.

.
.

10 Mayıs 2012 Perşembe

KAHVALTININ MUTLULUKLA İLİŞKİSİ ISPATLANMIŞTIR


Kahvaltı için sözleştiğim arkadaşımla buluştuğumda aklıma geldi Börekçi Tevfik Usta'ya gitmek. Senelerdir Antalya'da yaşar ve Tevfik Usta'nın böreklerinin methini duyarım ama börek merakım fazla olmadığı için hiç yememiştim. Eh herşeyin bir ilki vardır dedik ve sabah arkadaşımla rotayı şehir merkezine çevirip Tevfik Usta'nın minicik dükkanına yerleştik. Serpme börek yapıyor Tevfik Usta, böreğin özelliği hamurunun oklava ya da merdane ile değil elle havada savrularak açılması, serpme börek ismi de buradan geliyor. Fotoğrafta havada daireler çizdirerek hamur açarken gördüğünüz Tevfik Usta'nın dükkanı bir pasajın içinde mütevazı, küçük bir mekan. 1930'dan bu yana 3 kuşak; sırayla dedesi ve dayısı burada hizmet vermiş, şimdi de kendisi sürdürüyor bu geleneği.


Siz dükkanın küçük olduğuna bakmayın, kimler kimler gelip burada o güzelim böreğin tadına bakmamış ki. Daha dün bir videoda V.edat M.ilor'u Tevfik Usta'nın böreklerini götürürken izledim, hem de lezzet, kalite ve fiyat bakımından tam not vermiş:)


Ben peynirli yedim, arkadaşım kıymalı, inanılmaz lezzetli ve hafifti. Pudra şekerli olanı da varmış, onu bir dahaki sefere deneyeceğiz inşallah. Tevfik Usta çok canayakın, sempatik bir insan. Bize börekler bitince birer de orta kahve ısmarladı. En kısa zamanda tekrar gelmek üzere vedalaştık sonra. 


Gerçi kahvemizi içmiştik ama deniz havası alarak bir tane daha içelim istedik. İşte bu da iyot kokulu ve sade olanı. Kahve pişirenleriniz, börek açanlarınız çok olsun efendim...

35 yorum:

  1. kan olsun, can olsun leylak hocam:)
    manzara yine muhteşemm..
    :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun : ) Bol muhabbetli nice mutluluk saçan kahvaltılar sizin/bizim olsun...

    "Acaba ondan sonra bu işi devam ettirebilecek bir kuşak var mı merak ettim okuyunca..."

    YanıtlaSil
  3. Börek merakının olmaması ne güzel. benim merakım da var göbeğim de.
    yalnız mekana bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim böyle eski kuşak yerleri:)
    börekten de kahveden de canım istedi ama oradakini;))
    Bu arada Vedat Milor beğendiyse doğrudur çünkü o boğazına çok düşkün, beğenmedi mi söyler Pat! diye:)))bir de daha kibar tatsa şu yemekleri:)))

    YanıtlaSil
  5. Muhthiş leziz gözüküyor,kahvaltı gerçekten büyük mutluluk.Afiyet,bal şeker olsun Leylak Dalı'm,sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel , mis gibi gozukuyor borekler.Kokusu buraya kadar geldi Vallahi.Afiyet seker olsun.Keske biz de gidebilsek.Leylak Dalı'm sana bir sey soracagım.Hazian'ın 9'unda antalyada havalar nasıl olur ki?Tatile geliyoruz :)

    YanıtlaSil
  7. Senden söz istiyorum geldiğimde beni de götüüüüüürrrrrrr :)))

    YanıtlaSil
  8. Buğdaycım,
    Götürmem mi hiç, sen gel yeter ki:)

    YanıtlaSil
  9. Afiyet şeker olsun demiştim, yine diyorum.
    :))

    YanıtlaSil
  10. Başak,
    Antalya'ya gelecekmişiniz madem gidersiniz işte, kime sorsanız tarif ederler yerini.
    Haziran başı Antalya için en uygun zamandır. Aşırı sıcaklar henüz başlamamış olur, deniz de güzeldir. Çok ekstra bir durum olmazsa yağış falan olmaz. Zaten Temmuz Ağustos cehennemdir, tahammül edilecek tek yaz ayı Haziran. Uygundur kısacası...

