.

.
.

28 Nisan 2012 Cumartesi

SENFONİK SALSA


Dün bahsetmiştim konsere gideceğimden. Evden erken çıktım ve arkadaşımla buluşup parkta kısa bir yürüyüş yaptık, sonra Kır Kahvesi'ne oturup ruhumuzu müzikle doyurmadan önce midemizi gözleme ile doyurduk. Ardından da karnımız tok-sırtımız pek konser salonuna yollandık.


"Latin Senfoni" isimli konserin düzenleyicisi ve piyanisti eskilerin Kalipso Kralı Metin Ersoy'un oğlu Emir Ersoy idi. Sempatik hareketleri, üstün müzik yeteneği ve sıcak tavırları ile tüm salonun sevgisini kazandı. Senfoni orkestramızı bu sefer Orçun Orçunsel yönetti, Latin Senfoni ekibinde ise basda Eylem Pelit, davulda Okan Duman, trombonda Taşkın Akarsu, trompette Barış Yazıcı, perküsyonda Günay Güvel, vokallerde ise Ayça Varlıer, Banu Kunt ve Cüneyt Akgün vardı.


Program Beethoven'in 5.Senfonisi'nin salsaya uyarlanmış yorumu ile başladı-süper bir yorumdu, belirtmeden geçemeyeceğim-ardından Banu Kunt'dan "İdilio", Cüneyt Akgün'den bir Salsa ve Ayça Varlıer'den "Sil Baştan"ı dinledik. Ayça Varlıer güzelliğiyle, Banu Kunt sıcak tavırları ve muhteşem sesiyle içimizi açtı. Birinci bölüm Emir Ersoy'un bestesi "Back Street" ile sona erdi. İkinci bölümde Mirkelam'ın "Tavla"sını Cüneyt Akgün söyledi. Onu harika "All That Jazz" yorumuyla Ayça Varlıer izledi. Banu Kunt "Bana Yalan Söylediler"i seslendirirken senfoni orkestramızın yılların flüt sanatçısı Ender Elagözlü'nün pikolo solosu ve doğaçlama kalipso gösterisi çok alkış aldı. Programa istek üzerine Metin Ersoy'un "O Gemide Ben de Olsaydım" şarkısı da dahil edildi ve Ayça Varlıer'in söylediği Hair müzikalinin "Let the Sunshine" parçasıyla sona erdi. Lakin o kadar çok alkışladık ki iki kez bis yapmak durumunda kaldılar.


Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi konserin de sonu gelmişti, istemeye istemeye ayrıldık salondan. O kadar güzeldi ki uzun süre hafızamızdan silinmeyecek. Antalya seni seviyorum bize sunduğun olanaklardan dolayı. Yazıyı bitirmeden  şunu da söyleyim ki salondan ayrılmadan önümüzdeki haftanın konser biletlerini de cebimize koymuştuk: "Pop&Jazz"

16 yorum:

  1. Hem tabaktakilerde hem sahnedekilerde gözüm kaldı yani :)
    Alt postdakini hiç yazmayayım...Keyfin bol olsun , sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Emir Ersoy' u merak ettim doğrusu.Ayça' yı birkaç kez TV.da izledim. Onun ABD de uzunca bir müzikal eğitimi geçmişi var sanırım.
    Bendeki yorumuna karşılık olarak anlattığım karamsarlık biraz da olsa hafifledi. İyi ki festivaller ve benzeri etkinlikler var.
    Hafta sonunda bir güzel dinlen artık...
    İyi geceler...

    YanıtlaSil
  3. İsim hafızam iyi değildir.Bazı isimler kazınıyorsa vardır bir sebebi, Ayça Varlıer Banu Kunt ismide öyle olmuş.Ayçayı Leylanın Evindeki performansıyla ve Banu Kunt'u da elbette Ayhan sicimoğlu ile beraber dans ettiğim o keyifli saatlerden hatırladım.Her ikiside mükemmeldiler.
    Şehirleri vazgeçilmez kılar sanat:)
    Klasik caz severim ama pop cazdanda iyi sonuçlar çıkacaktır.
    Anket için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yani dinlemiş olmayı isterdim, öyle güzel geçmişe benziyor.
    Hafatayaki biletler de cebinde demek :)
    Ne demeli ne demeli, iyi eğlenceler galiba !

    YanıtlaSil
  5. Günaydın örtmenim, afiyet olsun hem midenize hem kulağınıza, ama benim gözüm tabaktaki biber turşularında kaldı. Sabah sabah nettiniz bana ::))

    YanıtlaSil
  6. o gozlemeyı yesem :)
    bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım benımkıne de beklerım :) ıyı haftasonları :)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Zeys,
    Buyrun, afiyetle:))
    Hoşgeldiniz. Ben de size iyi haftasonları dilerim...

    YanıtlaSil
  8. Elektra,
    Sabah sabah gözüne biber turşusundan başka birşey ilişmedi mi be kuzum, bari gözlemeyi çekseydi canın:))
    İste, sana kavanozuyla yollayım:))

    YanıtlaSil
  9. Excellent Chocolat,
    Aman efendim, beni ihya ediyorsunuz:)) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  10. Balkahve,
    Gerçekten izlenesi bir konserdi, dediğin gibi vokalistlerin her ikisi de harikaydı, Antalya bu konuda çok iyi.
    Anketi facemde de paylaştım, arzu edersen bloga da link veririm.
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  11. Asucum,
    Emir Ersoy'a bayıldım. Nasıl neşeli, sempatik ve yetenekli bir genç. Tam sahne adamı aslında. eee ne demişler, armut dibine düşer. Kızlar da çok iyiydi, bilhassa Banu Kunt. Gençleri iyi müzik yaparken görmek dediğin gibi moral veriyor insana.
    Bugün de sinemayla değerlendi, yarına dinleniriz inşallah:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Asis,
    Ah kıyamam sana, keşke gönderebilme imkanım olsa.
    Konsere gelince yiyeceklerden daha güzeldi diyebilirim:)
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  13. Buğdayım,
    Keşke olsaydın, ne güzel olurdu.
    Evet önümüzdeki haftayı da garantiledik gördüğün gibi:)) eminim o da çok güzel olacak...

    YanıtlaSil
  14. Leylakcığım kadro süper, çoğunu tsnıyorum ve öyle güzel anlatmışsın o tatlı esinti bana ferahlık getirdi.Bu arada çocukken tam bir Metin Ersoy hayranıydım:)) Onunla kalipso yapmayı hayal ederdim :)) Bir sonraki konseri merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  15. Allah'tan şu an Egedeyim de şu ilk tabaktakinden doyasıya yiyebilir ve bulabilirim her köşede.Bugün yazdığım postta birkaç kitap ismi paylaştım,eğer okuduklarınız varsa önerilerinize açığım sevgili Leylakcığım.

    YanıtlaSil