.

.
.

31 Ağustos 2011 Çarşamba

BAYRAM RAPORU 1

-Güne bir tabak bir bardak kırmakla başlandı. Bir gün önce kırılan bardak da hesaplanınca üçe tamamlandığı düşünülerek rahata erildi. 
-Çocuklarla keyifli bir bayram kahvaltısı yapıldı. Akşam yemeği kızkardeş ve ailesiyle topluca eda edildi. 
-Yönetmeninin Francois Ozon olmasına binaen alınan "Angel" filmi izlenip hayal kırıklığına uğrandı. Zeki Müren'in siyah-beyaz dönem filmlerine benzeyen zorlama sahnelerle dolu, başkadın oyuncunun abartılı oyunculuğunun iç baydığı bir filmdi. 
-Ruhsal akrabam Isabel Allende'nin "Denizin Altındaki Ada"sına başlandı, 50 sayfa tüketildi. 585 sayfalık bir tuğla olduğu düşünülürse daha alınacak çok yol var ama zenci köle Zarit­­e (ki ben onu anneannemin adına benzeyen adı ve ritm aşkı  nedeniyle hemen sevdim),  plantasyonun efendisi Toulouse Valmorain, eşi  Eugenia ve kibar fahişe Violetta ile tanışıldı. Maceranın devamı sabırsızlıkla beklenmekte. 
-Bir tek çikolatin yenildi, tatlı ağıza konmadı onun yerine bir kadeh böğürtlen şarabı ve bir shot tekila götürüldü.
-Hava sonbaharı andıran bir şurup lezzetinde idi, sevildi, beğenildi. Hasılı "Bayram Part One" iyi geçirildi. Aynı performansı diğer partlardan da beklemekteyiz...

8 yorum:

  1. OOOO BAYAĞI DALU DOLU BİR BAYRAM GÜNÜ OLMUŞ.BANA ÇOK SEVEREK OKUDUĞUN KİTAP İSMİ YAZARMISIN ELİMDE KİTAP KALMADI DA TATİLDE ÇOK AĞIR BİRŞEY OKUMAK İSTEMİYORUM HEYECANLI VE SÜRÜKLEYİCİ OLSUN .İYİ BAYRAMLAR

    YanıtlaSil
  2. ablacim iznin olursa bir kadeh de benim icin bogurtlen sarabi icer misin?
    iyi bayramlar ;)

    YanıtlaSil
  3. Serrose'cum,
    Emrin olur canım. Haydi şerefe:))
    Öptüm seni, iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  4. Mevdoş,
    Okumadıysan Aslı Perker'den "Sufle"yi öneririm. Rahat okunan ama pek basit de olmayan bir kitap. Yine Seray Şahiner'in "Hanımların Dikkatine"sindeki öyküler çok keyifli.
    İyi bayramlar dileğiyle sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  5. Cok guldum... Size de hayirli bayramlar, agzinizin tadi hic bozulmasin, yazi dilinizi cok begeniyorum... :) (kirazcekirdegi.blogspot.com)

    YanıtlaSil
  6. Part one bence de güzelmiş:)))
    Kırılan tabak , bardakları nazardan sayın,gitsin...
    İsabel Allende'nin Aşktan ve Gölgeden adlı kitabını aldım , siz okumuşmuydunuz?nasıldır?Siz çok iyi tanıyorsunuz bu yazarı ben de sizden duyup,bu kitabı da 4 tl içinde görünce hemen alıverdim:)
    Partların devamının da güzel geçmesi dileğiyle...

    YanıtlaSil
  7. Natalicim,
    Allende'nin bütün kitaplarını okudum, en sonuncusu elimde bitmek üzere biliyorsun. Aşktan ve Gölgeden güzeldir, zaten bütün kitapları güzeldir ama illa seç deseler Ruhlar Evi ve Eva Luna favorimdir. Aşktan ve Gölgeden ile başla eminim ki diğerlerini de okumak isteyeceksin. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  8. Kiraz Çekirdeği,
    Çok teşekkür ediyorum, sevgiyle...

    YanıtlaSil