.

.
.

25 Temmuz 2011 Pazartesi

HAFTANIN OKUYANI 8

Günaydın, günaydın, günaydın...
Farkındayım, bu arada blogu biraz boşladım ama sanmayın ki 3D Projemin sonuncu D'si  bitince yapılacak işler de bitti. Öncesindeki kadar olmasa da sonrasında da koşturmaya devam ediyoruz. Eksik işler, tamamlanmamış alışverişler, ebeveyn olarak yapılması gereken yardımlar var, biz de elimizden geldiğince çabalamaktayız. Blogu ihmal edişim bu yüzden, yoksa aklımdaki ve kalbimdeki yeriniz varlığını korumakta.

Okuyan kızlarımızı da tatile çıkarmışız bu süreçte, baktım tatil uzuyor çağırdım geri. İçlerinden biri tafta elbisesini giymiş, süslenmiş püslenmiş çıktı geldi. Bu sıcakta ne saç tokasını, ne siyah tafta kurdelesini ne de altın bileziğini ihmal etmiş. Pek bizimle ilgilenmedi, kitabı çok heyecanlı olsa gerek ki yerleşti koltuğa tırnaklarını yiyerek okumaya kaldığı yerden devam etti. Polisiye mi okuyor acaba bu kadar heyecanlandığına göre? Kitabın altından sarkan parlak yeşil şeyin elbisesinin kuşağı mı yoksa sayfaların arasına yerleştirdiği süslü bir ayraç mı olduğunu anlayamadım. Hayal gücüm ve ayraçlara olan tutkum ayraç olduğu sonucuna vardı. Siz ne düşünüyorsunuz?

Eserin ressamı Sigmund Walter Hampel. 1868-1949 yılları arasında yaşamış Avusturyalı bir ressam imiş. Daha  fazla bilgi bulamadım, esasen çok fazla da araştıramadım. Dedim ya bu aralar işlerim çok, yarın da kısa süreli bir seyahat görünüyor. Bu seferlik beni idare edin, hepinize nemden ve aşırı sıcaktan uzak, keyifli bir hafta diliyorum...

8 yorum:

  1. Helen Keller'in hayatını okuyor. "ben burada herşeye sahip yaşam süreren, ben yaşlarda bir kız bir zamanlar ne zorluklar içindeymiş, vay be!!" diye hayıflanıyor.

    Evet, yeşil şey kitap ayıracı olmalı.

    Sevgiler,
    Ece

    YanıtlaSil
  2. Süper yorum, süper Ece. Ne diyeyim başka:)

    YanıtlaSil
  3. ohh ohh:))sefanız olsun hocam:)bütün güzel telaşları savdınız,hayranlıkla izlediğim okumalarınıza başladınız:))Antalya,dan sıccacıkk hemde çookk sıcacıkk sewgilerimle.....

    YanıtlaSil
  4. Bana belindeki kuşak gibi geldi çünkü belinde küçük bir yeşillik vuruyor göze sanki :)
    Kızın kıyafeti bu yaz gününde afaganlar bastırsa da heyecanlı olduğu kesin. Kendini tamamen kitaba kaptırmış ve etrafında olup bitenler vız gelircesine içine çekmekte yazılanları.

    YanıtlaSil
  5. Evet kızımız süslü püslü :):) birde bunalımda tırnaklarını yemekte çünki :)

    YanıtlaSil
  6. Tam anlamıyla okuyor. Ayaklarını da altına toplamış bence. Bu kitap bitmeden kalkmaya niyeti yok:)

    YanıtlaSil
  7. bence utangaç, yüzünün resmedilmesini istemiyor. ince ve zayıf. okurken oturdugu yerde yoruldugu ıcın basını cenesıne de dayamıs olabılır.
    sankı sırtında kı salın ya da pelerınının kusagını kıtabını arasına koymus , okudukca kac sayfa okudugunu anlamak ıcın.

    YanıtlaSil
  8. Sıcaktan herkesler rehavet içinde .
    Ama kızlar okumaya devam ediyo ne güzel:)

    Genç ve ergen yaşındaki içi kıpır kpır , kıyafetine yansıyan renkli bir hayatı olan kızımız polisiye ve aşk dolu bir roman okuyor bence. Tırnaklarını yiyişide yeni bir şeyler öğrenmenin ve heyecanının kanıtı gibi . Yeşil kumaş ise elbisenin bir parçası gibi duruyor :)

    YanıtlaSil