    YanıtlaSil
  11. Nehire,
    Lezizdi gerçekten, börekseven biri olmadığım halde çok beğendim.
    Çok teşekkürler ve kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Baykuş Gözüyle,
    V. Milor tam not vermiş üstelik, lüp lüp yuttu zaten:))
    Ben de çok severim böyle salaş ve ilk halini koruyan mekanları, ilaveten çok da lezzetliydi...

    YanıtlaSil
  13. Nilhan,
    Börek sevmemekle iş bitmiyor işte:))
    Yolunuz Antalya'ya düşerse deneyin derim. Mekan gerçekten çok hoş:)

    YanıtlaSil
  14. annemahsustan,
    Valla bilmiyorum devam ettirecek biri var mı? Yanında genç bir kalfa falan görünmüyordu. Getir-götüre de yaşlı bir adam bakıyordu. Bu tarz börek yapan epey yer var Antalya'da ama bu ustanın bir püf noktası var mı öğretti mi habersizim:)

    YanıtlaSil
  15. birtutamkekik,
    Çok sağol, Antalya'da muhteşem olmayan manzara mı var? Şanslıyız vesselam:))

    YanıtlaSil
  16. Ekmekçim,
    Ben de sağol diyor ve öpüyorum seni:)))

    YanıtlaSil
  17. Ben o Tevfik Ustanın ellerinden öpmek istiyorum. Ne kadar güzel bir amca o öyle... Geçenlerde Vedat Milor Eskişehir'de bir bozacıya gitmişti, onu izlerken de Ahmet'le aynı anda sen "ne güzel bir amcasın" dedik. Bu yaşa gelmiş hala üreten eller öpülmez mi, bu yaşa gelmiş çalışırken hala ışıldayan o gözlerin içine bakılmaz mı, hala hevesle, zevkle, özene bezene yapılmış ekmek insana şifalı gelmez mi? Antalya'ya geldiğimizde (inşallah bir gün o da olacak...) muhakkak gitmek isterim. Hem biz böreğe bayılırız ve o tabaktaki de muhteşem görünüyor... :):):)

    YanıtlaSil
  18. Yalnız Vedat Milor'a dikkat: onun Muğla Süpüroğlu Kahvesi diye bir yerde yediği tandırı babamın canı çekince, evvelki sene kalktık gittik. Yemekler birşeye benzemediği gibi (tatmadım ama kar suyu yemiş ayakkabı sertliğinde, kupkuru bir et gibi görünüyordu, babam da karnını doyurmakta hayli zorlanıp benim sipariş ettiğim kızarmış sebzelerle idare etti) "sarımsaklı yoğurt" ile yapılmış ayran getirdiler. Bir yudum içtikten sonra sordum: başka yoğurtları kalmamış, ondan öyle yapmışlar... Ölür müsün, öldürür müsün? Bari yemekten sonra karanfil getirin dedim, tamam dediler. Hesabı ödedikten sonra ayrılmadan önce dayanamadım işletmecisiyle görüştüm, adam özür dilerken garson kız hala utanmadan "karanfili de unuttuk, kusura bakmayın" diyordu...

    YanıtlaSil
  19. Sevi,
    Börekçiye gidişimin V.Milor'la hiç alakası yok. Yıllardır duyarım methini ama pek böreksevengillerden olmadığım için es geçmiştim. Son zamanlarda Tijen (İnaltong) ve yine bir blogger arkadaşım Mine Hanım da ısrarla övünce gitmek farz oldu diye düşündüm. arkadaşla kahvaltıya niyetlenince aklıma geldi. İyi de etmişiz gerçekten çok güzeldi. Sen yeter ki gel, hemen gideriz ama teyzen ve sen hep kandırıyorsunuz beni:) Bari bu sene İstanbul için aynı tarihe organizasyon yapalım.
    Sahibi gerçekten çok hoş, sempatik bir beydi, nasıl ilgilendi, fotoğraflar çekerken yardımcı oldu, kahve ısmarladı. Böyle esnafın eli öpülür dediğin gibi.
    Sarmısaklı ayrana gelince, böğğ diyorum, pes yani...

