideli bir nedenle zorladım kendilerini. 

Hayli hareketli bir gündü esasen, ilk etkinliğim İranlı yönetmen Bahman Ghobadi'nin çektiği "Gergedan Mevsimi" isimli filmi izlemek oldu. BKM ve Ghobadi ortak yapımı olan filmde Monica Bellucci'nin yanısıra İrnalı oyuncu Behrouz Vossoughi, Belçim Bilgin, Beren Saat, Caner Cindoruk ve Yılmaz Erdoğan da rol alıyor. Yılmaz Erdoğan'ı tanımakta zorlandım desem yeridir. Belçim Bilgin'inse filmdeki rolü ve filme katkısı ne idi onu hala çözemedim. Senaryo gerçek bir olaya dayanıyor; İran'da 30 yıl tutuklu kalan ve ailesine öldüğü söylenen şair Sahel Farzan'ın ve parçalanan ailesinin yaşamı konu alınmış. İnsanın içini acıtan pekçok sahne var. Genel anlamda beğendim diyebilirim ama Bahman Ghobadi'nin bundan daha iyi filmlerini izlediğim de tartışma götürmez.

Sinema çıkışı 29 Ekim kutlamaları nedeniyle düzenlenen yürüyüş ve fener alayına katıldım. Yoğun bir katılımın olduğu coşkulu bir yürüyüş oldu. Sonrasında da Edip Akbayram konserini izledik.


Yorgun geçen bayram tatilinin son günü de yorgun bitti. Tatil sonrası dinlenmeye çekiliyor ve sevgiler sunuyorum...

8 yorum:

  1. ÇOŞKUYLA HUZURLA CUMHURİYETİ KUTLAYACAK VE YAŞAYACAK YILLAR DİLEĞİYLE ... SEVGİLER =)

    YanıtlaSil
  2. iyi dinlenmeler ablacım :) umarım her yıl bir önceki yıldan daha iyi yaşarız bayramımızı bayramlarımızı.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bir dahasına inşallah.
    Film hakkındaki görüşlerini duymak iyi oldu.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Küçükken kreşte Laterne şarkısıyla elimizde mumlarımız vardı ve gece yürüyüşe çıkardık, bu fotoğraf bana onu hatırlattı... Yorulduğuna hiç şüphem yok ama güzellik adına ne güzel yorgunluklar bunlar. Çok öptüm...

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Leylak Dalı,

    dolu dolu geçmiş bayramınız, her günü fotoğraflarınızla ne güzel özetlemişsiniz.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel geçirmişsiniz Leylak dalım bayramlarınızı..Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. bENDE BU FİLMİ MERAK EDİYORDUM PAYLAŞIMIN İÇİN SAĞOL

    YanıtlaSil