    YanıtlaSil
  20. Vallahi Leylak Ablam, sana gelmek o kadar istediğim bir şey ki... Geçen haftalarda tiyatro festivali, konserler, upuzuun bir liste yapıp gönderdim Ahmet'e: birinden birini beğenir de, kalkar geliriz artık diye... Lakin "yakında İstanbul'a gideceğiz zaten, sık dişini, hep şehirler arası mı gezeceğiz" diyerek geçiştirdi. Biz bu ay gideceğiz İstanbul'a, tam gününü-haftasını maalesef henüz biz de bilemiyoruz ama... Var mı gelme ihtimalin? Dediğin gibi, hiç olmazsa orada görüşelim...
    Çok çok öpüyor, ümitle haber bekliyorum...

    YanıtlaSil
  21. Tevfik ustanın methini hep duyuyoruz ama her nedense gitmek nasip olmadı. Afiyet olsun..

    YanıtlaSil
  22. Sevi,
    Ah güzelim ya mümkün değil o tarihte İstanbul. Babam gelecek buraya, sonra da Ankara, yazın orada olacağız. Ancak yaz ortası ya da sonu olabilir belki İstanbul. Neyse ben ümidimi kesmiyorum, "elbet bir gün buluşacağız:)"

    YanıtlaSil
  23. Başak,
    Ben de bunca sene sonra nihayet gidebildim, keşke daha önce gitseymişim. Deneyin bence:)

    YanıtlaSil
  24. Börekler nefis kahve köpüklü ve de deniz havası. Bedenine ve ruhuna yarasın.

    YanıtlaSil
  25. Hımm, yaz sonu biz bir daha gideceğiz muhtemelen, o zaman belki, yani inşallah... Babanın ellerinden öperim şimdiden, çok güzel vakit geçirin tamam mı...
    İmza: Babasını özlemiş kız (Annesini de, teyzesini de, herkesi özlemiş kız)

    YanıtlaSil
  26. son resmi çizilmiş ya da animasyon sandım yemin ederim. iki saat kıl kıl baktım ama gerçek galba.

    YanıtlaSil
  27. Aslimu,
    Kıl misun? Bildiğin foturaf o, sadece biraz rengini açtım, o nedenle gerçektir efenim:)

    YanıtlaSil
  28. Sevi,
    Sağol canım, dileklerine teşekkürler ve inşallah başarırız buluşmayı. öperim...

    YanıtlaSil
  29. Hüznün Tadı,
    Sağolasın canım benim. Ruhuma yarasın ama daha çok:))

    YanıtlaSil
  30. Böyle küçük, sakin yerlerin ayrı bir tadı var. Huzur buluyor insan oralarda. Manzara da ayrıca güzelmiş tabii.

    YanıtlaSil
  31. ayy muhteşemmiş. biz her yıl bir kere antalya'ya gideriz kayınvalideme; acaba nerede bu börekçi, hangi semt hangi pasaj? önceden de duymuştum ama bu yıl muhakkak gitmem lazım, valla gözüm döndü şu an.

    ben aslında şu linki paylaşmaya gelmiştim. görünce aklıma siz geldiniz:

    http://reading-as-breathing.tumblr.com/

    YanıtlaSil
  32. Yasemin,
    Bu börekçi şehrin merkezinde, Üçkapılarda Plaza 2000 civarında Ay Pasajı isimli minik bir pasajda. O civarda çoğunlukla dersaneler var, kime Börekçi Tevfiğin yeri diye sorsanız gösterirler. Bence deneyin eminim ki seveceksiniz. Hem hafif hem lezzetli, o yağlı görünümle alakası yok sadece açmak ve tepsiyi yağlamak için yağ kullanılıyor. Ha bir de öğleye kadar açık bilginiz olsun, Pazar günü de çalışmıyor.

    Link için teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  33. Parpali,
    Çok salaş minicik bir dükkan burası ama o hali daha güzel evet.
    Alttaki manzaralı mekan başka bir yer, börekçiden sonra gittik. Antalya'nın heryeri manzara zaten:))
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  34. Ooooooofff ooooooff naptın örtmenim sen yaa varya hem açım hem öğrenciyim düşün artık gerisini ofyaaa :(((((

    YanıtlaSil
  35. Ashley,
    Kıyamam sanaaa:)) Sen yemekli postlara bakma kuzum ya. Gel Antalya'ya götüreyim seni ben:))

    YanıtlaSil